Leer hoe de regel van 72 Works for Retirement Planning

Home » Budgeting » Leer hoe de regel van 72 Works for Retirement Planning

Wat is de regel van 72?

Leer hoe de regel van 72 Works for Retirement Planning

Definitie:

De regel van 72 is een snelle en eenvoudige mentale snelkoppeling om u te helpen het aantal jaren dat nodig is om uw geld te verdubbelen op een gegeven jaarlijks rendement te schatten. De regel staat dat je de snelheid te verdelen, uitgedrukt als een percentage, in 72:

Het geschatte aantal jaren zal duren om dubbele investering = 72 ÷ samengestelde jaarlijkse rente

Zo zal een investering met een 6 procent samengestelde jaarlijkse rendement van 12 jaar duren om in waarde verdubbelen.

72 gedeeld door 6 (percentage) = 12 (aantal jaren duurt om een ​​investering verdubbelen)

Opmerking: Het is belangrijk om het rendement te geven als een geheel getal (bijvoorbeeld 6) in plaats van als decimaal (0,06).

De “Regel van 72” berekening kan ook worden gebruikt om het gemiddelde jaarlijkse rendement nodig is om uw geld te verdubbelen gedurende een bepaalde tijd te schatten. Om de vereiste rendement met behulp van de regel van 72 kunt u gebruikmaken van het volgende te bepalen:

De geschatte samengestelde jaarlijkse rendement voor een investering verdubbelen = 72 ÷ aantal jaren

Bijvoorbeeld, als je wilt de jaarlijkse rendement nodig is om uw geld te verdubbelen in 9 jaar schatten je gewoon verdelen 72 met 9.

72 gedeeld door 9 (gewenst aantal jaren een investering verdubbelen) = 8 (vereiste verbinding jaarlijks rendement)

De onderliggende kracht van de regel van 72 – Compounding Interest

Albert Einstein beschreven samengestelde interest als “de sterkste kracht in het universum”.

Deze verklaring vooral ringen waar als het gaat om financiële planning!

In de meest eenvoudige termen, het samenstellen van belang: het verdienen van rente op rente. Dit betekent dat elke keer dat de rente wordt betaald, wordt betaald op een steeds groter en groter evenwicht. Hier is een eenvoudig voorbeeld.

Het verdienen van 5% rente op $ 1.000 zou resulteren in $ 50 van rente per jaar. Maar met de samengestelde interest, zou het $ 50 het eerste jaar, $ 52.50 het tweede jaar (5% van $ 1.050), $ 55,13 het derde jaar (5% van $ 1,102.50), etc.

Er zijn drie belangrijke componenten die de kracht van samengestelde interest invloed: rente, hoe vaak het moet worden samengesteld (maandelijks, per kwartaal, per jaar, enz.), En hoe lang de rekening wordt toegestaan ​​tot verbinding. Tijd is een van de belangrijkste factoren, omdat het stelt u in staat om ernstige winst ophopingen te produceren met relatief kleine investeringen. U hebt waarschijnlijk gehoord van de uitdrukking dat “tijd is geld”. Met samengestelde rente hoe meer tijd je hebt aan uw kant en de hogere gemiddelde jaarlijkse groei van de winst zal leiden tot een grotere pensioensparen.

Hoe lang Zou het nemen om uw geld te verdubbelen?

De regel van 72 is een eenvoudig concept waarmee je een aantal snelle berekeningen te doen op de vlieg om toekomstige beleggingsopbrengsten te schatten. Per definitie is de regel van 72 helpt u om te bepalen hoe lang het zal duren om uw geld te verdubbelen als je een bepaald rendement op uw investering te nemen.

Gewoon verdelen 72 door de rente, en het antwoord is het aantal jaren dat het zal uw geld te verdubbelen.

Bij 8%, zal het negen jaar duren om uw geld te verdubbelen. Bij 10% is het 7,2 jaar. U kunt ook deze regel gebruiken om erachter te komen wat rendement zou je in wezen moet verdienen om uw geld te verdubbelen binnen een bepaald tijdsbestek. Bijvoorbeeld, als uw toekomstige financiële levensdoelen vereisen dat u uw geld te verdubbelen in 10 jaar, deelt u 72 met 10 te vinden dat u 7,2% moet verdienen om je doel te bereiken.

Hoe werkt de regel van 72 passen in uw Retirement Planning?

De berekening van het samenstellen van beleggingsresultaten kan moeilijk zijn, tenzij je een rekenmachine direct beschikbaar en de kennis hoe het te gebruiken. De regel van 72 is een eenvoudige wiskundige vergelijking om ons te helpen te voltooien enkele snelle berekeningen op de weg. Echter, de meest nuttige toepassing van de regel van 72 met betrekking tot zijn vermogen om investeerders te leren het belang van samengestelde interest.

De tijd nemen om te zien hoe de verschillende beleggingsstrategieën passen specifieke doelen moet altijd worden gebaseerd op uw tijdshorizon voor het voldoen aan deze doelen en risicotolerantie.

Bijvoorbeeld:

  • Als u een veilige heeft geselecteerd en veilige gewaarborgde rente optie of stabiele waarde fonds in uw 401 (k) plan dat op dit moment is het verdienen van 3% rente zal 24 jaar duren voor uw geld te verdubbelen (72 gedeeld door 3 = 24). Dit kan zinvol voor conservatieve beleggers op of omstreeks de pensioendatum, maar zou vereisen jongere beleggers om aanzienlijk meer geld te besparen op toekomstige pensioen doelen te bereiken.
  • Als uw pensioen activa worden belegd in meer gematigde asset allocatie beleggingsfondsen verdienen gemiddeld 6 procent per jaar, zou het ongeveer 12 jaar duren voor dat dezelfde investering te verdubbelen (72 gedeeld door 6 = 12).

Overzicht

De regel van 72 is een eenvoudige berekening om u te helpen schatten hoe lang het zal duren om uw geld te verdubbelen. Misschien is de Regel van de belangrijkste bijdrage 72 aan de pensionering planning discussie is hoe belangrijk het is om compounding belang in je voordeel te gebruiken. Het is noodzakelijk om te beginnen met sparen voor het pensioen zo vroeg mogelijk. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw investeringen overeenkomen met uw tijdshorizon en comfort voor beleggingsrisico. Vergelijkbaar met hoe het nemen van te veel risico bij het naderen van het pensioen is niet verstandig. Omdat het te conservatief eerder in je carrière kan ook negatieve gevolgen hebben en moet u opzij veel meer ingesteld op pensioen doelen te bereiken.

Als je vergelijkt het verschil tussen de verschillende asset allocatie strategieën die u zullen helpen uw financiële doelen te bereiken, check out deze handige illustratie . Houd er ook rekening mee dat een van de grootste dingen die je kunt doen om de kans vindt u belangrijke financiële doelen, zoals pensioen te bereiken te verhogen is om een schriftelijk plan en het opslaan van strategieën op zijn plaats. Deze eenvoudige Sparen voor Goals calculator kan helpen erachter te komen hoeveel je nodig hebt om op te slaan op uw doelen te bereiken.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.