Lär dig att bli rik – sanningar som kan hjälpa till att ställa dig

Home » Finance » Lär dig att bli rik – sanningar som kan hjälpa till att ställa dig

Lär dig att bli rik - sanningar som kan hjälpa till att ställa dig

Bygga välstånd kan vara en av de mest spännande och givande företag i en människas liv. Bortsett från att ge en mer bekväm dag till dag erfarenhet, kan en avsevärd nettoförmögenhet minska stress och ångest som det befriar dig från att oroa om att sätta mat på bordet eller att kunna betala dina räkningar. För vissa som bara är tillräckligt motivation att starta finansiella resan. För andra är det mer som ett spel; passionen börjar när de får sin första utdelning check från ett lager som de äger, ränte insättning från en obligation de förvärvat, eller hyra check från en hyresgäst som bor i deras egendom.

Medan tusentals artiklar jag skrivit under årens lopp är inriktade på att hjälpa dig att lära dig att bli rik, jag ville fokusera på den filosofiska aspekten av uppgiften genom att dela med dig fem sanningar som kan hjälpa dig att bättre förstå vilken typ av utmaning du möter när du inställd på uppgiften att ackumulera överskottskapital.

Ändra ditt sätt att tänka om pengar

Den allmänna befolkningen har en kärlek / kärleksförhållande med rikedom. Vissa ogillar de som har pengar samtidigt som hoppas på det själva. Ändå frånvarande några ganska specifika undantag i en välmående och fritt samhälle, anledningen en stor majoritet av människor aldrig ackumulera en betydande boet ägg är att de inte förstår vilken typ av pengar eller hur det fungerar. Detta är delvis en av anledningarna till att barn och barnbarn de rika har en så kallad “glasgolv” under dem.

De är begåvade kunskap och nätverk som tillåter dem att fatta bättre beslut på lång sikt utan att ens inse det. En fascinerande exempel kommer från området för beteendeekonomi och innebär första generationens akademiker ackumulera lägre nettoförmögenhet för varje dollar i löneinkomster på grund av att inte veta om grundläggande begrepp som hur man dra nytta av 401 (k) matchning.

Ju större huvud här är att kapitalet, som en person, är ett levande ting. När du vaknar på morgonen och gå till jobbet, du säljer en produkt – själv (eller mer specifikt, ditt arbete). När du inser att varje morgon dina tillgångar vaknar och har samma potential att fungera som du gör, du låser upp en mäktig nyckel i ditt liv. Varje dollar som sparas som en anställd. Under tiden, är målet att göra dina anställda arbetar hårt, och så småningom kommer de att tjäna tillräckligt med pengar för att anställa fler arbetstagare (kontant).

När du har blivit riktigt lyckad, behöver du inte längre att sälja ditt eget arbete, men kan leva på det arbete av dina tillgångar. I mitt eget liv, har hela min karriär byggt på att komma ur sängen på morgonen och försöker skapa eller förvärva kassagenererande tillgångar som kommer att producera mer och mer pengar för mig att omplacera till andra investeringar.

Utveckla en förståelse för kraften i små mängder

Det största misstaget de flesta människor gör när de försöker lista ut hur man få rika är att de tror att de måste börja med en hel Napoleon liknande armé av medel till sitt förfogande. De lider av “inte tillräckligt” mentalitet; nämligen att om de inte gör $ 1000 eller $ 5000 investeringar på en gång, kommer de aldrig att bli rik. Vad dessa människor inte inser är att hela arméer byggs en soldat i taget; så är också deras ekonomiska arsenal.

En familjemedlem till mig en gång kände en kvinna som arbetade som en diskmaskin och gjorde henne plånböcker av Vätske flaskor tvättmedel. Denna kvinna investeras och sparas allt hon hade trots det aldrig är mer än ett par dollar åt gången. Nu är hennes portfölj värd miljoner och åter miljoner dollar, som alla byggdes på små investeringar. Jag föreslår inte du blir det sparsamma, men lektionen är fortfarande en värdefull en. Det lektionen: Förakta inte dagen av små början!

