Megértése kamatlábak, az infláció és kötvények

Home » Investing » Megértése kamatlábak, az infláció és kötvények

Kamatlábak, az infláció és kötvények

Birtokló egy kötés lényegében hasonló immáron egy patak jövőbeni kifizetések. Azok készpénzes fizetésre általában formájában időszakos kamatfizetések és a visszatérés a fő, amikor a kötvény lejáratakor.

Ennek hiányában a hitelkockázat (a csőd kockázata), az értéke, hogy patak jövőbeni kifizetések egyszerűen függvényében a szükséges hozam alapján a inflációs várakozásokat. Ha ez úgy hangzik egy kicsit zavaró és műszaki, ne aggódj, ez a cikk is lebontják kötvény árképzés, határozza meg a „kötvényhozam”, és bemutatja, hogy az inflációs várakozások és a kamatok értékének meghatározásához egy kötés.

Kockázatmérésen

Két fő kockázatokat kell értékelni, ha kötvényekbe történő befektetés: kamatkockázat és a hitelezési kockázat. Bár a hangsúly, hogy hogyan kamatlábak hatással kötvény árképzés (más néven kamatkockázat), egy kötés beruházó is tisztában kell lenniük a hitelkockázat.

A kamatkockázat annak a kockázata, változásai egy kötés ára változások miatt az irányadó kamatlábak. Változások a rövid távú, illetve hosszú távú kamatlábak hatással lehet különböző kötések különböző módon, amely megbeszéljük az alábbiakban. A hitelkockázat, eközben a kockázata, hogy a kötvény kibocsátója nem ütemezett kamat-, illetve a kifizetéseket. Annak a valószínűsége, negatív hitel vagy nemteljesítés érinti kötvény ára – annál nagyobb a kockázata a negatív hitelkockázati esemény bekövetkezett, annál magasabb a kamat a befektetők a kereslet, feltételezve, hogy a kockázatot.

Által kibocsátott kötvények az Egyesült Államok kincstári finanszírozni a működését az amerikai kormány az úgynevezett amerikai államkötvényeket. Attól függően, hogy az idő a lejáratig, hívják őket számlákat, jegyzetek és kötvények.

A befektetők úgy US államkötvényeket, hogy mentes a nemfizetési kockázat. Más szóval, a befektetők úgy vélik, hogy nincs esély arra, hogy az amerikai kormány alapértelmezett a kamat és tőke kifizetések a kötvények kiadja. A cikk hátralévő részében fogjuk használni US államkötvényeket a mi példát, ezáltal megszüntetve a hitelkockázat a vitát.

Kiszámítása a Bond Hozam és ár

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kamatlábak hatással a kötvény ára, meg kell érteni a fogalom a hozam. Bár több különböző típusú hozam számítások céljára ezt a cikket, akkor használja a lejáratig számított hozam (YTM) kiszámítása. A kötvény YTM egyszerűen a diszkontráta, hogy lehet használni, hogy a jelen összértéke egy kötés pénzmozgásainak egyenlő az árát.

Más szóval, egy kötés ár az az összeg jelenértéke minden pénzforgalom, ahol a jelenlegi értékét minden egyes cash flow kerül kiszámításra ugyanazt a kedvezményt tényező. Ez diszkont-tényező a hozam. Amikor egy kötvény hozama emelkedik, definíció szerint, az ára csökken, és amikor egy kötvény hozama csökken, definíció szerint, az ára növekszik.

A Bond Relatív Hozam

A lejárat vagy kifejezést egy kötés nagyban befolyásolja a hozamot. Ahhoz, hogy megértsük ezt a kijelentést, meg kell értenie, amit ismert, mint a hozamgörbe. A hozam görbe a YTM egy osztály kötvények (ebben az esetben, US államkötvényeket).

A legtöbb kamatláb környezetben, minél hosszabb a futamidő, annál nagyobb a hozam lesz. Ez teszi az intuitív értelme, mert minél hosszabb ideig, mielőtt pénzforgalmi érkezik, annál nagyobb az esélye, hogy a szükséges diszkontrátát (vagy hozam) fog mozogni magasabb.

Az inflációs várakozások Határozza meg a befektető Hozam követelmények

Az infláció egy kötés legnagyobb ellensége. Az infláció erodálja a vásárlóerő egy kötés jövőbeni cash flow-k. Egyszerűbben fogalmazva, minél nagyobb a jelenlegi inflációs ráta és a magasabb (várható) jövőbeli infláció, annál nagyobb a hozama emelkedni fog az egész hozamgörbe, mivel a befektetők a kereslet ez a magasabb hozam infláció kompenzálása kockázatot.

