Lijfrentes vs. Life Insurance: dat goed is voor het pensioeninkomen?

Home » Insurance » Lijfrentes vs. Life Insurance: dat goed is voor het pensioeninkomen?

Lijfrentes vs. Life Insurance: dat goed is voor het pensioeninkomen?
Terwijl de lijfrentes en levensverzekeringen hebben beide overeenkomsten, ze zijn niet hetzelfde. Voordat u de verschillen te begrijpen en te bepalen welk plan voor u met betrekking tot een pensioeninkomen plan kan worden, moet je eerst begrijpen de belangrijkste elementen van elk.

Life Insurance : Levensverzekering plannen zorgen voor inkomsten voor uw nabestaanden als u eerder dan verwacht sterven. De meeste levensverzekeringen plannen kunnen worden onderverdeeld in ofwel termijn-life of hele levensverzekeringen. Een term-life verzekering dekt een bepaalde periode, in het algemeen 10, 20 of meer jaren, terwijl het hele leven verzekering is voor de gehele levensduur van de verzekeringnemer. Sommige term levensverzekeringen bieden de mogelijkheid om te worden omgezet in een heel leven verzekering wanneer de termijn afloopt.

Veel levensverzekeringen bieden contante waarde en inkomsten te genereren opties, alsook andere levende voordelen zoals een intensive care dekking optie; Dit is echter niet de belangrijkste functie van een levensverzekering. De belangrijkste functie is om de zorg voor uw nabestaanden na uw overlijden en betalen voor end-of-life / uiteindelijke kosten.

Lijfrente : Lijfrente plannen zijn bedoeld om pensioeninkomen het plan eigenaar verschaffen, wanneer hij leeft buiten de verwachte levensduur. Lijfrentes bieden belasting-uitgestelde besparingen voor het inkomen na pensionering. Terwijl de lijfrente wel een uitkering bij overlijden aan de begunstigden, het is niet tax-free. Annuities worden algemeen aangeduid als uitgestelde, onmiddellijke of levensduur lijfrente plannen.

  • Uitgestelde Lijfrente : De uitgestelde lijfrente is net als het klinkt. Het inkomen wordt uitgesteld na betaling van de premies tot een latere datum, misschien wel meerdere jaren. Uitgestelde annuities worden verder onderverdeeld in vaste (traditionele , vaste geïndexeerd (FIA) en de variabele lijfrente. De belangrijkste verschillen in de aard van de uitgestelde lijfrente plannen zijn in de manier waarop de rente wordt verdiend en of het individu is op zoek naar een veilige investering te doen of zijn op zoek naar de markt een rendement als met een grotere ophoping waarde potentieel.
  • Onmiddellijke Lijfrente : De directe lijfrente betaalt voordelen voor het eerst uiterlijk één jaar nadat u uw premie aan de verzekeringsmaatschappij hebben betaald. De meeste direct ingaande lijfrentes worden gekocht met een eenmalige, forfaitaire betaling en zijn ontworpen om te beginnen uit te betalen uiterlijk één jaar na de premie is betaald. Deze uitkering plan wordt ontworpen voor mensen op zoek naar een gegarandeerd inkomen voor het leven.
  • Levensduur Lijfrente : Een lange levensduur lijfrente plan is een type van vastrentende lijfrente die kan worden afgegeven op elke leeftijd met een inkomen uitgesteld tot 45 jaar. Typisch, de plannen van dit type niet van plan naar buiten totdat de houder is 80 jaar of ouder zijn. Zie het als een aanvullende pensioenregeling die kunnen schoppen in zodra uw reguliere pensioen plan kan worden dalen in zijn uitbetaling of hebben helemaal gestopt.

Welke Plan is beter?

De sleutel bij het bepalen van welk plan is voor u – lijfrente of levensverzekering – is te kijken naar uw doel. Als uw belangrijkste doel is om te helpen uw nabestaanden en andere begunstigden betalen voor uw uiteindelijke kosten, rekeningen en hebben nog geld over om van te leven, kunt u het beste levensverzekering, omdat deze op tax-free aan uw erfgenamen wordt doorgegeven.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een plan dat biedt u een pensioeninkomen dan moet je overwegen lijfrentes. De lijfrente biedt belasting-uitgestelde besparingen en het inkomen na pensionering. Simpel gezegd – levensverzekering beschermt uw dierbaren als je vroegtijdig overlijden, terwijl de lijfrente uw inkomen beschermt als je langer dan verwacht te leven.

Beide plannen geven wel dood voordelen, maar elk is een heel andere optie met verschillende doeleinden. Als u hulp nodig heeft bij het beslissen of een levensverzekering plan of lijfrente voor u geschikt is, raadpleeg dan een levensverzekering of lijfrente planning consultant om alle opties te bespreken.

Waar kan u koopt een Life Insurance / Lijfrente Plan voor Retirement Income?

Er zijn veel gerenommeerde bedrijven die zowel levensverzekeringen en lijfrente plannen. U kunt een bedrijf te vinden, hetzij op uw eigen of via uw eigen verzekeringsagent. Als het doen van de zoektocht zelf, overweeg dan een aantal van deze top-rated bedrijven die beide plannen bij het vergelijken van prijzen: AIG, Symetra, Sagicor, Americo, American Fidelity, New York Life, Bankers Life and Casualty, en nog veel meer. Zorg ervoor om te controleren of het bedrijf de financiële kracht ratings en klantenservice record met waardeberging organisaties zoals AM Best en JD Power & Associates.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.