Med varje dollar du sparar, köper du själv Freedom

När du sätter det i dessa termer, se hur spendera $ 20 här och $ 40 det kan göra en enorm skillnad i det långa loppet. Med tanke på att pengarna har förmågan att arbeta i ditt ställe, desto mer av det du använder, desto snabbare och större den har en chans att växa. Tillsammans med mer pengar kommer mer frihet – frihet att stanna hemma med dina barn, friheten att gå i pension och resa runt i världen, eller friheten att sluta ditt jobb. Om du har någon inkomstkälla, är det möjligt för dig att börja bygga välstånd i dag.

Det kan bara vara $ 5 eller $ 10 åt gången, men var och en av dessa investeringar är en sten i grunden för din ekonomiska frihet.

Du ansvarar för var du är i ditt liv

För många år sedan, en vän berättade för mig att hon inte vill investera i aktier eftersom hon “inte vill vänta tio år att vara rik …” Hon skulle hellre njuta av hennes pengar nu. Den dårskap med denna typ av tänkande är att oddsen är du kommer att vara vid liv om tio år. Frågan är om du kommer att bli bättre när du kommer dit. Där du är just nu är summan av de beslut som du har gjort i det förflutna. Varför inte lagt grunden för ditt liv i framtiden just nu?

Dessa är inte tomma må-bra ord eller tillrättavisningar. Jag kommer att upprepa det igen: där du är just nu är summan av de beslut som du har gjort i det förflutna. Ditt liv speglar hur du tillbringar din tid och dina pengar. Dessa två ingångar är ditt öde.

Överväga att bli en ägare av saker du förstå som ett första steg mot att bygga välstånd

En av de stora intellektuella och emotionella hangups människor verkar ha när de inte utsätts för rikedom eller välbärgade familjer gör kopplingen mellan produktiva tillgångar och deras vardag. De förstår inte, på en visceral nivå, att om de äger aktier i ett företag som Diageo, tar varje gång någon ett glas Johnnie Walker eller Captain Morgan, en del av dessa pengar är på väg tillbaka till företagets kassa för slutlig fördelning till dem i form av en utdelning.

De har inte riktigt förstå att om de står utanför grindarna på Disneyland och titta på folk gå in i parken, om de äger The Walt Disney Company, de njuta av sin andel av eventuella vinster som genereras från dessa gäster.

Rika män och kvinnor har en vana att använda en oproportionerlig andel av sin inkomst att förvärva produktiva tillgångar som orsakar deras vänner, familjemedlemmar, kollegor och medborgare att ständigt skyffla pengar i sina fickor. Tänk när du läser detta, att du förmodligen aldrig träffat mig. Men om du någonsin ätit en Hershey bar eller Reese jordnötssmör cup, har du indirekt skickade mig riktiga pengar. Om du någonsin tagit en klunk av en Coca-Cola eller ätit en Big Mac, har du indirekt skickade mig riktiga pengar.

Om du någonsin tagit ut en studielån eller lånat pengar för att köpa ett hus från en bank som Wells Fargo, du indirekt skickade mig riktiga pengar. Om du någonsin har beställt en kopp kaffe på Starbucks, har du indirekt skickade mig riktiga pengar. Om du någonsin köpt Colgate tandkräm eller används Listerine munvatten, dras ett Visa eller Mastercard eller fyllas upp bilen med bensin från en Exxon Mobil station, har du indirekt skickade mig riktiga pengar. Jag var inte begåvad dessa ägarandelar. Jag har inte ärver dessa ägarandelar.