Rövid távú, hosszú távú kamatlábak és az inflációs várakozások

Infláció -, valamint a várható jövőbeni infláció – a függvénye dinamikája közötti rövid távú és hosszú távú kamatlábak. Világszerte, a rövid távú kamatlábak adagoljuk nemzetek központi bankok. Az USA-ban, a Federal Reserve Board Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) meghatározza a szövetségi alapok aránya. Történelmileg, egyéb dollárban denominált rövid távú érdek, mint a LIBOR, már erősen korrelál a tápláltsági alapok aránya.

A FOMC kezeli a Fed alapok aránya teljesítette a kettős mandátumának gazdasági növekedést elősegítő árstabilitás fenntartása mellett. Ez nem könnyű feladat, a FOMC; mindig van vita a megfelelő tápláltsági alapok szintjén, és a piac kialakítja a saját véleményét, hogy milyen jól a FOMC csinál.

A központi bankok nem ellenőrzik a hosszú távú kamatlábak. A piaci erők (kereslet és kínálat) határozza meg az egyensúlyi árak a hosszú lejáratú kötvények, amelyek meghatározzák a hosszú távú kamatlábak. Ha a kötvénypiac úgy véli, hogy a FOMC tűzte a Fed alapok aránya túl alacsony, a várható jövőbeni infláció növekedése, ami azt jelenti, a hosszú távú kamatlábak növelése képest a rövid távú kamatlábak – a hozamgörbe meredekebbé.

Ha a piac úgy véli, hogy a FOMC tűzte a Fed alapok aránya túl magas, az ellenkező történik, és a hosszú távú kamatcsökkenéskor képest rövid távú kamatlábak – a hozam görbe ellaposodik.

Az időmérés Bond pénzáramlások és Kamat-

Az időzítés egy kötés pénzmozgásainak fontos. Ez magában foglalja a kötvény lejárata. Ha a piaci szereplők úgy vélik, hogy van magasabb infláció a láthatáron, a kamatok és a kötvényhozamok emelkedése (és az árak csökkenni fog), hogy kompenzálja a veszteséget a vásárlóerő a jövőbeni cash flow. Kötvények a leghosszabb cash flow fogja látni, hogy a hozamok emelkedése és az árak esnek a legjobban.

Ezt kell intuitív ha belegondolsz egy jelenérték-számítás – ha megváltoztatja a használt diszkontráta egy patak a jövőbeni pénzáramok, a hosszabb időre, amíg a pénzforgalom érkezik, annál jelenértéke érinti. A kötvénypiac egy intézkedés árváltozás képest kamatváltozás; ez fontos kötés mutató ismert időtartamát.

Alsó vonal

Kamatok, hozamok (árak) és az inflációs várakozások korrelál egymással. Mozgások rövid távú kamatok, mint diktálta a nemzet központi bank, hatással lesz a különböző kötéseket más kifejezésekkel lejárati függően különböző piaci elvárásoknak jövőbeli szintek infláció.

Például, a változás a rövid lejáratú kamatok, amelyek nem befolyásolják a hosszú távú kamatlábak csekély hatása a hosszú lejáratú kötvények árát és a hozam. Azonban a változás (vagy nincs változás, ha a piac úgy érzi, hogy egy szükséges) a rövid lejáratú kamatok, ami befolyásolja a hosszú távú kamatlábak is jelentősen befolyásolhatják a hosszú lejáratú kötvények árát és a hozam. Leegyszerűsítve, változások a rövid távú kamatok nagyobb hatással a rövid lejáratú kötvények, mint a hosszú lejáratú kötvények és a változások hosszú távú kamatlábak hatással a hosszú lejáratú kötvények, de nem rövid lejáratú kötvények .

A legfontosabb, hogy megértsék, hogyan kamatok változása hatással lesz egy bizonyos kötés ára és a hozam is felismerni, ha a hozamgörbe hogy kötés található (a rövid végén, vagy a hosszú végén), és megérteni a dinamika között rövid- és hosszú távú kamatokat.

Ezzel a tudással, akkor a különböző intézkedések időtartama és a konvexitás válni tapasztalt kötvénypiaci befektetők.