Läs om hur Rule of 72 Arbetar för Pensionering Planering

Home » Budgeting » Läs om hur Rule of 72 Arbetar för Pensionering Planering

Vad är regeln om 72?

Läs om hur Rule of 72 Arbetar för Pensionering Planering

Definition:

Regeln om 72 är en snabb och enkel mental genväg för att hjälpa dig att uppskatta det antal år som krävs för att fördubbla dina pengar vid en given årlig avkastning. Regeln anger att du delar hastigheten, uttryckt i procent, till 72:

Det uppskattade antalet år det tar att dubbla investeringar = 72 ÷ årlig ränta

Till exempel, kommer en investering med en 6 procent årlig avkastning ta 12 år att fördubbla i värde.

72 dividerat med 6 (avkastning) = 12 (antal år det tar att fördubbla en investering)

OBS: Det är viktigt att komma in i avkastning som ett heltal (dvs 6) snarare än som ett decimaltal (0,06).

Den ”Rule of 72” beräkning kan också användas för att uppskatta den genomsnittliga årliga avkastningen som behövs för att fördubbla dina pengar under en viss tid. För att uppskatta avkastningskravet använder Rule of 72 kan du använda följande:

Den uppskattade årlig avkastning för att fördubbla en investering = 72 ÷ Antal Ålder

Till exempel, om du vill att uppskatta den årliga avkastningen som behövs för att fördubbla dina pengar i 9 år du helt enkelt dela 72 med 9.

72 dividerat med 9 (önskat antal år att fördubbla en investering) = 8 (erfordrade föreningen årlig avkastning)

Den underliggande kraften hos Rule of 72 – Compounding Intresse

Albert Einstein beskrivna föreningen intresse ”den starkaste kraften i universum”.

Detta uttalande särskilt ringar sant när det gäller finansiell planering!

I den enklaste av termer, kompoundering intresse innebär tjäna ränta på ränta. Detta innebär att varje gång räntan betalas, den betalas på en allt större och större balans. Här är en enkel exempel.

Tjänar 5% ränta på $ 1000 skulle resultera i $ 50 ränta per år. Men med ränta på ränta, skulle det vara $ 50 det första året, $ 52.50 andra året (5% av 1050 $), $ 55,13 det tredje året (5% på $ 1,102.50), etc.

Det finns tre huvudkomponenter som påverkar kraften i ränta på ränta: ränta, hur ofta den ska förvärras (månadsvis, kvartalsvis, årligen, etc.), och hur länge kontot får föreningen. Tiden är en av de viktigaste faktorerna, eftersom det tillåter dig att ge allvarliga resultat ansamlingar med relativt små investeringar. Du har förmodligen hört uttrycket att ”tid är pengar”. Med kompoundering intresse desto mer tid du har på din sida och högre genomsnittliga årliga avkastningen kommer att resultera i större pensionssparande.

Hur länge kan det ta att dubbla dina pengar?

Rule of 72 är ett enkelt koncept som låter dig göra några snabba beräkningar i farten för att uppskatta framtida kapitalavkastningen. Per definition, rätts 72 hjälper dig att avgöra hur lång tid det tar att fördubbla dina pengar om du tar en viss avkastning på din investering.

Bara delar 72 av räntan, och svaret är antalet år det tar dina pengar till det dubbla.

Vid 8%, kommer det att ta nio år att fördubbla dina pengar. Vid 10% är det 7,2 år. Du kan också använda den här regeln för att räkna ut vad avkastning du skulle i huvudsak måste tjäna för att fördubbla dina pengar inom en viss tidsram. Till exempel, om dina framtida mål ekonomiska liv kräver att du dubbla dina pengar i 10 år, bara dela 72 med 10 för att finna att du måste tjäna 7,2% för att nå ditt mål.

Hur Rule of 72 passa in i din pension planering?

Beräkningen av kompoundering avkastning kan vara svårt om du inte har en miniräknare lättillgänglig och kunskap om hur man använder den. Rule of 72 är en enkel matematisk ekvation för att hjälpa oss att slutföra några snabba beräkningar på språng. Dock är den mest användbara tillämpningen av regeln om 72 relaterad till dess förmåga att undervisa investerare vikten av kompoundering intresse.

Att ta sig tid att se hur olika investeringsstrategier passa specifika mål bör alltid baseras på din tidshorisont för att uppfylla dessa mål och risktolerans.

Till exempel:

  • Om du har valt en trygg och säker garanterad ränta alternativ eller stabil fondvärdet i 401 (k) plan som för närvarande tjänar 3% ränta det kommer att ta 24 år för dina pengar att fördubbla (72 dividerat med 3 = 24). Detta kan vara meningsfullt för konservativa investerare vid eller nära pensionering, men skulle kräva yngre investerare att spara betydligt mer pengar för att nå framtida pension mål.
  • Om din pension tillgångar investeras i mer moderata tillgångsallokering fonder tjänar i genomsnitt 6 procent per år, skulle det ta cirka 12 år för samma investeringar för att fördubbla (72 dividerat med 6 = 12).

Sammanfattning

Rule of 72 är en enkel beräkning för att hjälpa dig att uppskatta hur lång tid det tar att fördubbla dina pengar. Kanske Rule of 72 viktigaste bidrag till pensionering planering diskussion är hur viktigt det är att använda kompoundering intresse till din fördel. Det är nödvändigt att börja spara till pensionen så tidigt som möjligt. Men det är också viktigt att se till att dina investeringar matchar din tidshorisont och komfort för placeringsrisken. I likhet med hur tar på sig för mycket risk när du närmar dig pension är inte klokt. Att vara alltför konservativ tidigare i din karriär kan också få negativa konsekvenser och kräver att du avsätta mycket mer att nå pension mål.

Om du jämför skillnaden mellan olika tillgångsallokering strategier som hjälper dig att nå dina finansiella mål, kolla in denna användbar illustration . Tänk också på att en av de största saker du kan göra för att öka chanserna att du kommer att nå viktiga finansiella mål som pension är att ha en skriftlig plan och spara strategier på plats. Denna enkla Saving för mål kalkylator kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket du behöver spara för att nå dina mål.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.