Jag började med ingenting och fattat ett beslut om att min högsta och första, finansiell prioritet var att förvärva ägandet av produktiva tillgångar tidigt i livet. Det var en fråga om prioriteringar. Genom att respektera varje dollar som flöt genom mina händer, och göra ett medvetet informerade beslut om hur jag ville sätta dem i arbete, mirakel kompoundering gjorde tunga lyft.

När du förstår detta, förstår man att i samhällen som USA där utvecklingen under flera århundraden har varit lägre och lägre miljonärer och miljardärer som består av första generationen, är ofta bygga välstånd self-made rika biprodukt av beteendemönster som främjar bygga välstånd. Det är grundläggande matematik. Replikera beteende och nettoförmögenhet tenderar att ackumuleras.

Den InvestoGuru ger inte skatt, investeringar eller finansiella tjänster och rådgivning. Informationen presenteras utan hänsyn till placeringsmålen risktolerans, eller ekonomiska förhållanden någon specifik investerare och kanske inte lämpliga för alla investerare. Historisk avkastning är inte ett tecken på framtida resultat. Investera innebär risk inklusive eventuell förlust av kapitalbeloppet.

# 6: Studie och beundra framgång och de som har uppnått det … Då emulera den

En mycket klok investerare sa en gång att plocka de egenskaper du beundrar och ogillar mest om dina hjältar, sedan göra allt som står i din makt för att utveckla de egenskaper du gillar och avvisa de du inte gör det. Mold dig in vem du vill bli. Du kommer att upptäcka att genom att investera i dig själv först, kommer pengar att börja flöda in i ditt liv. Framgång och rikedom avla framgång och rikedom. Du måste köpa din väg in denna cykel, och du gör det genom att bygga din armé en soldat i taget och sätta dina pengar att arbeta för dig.

# 7: Inse att mer pengar är inte svaret

Mer pengar kommer inte att lösa problemet. Pengar är ett förstoringsglas; det kommer att accelerera och föra fram i ljuset din sanna vanor. Om du inte är kapabel att hantera ett jobb att betala $ 18.000 per år, det värsta möjliga sak som kan hända dig är att du tjäna sex siffror. Det skulle förstöra dig. Jag har träffat alltför många människor tjänar $ 100.000 per år som lever från lönecheck till lönecheck och förstår inte varför det händer. Problemet är inte storleken på deras checkhäfte, är det sätt på vilket de fick lära sig att använda pengar.

# 8: Om dina föräldrar Var rika, gör inte vad de gjorde

Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förväntar sig ett annat resultat. Om dina föräldrar inte levde det liv du vill leva då inte göra vad de gjorde! Du måste bryta sig loss från den mentalitet av tidigare generationer om du vill ha en annan livsstil än de hade.

För att uppnå ekonomisk frihet och framgång att din familj kan eller inte kan ha haft, måste du göra två saker. Först gör ett fast åtagande att få ut av skulden. För det andra, gör att spara och investera högsta ekonomiska prioritet i ditt liv; En teknik är att betala dig själv först.

Inköps kapital är avgörande för din ekonomiska framgång som en individ oavsett om du är i behov av kontanter inkomst eller önskar en långsiktig uppskattning i lagervärde. Ingen annanstans kan dina pengar göra så mycket för dig som när du använder den för att investera i ett företag som har underbara lång sikt.

# 9: Oroa dig inte

Miraklet i livet är att det inte spelar någon roll så mycket var du är, det är viktigt vart du ska. När du har gjort valet att ta tillbaka kontrollen över ditt liv genom att bygga upp din nettoförmögenhet, ge inte en tanke till “tänk”. Varje ögonblick som går, du växer närmare och närmare din slutliga målet – kontroll och frihet.

Varje dollar som passerar genom dina händer är ett frö till din ekonomiska framtid. Lugna, om du är flitig och ansvarstagande, är ekonomiskt välstånd en oundviklighet. Den dagen kommer när du gör din senaste betalning på din bil, ditt hus, eller vad det är du skyldig. Tills dess, njuta av processen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.