Lägga positiv kredit historia till din kredit rapport

Home » Credit and Debt » Lägga positiv kredit historia till din kredit rapport

Lägga positiv kredit historia till din kredit rapport

En positiv kredit historia är viktigare än någonsin. Du måste ha bra kredit att få en inteckning, hyra en lägenhet, köpa en bil, få en bra försäkring ränta, och ibland till och med för att få ett jobb. Fler företag kommer troligtvis att argumentet att de behöver för att kontrollera din kredit historia innan du gör affärer med dig.

Om du har dålig kredit eller ingen kredit, är ditt mål utan tvekan att bygga upp en positiv kredit historia.

Det är inte magi. Du kan inte direkt lägga till saker till din kredit rapport. I stället måste du lita på dina fordringsägare och långivare att skicka uppdateringar till kreditbyråer baserat på din kontohistorik.

Det finns tre stora kreditbyråer: Equifax, Experian och Transunion. Borgenärer du gör affärer med endast rapportera din kredithistorik till en av de byråer baserat på deras nuvarande relation med den byrå. Bureaus inte dela information med varandra under normala förhållanden så det finns en chans några av dina konton kan endast visas på en kreditupplysning.

Hur en positiv kredit historia är byggd

Varje månad eller så ditt kreditkort emittenter och långivare skicka en uppdatering av din kontostatus. De berättar kreditbyråer ditt aktuella saldo, betalningshistorik och andra uppgifter om dina konton. Jag det är denna information som hjälper till att bygga en positiv kredithistorik, förutsatt dina kontouppgifter är positiva.

Det innebär utbetalningar i tid och friska kreditkort saldon.

Det tar tid att lägga positiv information till din kredit rapport så förvänta dig inte att ske över en natt, eller ens i ett par veckor. Du kan hjälpa till i processen genom att vara tålmodig och ekonomiskt ansvarig.

Vad Om du inte har konton?

Du måste öppna, aktiva, positiva konton för att bygga upp en positiv kredit historia.

Om du inte redan har öppna konton, kan du prova att ansöka om de typer av kreditkort eller lån för personer med ingen kredit eller dålig kredit, som en säker kreditkort eller butik kreditkort. Och om du inte kan få godkänt på egen hand, en släkting eller vän kan vara villiga att samarbeta tecken för dig eller göra dig en behörig användare på en av deras kreditkort.

Använd dina konton på rätt sätt

Även om du försöker bygga upp en positiv kredit historia, du vill undvika de saker som kommer att skada din kredit. Detta inkluderar sena betalningar, höga kreditgränser, och för många kreditkort applikationer.

Börja i liten skala. Räkna med att få bara små kreditlimiter och krediter, i början, det vill säga mindre än $ 1000. Fordringsägare och långivare kommer att vara villiga att sträcka sig mer kredit till dig när du har visat att du kan vara ansvarig med lite. Använd inte upp för mycket av din tillgänglig kredit och betala tillbaka vad du lånar i tid varje månad.

Konton som felaktigt rapporterade

Om din kredit rapport innehåller negativa konton som ska vara positiv, kan du använda tvisten processen kreditupplysning för att få informationen korrigeras. Till exempel kan din kredit rapport visar att du var sent på en betalning som du är säker på att du betalt i tid.

För att korrigera kreditupplysning fel, måste du skicka en tvist brev till kreditbyråer citerar felet och ge en kopia av några bevis som visar att informationen är verkligen felaktig.

Presidiet kommer att undersöka och revidera din kredit rapport om utredningen stöder ditt påstående. Om inte, kan du följa upp med en tvist direkt med företag som rapporterade felet.

Några räkningar hjälper inte din kredit

Inte alla räkningar du betalar varje månad får rapporteras till kreditbyråer regelbundet. Till exempel, din mobiltelefon, kabel och auto försäkringsersättningar inte hjälpa till att bygga en positiv kredit historia, även när du betalar i tid. Men om du standard på dessa betalningar (genom att bli flera månader brottsligt), den sena betalningar kan läggas till din kredit rapport och skada dina framsteg mot att bygga en bra kredit värdering.

Se upp för kredit reparation bedrägerier och knep om att förbättra din kredit värdering. Credit reparation företag inte har några privilegier med din kredit historia som du inte också har.

Att bygga en positiv kredit historia är inte så svårt som det verkar. Öppna ett konto och betala räkningen i tid varje månad och du bygger en positiv kredit historia. Ge det lite tid och med tiden kommer du att kunna ge större kreditkortsgränser och lån.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.