Meddig a nyugdíj megtakarítások tart – és hogyan nyúlik

Home » Retirement » Meddig a nyugdíj megtakarítások tart – és hogyan nyúlik

Meddig a nyugdíj megtakarítások tart - és hogyan nyúlik

Kitalálni, hogy hány éves a nyugdíj-megtakarítások tart nem egy egzakt tudomány. Sok változó játszanak – befektetési hozam, az infláció, az előre nem látható költségek – és mindegyikük drámaian befolyásolhatja a hosszú élet a megtakarításokat.

De van még érték jön egy becslést. A legegyszerűbb módja ennek az, hogy mérjük a teljes megtakarítás, valamint a befektetési hozam idővel szemben az éves költségeket.

Módon, hogy a megtakarítás tovább tart

A kalkulátor a fentihez hasonló lehet a hasznos útmutató. De ez aligha a végső szót, hogy milyen messze a megtakarítások tud nyúlni, különösen akkor, ha hajlandó beállítani a kiadásokat, hogy megfeleljen bizonyos közös öregségi visszavonása stratégiákat.

Az alábbiakban felsorolunk néhány okos ökölszabályt, hogyan vonja vissza a nyugdíj-megtakarítások oly módon, hogy megadja neked a legjobb esélye, hogy a pénzt tart, amíg szükség van rá, nem számít, milyen a világ küld az utat.

A 4% -os szabály

A 4% -os szabály alapja a kutatás William Bengen, 1994-ben kiadott, amely megállapította, hogy ha a befektetett legalább 50% -át a pénzt a készletek és a többi kötvények, ha volna egy nagy a valószínűsége annak, hogy képes visszavonására inflációval korrigált 4% a palozsna évente 30 éve (és esetleg tovább, attól függően, hogy a beruházás megtérülési ez idő alatt).

A módszer egyszerű: vegyünk ki 4% -ot tesz ki a megtakarítás az első évben, és az egymást követő évben veszel ki, hogy ugyanazt a dollár értékét, valamint az inflációs kiigazítás.

Bengen tesztelték az elméletet át néhány legrosszabb pénzügyi piacokon az amerikai történelem, beleértve a nagy gazdasági világválság, és 4% volt a biztonságos mértékkel.

A 4% -os szabály egyszerű, és a sikerének valószínűsége erős, amíg a nyugdíj-megtakarítások befektetése legalább 50% a készletek.

dinamikus kivonás

A 4% -os szabály viszonylag merev. Az összeg, amit vissza minden évben az inflációval korrigált, és semmi mást, így költségvetési szakértők jöttek fel néhány módszer, hogy növelje az esélye a sikerre, különösen akkor, ha keresi a pénzt az utolsó sokkal hosszabb, mint 30 éve.

Ezek a módszerek az úgynevezett „dinamikus elvonási stratégiákat.” Általában minden azt jelenti, beállítja válaszul befektetési hozamok, kivonás csökkentése az években, amikor a befektetési hozam nem olyan magas, mint az várható volt, és – ó, boldog nap – húzza több pénzt amikor a piaci hozamok teszi lehetővé.

Sok dinamikus elvonási stratégiák különböző mértékű komplexitás. Érdemes segítséget egy pénzügyi tanácsadó létrehozhat egyet.

A jövedelem padló stratégia

Ez a stratégia segít megőrizni a megtakarítás a hosszú táv megbizonyosodik arról, hogy nem kell eladni készleteket, amikor a piac nem működik.

Itt van, hogyan működik: Kitalálni a teljes pénzösszegre van szükség az alapvető költségek, mint például a lakhatás és az élelmiszer-, és győződjön meg róla, hogy van e költségek által lefedett garantált jövedelem, mint például a társadalombiztosítási, valamint a kötés létra vagy járadékot.

Pár szó a járadékok: Míg néhány túlárazott és kockázatos, egyszeri díj azonnali járadék lehet hatékony öregségi jövedelmű eszköz – ha villa felett egy összegben fejében garantált kifizetés az élet. A jobb körülmények között még a fordított jelzálog működhet, hogy felülkerekedjen a jövedelem padlón.

Így, mindig tudja az alapokat fedezi. Ezután hagyd, hogy a befektetett megtakarítások felel meg diszkrecionális kiadásokat. Például, azt rendezze a staycation amikor a tőzsdei tank. Ami felveti a kérdést: Még mindig ez egy staycation amikor nyugdíjba?

Nem egészen kész visszavonulni?

Ha a szélén nyugdíjba, akkor köteles vajon milyen messze a meglévő megtakarítások elviszi. De ha még néhány évig távol elhagyja a munkaerő alkalmazásával öregségi számológép egy nagyszerű módja annak, hogy mérje fel, hogyan változik a megtakarítási ráta befolyásolja, hogy mekkora lesz, amikor nyugdíjba.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.