Leer hoe de inflatie beïnvloedt Stock Investments

Home » Investing » Leer hoe de inflatie beïnvloedt Stock Investments

 Leer hoe de inflatie beïnvloedt Stock Investments

De beurs wordt gestalkt door de “I” woord en beleggers tonen hun zenuwen. De inflatie heeft de Federal Reserve Board Running Scared en we zullen allemaal de prijs betalen voor het.

De hoge energieprijzen, de stijgende arbeidskosten per eenheid product en de druk op de levering van essentiële hulpbronnen zoals staal en cement (met dank aan de orkanen Katrina en Rita) staan ​​in de rij als een noodlottige sterren om de Fed te garanderen zal blijven verhogen van de korte rente.

High-rente en bedrijven verhogen van de prijzen niet op tot een beleggingsprofiel meeste beleggers genieten. Echter, de voorraden zijn nog steeds een goede hedge tegen inflatie, omdat, in theorie, de omzet en de winst van een bedrijf moet groeien in hetzelfde tempo als de inflatie in de tijd.

Wereldwijde markt

Terwijl sommige bedrijven kan reageren op de inflatie door het verhogen van hun prijzen, kunnen anderen die concurreren op een wereldwijde markt te vinden het moeilijk om te concurreren met buitenlandse producenten die niet hoeven te prijzen als gevolg van de inflatie te verhogen blijven.

Wat nog belangrijker is, de inflatie berooft investeerders (en alle anderen) door de prijzen te verhogen zonder corresponderende toename in waarde. U betaalt meer voor minder.

Dit betekent dat financiële onderneming worden overdreven verklaard door inflatie, omdat de nummers (omzet en winst) stijgen met de inflatie in aanvulling op de toegevoegde waarde van het bedrijf.

verdiensten

Toen de inflatie daalt, zo ook de opgeblazen winst en omzet.

Het is een vloed die omhoog en omlaag alle boten, maar het maakt nog steeds een duidelijk beeld van de werkelijke waarde moeilijk.

De Fed chief inflatie-fighting tool is de korte rente. Door het maken van geld duurder om te lenen, de Fed effectief verwijdert een deel van de overtollige kapitaal uit de markt.

Te veel geld voor te weinig goederen is een klassieke definitie van de inflatie. Het nemen van geld uit de markt vertraagt ​​de cyclus van prijsstijgingen.

Er zijn nog twee bijeenkomsten van de Open Market Committee (het lichaam dat de tarieven sets) in 2005: 1 november en 13 december

Gezien de eerder genoemde druk, kunt u het naar de bank die de Fed zal blijven verhogen van de tarieven in ieder geval tot het einde van het jaar.

Investments

Mocht u zich zorgen over de inflatie en uw beleggingen zijn? Als u een aanzienlijk deel van uw portefeuille in vastrentende effecten hebben, is het antwoord een volmondig ja.

De inflatie tast uw koopkracht en gepensioneerden met een vast inkomen lijden wanneer hun appeltje voor de dorst minder koopt elk voorbijgaand jaar. Dit is de reden waarom de financiële adviseurs waarschuwen zelfs gepensioneerden om een ​​bepaald percentage van hun activa in de aandelenmarkt als een hedge tegen inflatie te houden.

Hoe meer contant geld of waardepapieren je vasthouden, dan zal het nog erger inflatie je straffen. A $ 100 onder de matras zal alleen kopen $ 96 aan goederen na een jaar van 4 procent inflatie. Kijk voor de inflatie gekoppelde producten, zoals de Treasury I Obligaties en andere producten die een hedge tegen de stijgende prijzen aan te bieden.

Conclusie

Beleggers moeten een oogje op rentegevoelige aandelen te houden, omdat de aanhoudende druk van de Fed zal blijven tarieven omhoog te bewegen tot het einde van het jaar en waarschijnlijk tot volgend jaar.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.