Legge positiv kreditt historie til kreditt-rapporten

Home » Credit and Debt » Legge positiv kreditt historie til kreditt-rapporten

Legge positiv kreditt historie til kreditt-rapporten

En positiv kreditt historie er viktigere enn noensinne. Du må ha god kreditt for å få et boliglån, leie en leilighet, kjøpe en bil, få en god forsikring rate, og noen ganger også for å få en jobb. Flere bedrifter vil trolig gjøre argumentet om at de må sjekke kreditt historie før du gjør forretninger med deg.

Hvis du har dårlig kreditt eller ingen kreditt, er målet ditt utvilsomt til å bygge en positiv kreditt historie.

Det er ikke magi. Du kan ikke legge ting til kreditt-rapporten. I stedet må du avhengig av dine kreditorer og långivere til å sende oppdateringer til kreditt byråer basert på kontologgen.

Det er tre store kreditt-byråer: Equifax, Experian, og Transunion. Kreditorer du gjør forretninger med, kan bare rapportere kreditt historie til en av byråer basert på deres eksisterende forhold som byrå. Byråer ikke dele informasjon med hverandre under normale omstendigheter så det er en sjanse noen av kontoene dine kan bare vises på en kreditt-rapporten.

Hvordan en positiv kreditt historie er bygget

Hver måned eller så kredittkortselskaper og långivere sende en oppdatering av status på din konto. De forteller kreditt byråer din nåværende balanse, betalingshistorikk, og andre detaljer om kontoene dine. Jeg det er dette informasjon som bidrar til å bygge en positiv kreditt historie, forutsatt at kontoopplysningene er positive.

Det betyr at rettidig betaling og sunne kredittkort balanserer.

Det tar tid å legge positiv informasjon til kreditt-rapporten, så ikke forvente at det skal skje over natten, eller til og med i et par uker. Du kan hjelpe prosessen ved å være tålmodig og økonomisk ansvarlig.

Hva om du ikke har noen kontoer?

Du må åpne, aktive, positive kontoer for å bygge en positiv kreditt historie.

Hvis du ikke allerede har åpne kontoer, kan du prøve å søke om hvilke typer kredittkort eller lån for folk med ingen kreditt eller dårlig kreditt, som en sikret kredittkort eller butikk kredittkort. Og, hvis du ikke kan få godkjent på egen hånd, en slektning eller venn kan være villig til å medundertegne for deg eller gjøre deg en autorisert bruker på en av sine kredittkort.

Bruk dine kontoer på riktig måte

Mens du prøver å bygge en positiv kreditt historie, du ønsker å unngå ting som vil skade din kreditt. Dette inkluderer sen betaling, høye kredittgrenser, og for mange kredittkort programmer.

Begynn i det små. Forvente å få bare små kredittgrenser og lån, i begynnelsen, det vil si mindre enn $ 1000. Kreditorer og långivere vil være villig til å strekke seg mer kreditt til deg når du har vist at du kan være ansvarlig med litt. Ikke bruk for mye av tilgjengelig kreditt og betale tilbake det du låne på gang hver måned.

Kontoer som er beskrevet riktig

Hvis kreditt-rapporten inneholder negative kontoer som skal være positive, kan du bruke kreditt-rapporten tvist prosess for å få informasjon rettet. For eksempel kan kreditt-rapporten viser at du var sent på en betaling som du er sikker på at du har betalt i tide.

For å korrigere kreditt rapportere feil, må du sende en tvist brev til kreditt byråer siterer feilen og gi en kopi av bevis som viser informasjonen er faktisk feil.

Byrået vil undersøke og revidere kreditt-rapporten om granskingen støtter din påstand. Hvis ikke, kan du følge opp med en tvist direkte med den virksomheten som rapporterte feilen.

Noen Bills Ikke hjelpe kreditt

Ikke alle regninger du betaler hver måned bli rapportert til kreditt-byråer regelmessig. For eksempel, gjør din mobiltelefon, kabel og auto forsikring betalinger ikke bidra til å bygge en positiv kreditt historie, selv når du betaler i tide. Men hvis du standard på disse betalingene (ved å bli flere måneder betalingsudyktig), sen betaling kan bli lagt til kreditt-rapporten og skade din fremgang mot å bygge en god kreditt score.

Se opp for kreditt reparere svindel og ploys om å forbedre din kreditt score. Kreditt reparere selskaper ikke har noen privilegier med kreditt-historie som du ikke også har.

Bygge en positiv kreditt historie er ikke så vanskelig som det ser ut. Åpne opp en konto og betale regningen i tide hver måned, og du bygge en positiv kreditt historie. Gi det litt tid, og med tiden vil du være i stand til å ha råd til større kredittkortgrenser og lån.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.