Livränta vs Livförsäkring: Vilket är rätt för Retirement inkomst?

Home » Insurance » Livränta vs Livförsäkring: Vilket är rätt för Retirement inkomst?

Livränta vs Livförsäkring: Vilket är rätt för Retirement inkomst?
Även livränta och livförsäkringar har båda likheter, de är inte samma sak. Innan du kan förstå skillnaderna och bestämma vilka plan kan vara rätt för dig i samband med en pensionsinkomster plan måste du först förstå de viktigaste delarna av varje.

Livförsäkring : Life försäkringar ger inkomster för dina anhöriga om du dör tidigare än väntat. De flesta livförsäkrings planer kan delas in i antingen term-liv eller hela livförsäkring. En term-livförsäkring täcker en viss tidsperiod, vanligtvis 10, 20 eller fler år, medan hela livförsäkring är för hela livet för försäkringstagaren. Vissa sikt livförsäkringar erbjuda möjlighet att omvandlas till ett helt liv försäkring när termen löper ut.

Många livförsäkringar göra erbjuda kontantvärde och inkomstbringande alternativ samt andra levande fördelar som ett alternativ för intensivvård täckning; Men detta är inte den viktigaste funktionen av en livförsäkring. Dess huvudsakliga funktion är att ta hand om dina anhöriga efter din död och betala för end-of-life / slutliga kostnader.

Livränta : Livränta planer är utformade för att ge pensionsinkomsten till planen ägaren om han bor utanför det förväntade livslängd. Livränta ger skatte uppskjuten besparingar för pensionsinkomster. Medan livränta har en död fördel för mottagarna, är det inte skattefria. Livränta är i allmänhet kallas uppskjuten, omedelbara eller livslängd livränta planer.

  • Uppskjuten livränta : Den uppskjutna livränta är precis som det låter. Intäkterna skjuts efter premier betalas till ett senare datum, kanske flera år. Uppskjuten livränta ytterligare delas upp i fasta (traditionell , fast indexerade (FIA) och variabel livränta. De viktigaste skillnaderna i de typer av uppskjutna livränta planer för hur räntan intjänade och om individen är ute efter att göra en säker investering eller söker marknadsliknande avkastning med större ansamling värdepotential.
  • Nuvärde : Den omedelbara livränta betalar fördelar med början senast ett år efter att du har betalat din premie till försäkringsbolaget. Mest omedelbara livräntor köps med en engångs, engångsbelopp och är utformade för att börja betala ut senast ett år efter premien har betalats. Denna livränta Planen är utformad för människor som vill en garanterad inkomst för livet.
  • Longevity Livränta : En livslängd livränta plan är en typ av räntebärande livränta som kan utfärdas i alla åldrar med inkomster uppskjuten upp till 45 år. Normalt behöver planer av detta slag inte planera förrän innehavaren är 80 år eller äldre. Tänk på det som en kompletterande pensionsplan som kan sparka in en gång din vanliga pensionsplan kan minska i sin utbetalning eller har slutat helt och hållet.

Vilken Plan är bättre?

Nyckeln för att bestämma vilka plan är rätt för dig – livränta eller livförsäkring – är att titta på ditt syfte. Om din huvudsakliga syfte är att hjälpa dina anhöriga och andra förmånstagare betala för dina slutliga kostnader, räkningar och har kvar pengar kvar att leva på, är din bästa insats livförsäkring eftersom detta vidare skattefria till din mottagare.

Å andra sidan, om du letar efter en plan som ger dig en pension bör du överväga livränta. Den livränta erbjuder skatte uppskjutna besparingar och pensionsinkomster. Enkelt uttryckt – livförsäkring skyddar dina nära och kära om du dör i förtid medan livränta skyddar din inkomst om du lever längre än förväntat.

Båda planerna förser dödsfall men var och en är en helt annan alternativ med olika syften. Om du behöver vägledning för att avgöra om ett liv försäkring eller livränta är rätt för dig, konsultera en livförsäkring eller livränta planering konsult för att diskutera alla alternativ.

Var kan man köpa en livförsäkring / Livränta Plan för pensionsinkomster?

Det finns många seriösa företag som erbjuder både livförsäkring och livränta planer. Du kan hitta ett företag, antingen på egen hand eller via din egen försäkringsagent. Om att göra sökningen själv, anser en del av dessa topprankade företag som erbjuder båda planerna när man jämför priser: AIG, Symetra, Sagicor, Americo, American Fidelity, New York Life, Bankers Life och olycka, och mycket mer. Var noga med att kolla in företagets finansiella styrka betyg och kundservice rekord med försäkring rating organisationer som AM Best och JD Power & Associates.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.