Leer hoe Bereken uw Internal Rate of Return (IRR)

Home » Investing » Leer hoe Bereken uw Internal Rate of Return (IRR)

IRR helpt u vergelijken Investment Options

Leer hoe Bereken uw Internal Rate of Return

Het zou gemakkelijk om het rendement te berekenen (de zogenaamde een internal rate of return of IRR) je hebt verdiend op een investering, toch? Je zou zo denken, maar soms is het moeilijker dan je zou denken.

Kasstromen (stortingen en opnames), evenals ongelijkmatige timing (zelden investeert u op de eerste dag van het jaar en uw investering op de laatste dag van het jaar in te trekken), maken berekening van de rendementen ingewikkelder.

Laten we eens een kijkje nemen op een voorbeeld berekening van de rendementen met behulp van eenvoudige rente, en dan zullen we kijken naar hoe ongelijke kasstromen en timing maken de berekening complexer.

Een enkelvoudige interest Voorbeeld

Als je $ 1.000 in de bank, de bank betaalt u rente, en een jaar later heb je $ 1.042. In dit geval is het gemakkelijk om het rendement berekend op 4,2%. U verdeelt eenvoudig de winst van $ 42 in uw oorspronkelijke investering van $ 1.000.

Ongelijke kasstromen en Timing het moeilijker maken

Wanneer u ontvangt een oneven reeks kasstromen over meerdere jaren, of over een vreemde periode, het berekenen van de internal rate of return wordt het moeilijker. Stel dat u een nieuwe baan te beginnen in het midden van het jaar. U kunt investeren in uw 401 (k) door loonlijstconclusies dus elke maand geld gaat aan het werk voor u. Voor het nauwkeurig berekenen van de IRR je nodig zou hebben om de datum en het bedrag van elke storting en het eindsaldo te leren kennen.

Om dit type berekening dat u nodig hebt om software, of een financiële rekenmachine gebruiken, waarmee je het invoeren van de verschillende kasstromen op verschillende tijdstippen doen. Hieronder zijn enkele middelen die kunnen helpen.

Waarom Bereken Internal Rate of Return?

Het is belangrijk om het verwachte interne rendement berekenen, zodat je voldoende investeringen alternatieven kunnen vergelijken. Bijvoorbeeld door het vergelijken van de geschatte internal rate of return op een vastgoedbelegging met die van een lijfrente aan die van een portefeuille van indexfondsen, kunt u beter afwegen van de verschillende risico’s, samen met de potentiële opbrengsten – en dus gemakkelijker te maken een investeringsbeslissing je je comfortabel voelt.

Verwachte rendement is niet het enige wat om naar te kijken; ook rekening houden met het niveau van het risico dat verschillende beleggingen zijn blootgesteld aan. Hoger rendement te komen met hogere risico’s. Eén type risico is liquiditeitsrisico. Sommige investeringen betalen een hoger rendement in ruil voor minder liquide middelen – bijvoorbeeld een CD of obligatie langere termijn betaalt een hogere rente of couponrente dan kortere termijn opties, omdat u uw geld hebben toegezegd voor een langere periode.

Bedrijven gebruiken intern rendement berekeningen te vergelijken één potentiële investering naar de andere. Beleggers moeten ze gebruiken op dezelfde manier. In pensionering planning, berekenen we het minimum rendement dat u nodig hebt om te bereiken om uw doelen te bereiken en dit kan helpen beoordelen of het doel is realistisch of niet.

Internal Rate of Return is niet hetzelfde als Time Weighted Return

De meeste beleggingsfondsen en andere beleggingen die terugkeert Verslag zoiets als een Time Weighted Return (TWRR). Dit toont aan hoe een dollar geïnvesteerd in het begin van de verslagperiode zou hebben uitgevoerd.

Bijvoorbeeld, als het een periode van vijf jaar terug eindigend in 2015, zou het resultaat van het investeren op 1 januari 2001 blijkt, tot en met 31 december 2015. Hoeveel van u investeert slechts één sommatie op de eerste van elk jaar? Omdat de meeste mensen niet op deze manier investeren kan er een grote discrepantie tussen de toekomstige beleggingsopbrengsten (die uitgegeven door de vennootschap) en beleggers rendement (wat elke individuele belegger terugkeert eigenlijk verdient) zijn.

Als belegger, hebben geen tijd gewogen rendement niet laten zien wat uw werkelijke prestaties van uw account is geweest, tenzij je had geen stortingen of opnames over de duur getoond. Dit is de reden waarom de internal rate of return wordt een meer nauwkeurige meting van de resultaten wanneer u belegt of intrekking van kasstromen over verschillen in tijd frames.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.