Megértése kamatlábak, az infláció és kötvények

Home » Investing » Megértése kamatlábak, az infláció és kötvények

Kamatlábak, az infláció és kötvények

Birtokló egy kötés lényegében hasonló immáron egy patak jövőbeni kifizetések. Azok készpénzes fizetésre általában formájában időszakos kamatfizetések és a visszatérés a fő, amikor a kötvény lejáratakor.

Ennek hiányában a hitelkockázat (a csőd kockázata), az értéke, hogy patak jövőbeni kifizetések egyszerűen függvényében a szükséges hozam alapján a inflációs várakozásokat. Ha ez úgy hangzik egy kicsit zavaró és műszaki, ne aggódj, ez a cikk is lebontják kötvény árképzés, határozza meg a „kötvényhozam”, és bemutatja, hogy az inflációs várakozások és a kamatok értékének meghatározásához egy kötés.

Kockázatmérésen

Két fő kockázatokat kell értékelni, ha kötvényekbe történő befektetés: kamatkockázat és a hitelezési kockázat. Bár a hangsúly, hogy hogyan kamatlábak hatással kötvény árképzés (más néven kamatkockázat), egy kötés beruházó is tisztában kell lenniük a hitelkockázat.

A kamatkockázat annak a kockázata, változásai egy kötés ára változások miatt az irányadó kamatlábak. Változások a rövid távú, illetve hosszú távú kamatlábak hatással lehet különböző kötések különböző módon, amely megbeszéljük az alábbiakban. A hitelkockázat, eközben a kockázata, hogy a kötvény kibocsátója nem ütemezett kamat-, illetve a kifizetéseket. Annak a valószínűsége, negatív hitel vagy nemteljesítés érinti kötvény ára – annál nagyobb a kockázata a negatív hitelkockázati esemény bekövetkezett, annál magasabb a kamat a befektetők a kereslet, feltételezve, hogy a kockázatot.

Által kibocsátott kötvények az Egyesült Államok kincstári finanszírozni a működését az amerikai kormány az úgynevezett amerikai államkötvényeket. Attól függően, hogy az idő a lejáratig, hívják őket számlákat, jegyzetek és kötvények.

A befektetők úgy US államkötvényeket, hogy mentes a nemfizetési kockázat. Más szóval, a befektetők úgy vélik, hogy nincs esély arra, hogy az amerikai kormány alapértelmezett a kamat és tőke kifizetések a kötvények kiadja. A cikk hátralévő részében fogjuk használni US államkötvényeket a mi példát, ezáltal megszüntetve a hitelkockázat a vitát.

Kiszámítása a Bond Hozam és ár

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kamatlábak hatással a kötvény ára, meg kell érteni a fogalom a hozam. Bár több különböző típusú hozam számítások céljára ezt a cikket, akkor használja a lejáratig számított hozam (YTM) kiszámítása. A kötvény YTM egyszerűen a diszkontráta, hogy lehet használni, hogy a jelen összértéke egy kötés pénzmozgásainak egyenlő az árát.

Más szóval, egy kötés ár az az összeg jelenértéke minden pénzforgalom, ahol a jelenlegi értékét minden egyes cash flow kerül kiszámításra ugyanazt a kedvezményt tényező. Ez diszkont-tényező a hozam. Amikor egy kötvény hozama emelkedik, definíció szerint, az ára csökken, és amikor egy kötvény hozama csökken, definíció szerint, az ára növekszik.

A Bond Relatív Hozam

A lejárat vagy kifejezést egy kötés nagyban befolyásolja a hozamot. Ahhoz, hogy megértsük ezt a kijelentést, meg kell értenie, amit ismert, mint a hozamgörbe. A hozam görbe a YTM egy osztály kötvények (ebben az esetben, US államkötvényeket).

A legtöbb kamatláb környezetben, minél hosszabb a futamidő, annál nagyobb a hozam lesz. Ez teszi az intuitív értelme, mert minél hosszabb ideig, mielőtt pénzforgalmi érkezik, annál nagyobb az esélye, hogy a szükséges diszkontrátát (vagy hozam) fog mozogni magasabb.

Az inflációs várakozások Határozza meg a befektető Hozam követelmények

Az infláció egy kötés legnagyobb ellensége. Az infláció erodálja a vásárlóerő egy kötés jövőbeni cash flow-k. Egyszerűbben fogalmazva, minél nagyobb a jelenlegi inflációs ráta és a magasabb (várható) jövőbeli infláció, annál nagyobb a hozama emelkedni fog az egész hozamgörbe, mivel a befektetők a kereslet ez a magasabb hozam infláció kompenzálása kockázatot.

