Lär dig hur mycket pengar för att hålla på ett sparkonto

Home » Finance » Lär dig hur mycket pengar för att hålla på ett sparkonto

Fastställa en lämplig nivå av likviditet för dina egna besparingar

 Lär dig hur mycket pengar för att hålla på ett sparkonto

En av de saker jag ser en hel del med oerfarna investerare är förakt de verkar hålla för att hålla pengar på ett sparkonto eller, om högre nettoförmögenhet, parkerad direkt i statsskuldväxlar på det amerikanska finansdepartementet. Detta är ett problem eftersom du inte riktigt kan börja en lyckad investering program tills du har en god grund i din ekonomiska fötter.

En stor del av denna grund är din likviditetssituation.

 I redovisningsmässigt hänvisar likviditet till resurserna på balansräkningen som är i eller kan vara lätt, billigt och snabbt omvandlas till kontanter. Högsta prioritet för likvida medel är att de kommer att vara där när du når dem, och säkerhet huvud aldrig i fara.

Det är ingen hemlighet att, för den lilla investeraren att det mest populära sättet parkera pengar avsatts för likviditetsändamål är att använda ett sparkonto.

Hur mycket pengar du bör du ha i ett sparkonto

Allt annat lika, och talar i en bred akademisk mening är svaret enklare än det kan tyckas. Den summa pengar en investerare bör ha i ett sparkonto kommer att vara baserad på en handfull faktorer, bland annat:

  • Stabiliteten i sin anställning situation eller annan primär inkomstkälla
  • Nivån av fasta kostnader han eller hon ådrar varje månad
  • Hans eller hennes önskad levnadsstandard
  • Sannolikheten för stora krav på sina resurser, särskilt de som kan uppstå med kort varsel
  • Mängden kontanter han eller hon behöver för att känna sig trygg, som är rent en känslomässig fråga som kommer att skilja sig från person till person och även från år till år baserat på scenen i livet

Låt oss ta en stund att undersöka några av dessa mer djupgående så att du kan få en uppfattning om kontantnivåer som kan vara lämpliga för en personlig sparkonto.

Var ärlig om stabiliteten i din inkomstsituation

Är du en ordinarie professor vid ett prestigefyllt Ivy League universitet med dussintals publicerade böcker, en bokad schema lukrativa betalda talande spelningar, och en sida karriär som en hög eftertraktad expert, som alla gått samman för att producera en mestadels stabil, lukrativa sex-siffra inkomst eller är du en vikarie i en säsongsbetonad bransch som står inför boom och byst gånger så att du vet aldrig om du kommer att ha ett jobb nästa kvartal?

Även om inkomsterna var identiska, skulle senare personen måste ha flera gånger nivån av kontanter sitter på ett sparkonto att adekvat skydda sin familj från potentiell katastrof eftersom de senare personen är föremål för större personlig likviditetschocker.

Ett annat alternativ är att följa vad jag kallar Berkshire Hathaway affärsmodell. Under många år, kan du kraftigt minska risken genom att ständigt lägga till nya strömmar av inkomst. Oavsett om du är en advokat som äger en kedja av glassbarer, eller en geologi professor som har byggt upp en portfölj av Master kommanditbolag forsande olja, naturgas och pipeline vinster i ditt lönekonto, desto mer varierande din kassaflöde, den mindre du måste förlita sig på en enda aktivitet eller funktion för att hålla lamporna på och mat i skafferiet.

Beräkna din nivå av fasta kostnader

Nästa steg när man försöker att avgöra hur mycket pengar du bör ha i ett sparkonto är att titta på dina fasta kostnader. Om du förlorat alla dina inkomster över en natt, hur många månader kan du behålla din levnadsstandard? De flesta experter rekommenderar en sex månaders reserv.

Personligen tror jag de flesta människor bör överväga åtminstone ett till två år. Det är mer ambitiösa, men inser att du inte behöver bygga denna reserv under natten. Du kan arbeta på flera år, långsamt ackumulera din överskott. Ett annat sätt du kan uppnå det genom att minska kassa krav på familjens ekonomi. Till exempel kan du betala dina lån tidigare än dess angivna mognad. Utan inteckning betalning, gör din nödfond sitter i ett sparkonto inte behöver vara så stor, vilket ger dig mer pengar att investera eller spendera.

Räkna ut om du är du utsatt för någon stora krav på dina pengar Reserver

Är du inför hotet av en större process? Finns det risk för betydande medicinska räkningar? Är din familjeägt företag drabbas av en nedgång i intäkter? Om så är fallet, anser hamstring kontanter på ett sparkonto. En av de värsta scenarier är att du sluta med för mycket pengar till hands. Det är en högklassig problem att ha. Om ingenting kommer av det, kan du alltid köpa en tillgång att generera passiva inkomster nästa månad eller nästa år.

Titta inuti och ärligt bedöma hur du känner Emotionellt

Detta skiljer sig för alla, och återigen det kan även ändras beroende på fas av ditt liv. Hur mycket pengar skulle det ta, sitter trygg och säker i ett sparkonto, för dig att sova gott om natten och inte oroa sig? Du har förmodligen en siffra, även om det är irrationellt, som kommer att tänka omedelbart.

För vissa människor är det $ 10.000. För andra, $ 100.000. Miljardären Warren Buffett gillar att hålla $ 20 miljarder minimum runt, fast han parkerar den i statsskuldväxlar, obligationer och anteckningar, inte ett sparkonto. Vi har alla “ett antal”. Figur er ut genom att vara ärlig mot dig själv och sedan hitta ett sätt att få det att hända.

Observera att Investo Guru inte ger skatt, investeringar eller finansiella tjänster och rådgivning. Informationen presenteras utan hänsyn till placeringsmålen risktolerans eller ekonomiska förhållanden någon specifik investerare och kanske inte lämpliga för alla investerare. Historisk avkastning är inte ett tecken på framtida resultat. Investera innebär risk inklusive eventuell förlust av kapitalbeloppet.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.