Rövid távú, hosszú távú kamatlábak és az inflációs várakozások

Infláció -, valamint a várható jövőbeni infláció – a függvénye dinamikája közötti rövid távú és hosszú távú kamatlábak. Világszerte, a rövid távú kamatlábak adagoljuk nemzetek központi bankok. Az USA-ban, a Federal Reserve Board Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) meghatározza a szövetségi alapok aránya. Történelmileg, egyéb dollárban denominált rövid távú érdek, mint a LIBOR, már erősen korrelál a tápláltsági alapok aránya.

A FOMC kezeli a Fed alapok aránya teljesítette a kettős mandátumának gazdasági növekedést elősegítő árstabilitás fenntartása mellett. Ez nem könnyű feladat, a FOMC; mindig van vita a megfelelő tápláltsági alapok szintjén, és a piac kialakítja a saját véleményét, hogy milyen jól a FOMC csinál.

A központi bankok nem ellenőrzik a hosszú távú kamatlábak. A piaci erők (kereslet és kínálat) határozza meg az egyensúlyi árak a hosszú lejáratú kötvények, amelyek meghatározzák a hosszú távú kamatlábak. Ha a kötvénypiac úgy véli, hogy a FOMC tűzte a Fed alapok aránya túl alacsony, a várható jövőbeni infláció növekedése, ami azt jelenti, a hosszú távú kamatlábak növelése képest a rövid távú kamatlábak – a hozamgörbe meredekebbé.

Ha a piac úgy véli, hogy a FOMC tűzte a Fed alapok aránya túl magas, az ellenkező történik, és a hosszú távú kamatcsökkenéskor képest rövid távú kamatlábak – a hozam görbe ellaposodik.

Az időmérés Bond pénzáramlások és Kamat-

Az időzítés egy kötés pénzmozgásainak fontos. Ez magában foglalja a kötvény lejárata. Ha a piaci szereplők úgy vélik, hogy van magasabb infláció a láthatáron, a kamatok és a kötvényhozamok emelkedése (és az árak csökkenni fog), hogy kompenzálja a veszteséget a vásárlóerő a jövőbeni cash flow. Kötvények a leghosszabb cash flow fogja látni, hogy a hozamok emelkedése és az árak esnek a legjobban.

Ezt kell intuitív ha belegondolsz egy jelenérték-számítás – ha megváltoztatja a használt diszkontráta egy patak a jövőbeni pénzáramok, a hosszabb időre, amíg a pénzforgalom érkezik, annál jelenértéke érinti. A kötvénypiac egy intézkedés árváltozás képest kamatváltozás; ez fontos kötés mutató ismert időtartamát.

Alsó vonal

Kamatok, hozamok (árak) és az inflációs várakozások korrelál egymással. Mozgások rövid távú kamatok, mint diktálta a nemzet központi bank, hatással lesz a különböző kötéseket más kifejezésekkel lejárati függően különböző piaci elvárásoknak jövőbeli szintek infláció.

Például, a változás a rövid lejáratú kamatok, amelyek nem befolyásolják a hosszú távú kamatlábak csekély hatása a hosszú lejáratú kötvények árát és a hozam. Azonban a változás (vagy nincs változás, ha a piac úgy érzi, hogy egy szükséges) a rövid lejáratú kamatok, ami befolyásolja a hosszú távú kamatlábak is jelentősen befolyásolhatják a hosszú lejáratú kötvények árát és a hozam. Leegyszerűsítve, változások a rövid távú kamatok nagyobb hatással a rövid lejáratú kötvények, mint a hosszú lejáratú kötvények és a változások hosszú távú kamatlábak hatással a hosszú lejáratú kötvények, de nem rövid lejáratú kötvények .

A legfontosabb, hogy megértsék, hogyan kamatok változása hatással lesz egy bizonyos kötés ára és a hozam is felismerni, ha a hozamgörbe hogy kötés található (a rövid végén, vagy a hosszú végén), és megérteni a dinamika között rövid- és hosszú távú kamatokat.

Ezzel a tudással, akkor a különböző intézkedések időtartama és a konvexitás válni tapasztalt kötvénypiaci befektetők.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.