Mennyi pénzt éljen során Nyugdíjas

Home » Retirement » Mennyi pénzt éljen során Nyugdíjas

Mennyi pénzt éljen során Nyugdíjas

Zavaros, hogy mennyit kell tervezni, hogy élni közben nyugdíjba? Nem te vagy az egyetlen. Íme 5 dolog, amit tudnia kell, ha éppen beállítás az ideális nyugdíjjövedelmet célokat.

A 4 százalékos szabály visszavonása

Ez a szabály azt mondja, nyugodtan vonja vissza 4 százalék a nyugdíj portfolió évente nélkül kifogy a pénz. Például ha $ 1 millió a nyugdíjas állomány akkor vissza 40.000 $ évente.

(Az utóbbi időben néhány konzervatív pénzügyi szakemberek elkezdték mutató embereket, hogy a 3 százalékos visszavonása szabály, hivatkozva a lassuló gazdaság, mint tényező.)

A 85 százalékos szabály

Sok szakértő szerint meg kell menteni annyi pénzt, akkor még 85 százaléka az előnyugdíj jövedelem. Például, ha kapsz $ 50.000 egy évben itt a napi munkát, meg kell menteni ahhoz, hogy hozzon létre egy éves öregségi jövedelem $ 42,500. (Egyéb pénzügyi szakértők szerint 75-80 százaléka a nyugdíj előtti jövedelem elég. Azt állítják, az emberek hajlamosak kevesebbet költenek pénzt a 80-as és 90-es.)

A Multiply-by-25 szabály

Miután számítva az ideális nyugdíjazási jövedelem, akkor kell használni ezeket az adatokat, hogy kitaláljuk, a méret az ideális nyugdíjkorhatár portfólió. Ez egyszerű: csak szaporodnak meg évente öregségi jövedelem cél 25, hogy megtudja, mennyi pénzt kell, hogy megfeleljen a 4 százalékos szabály. Ebben a példában a $ 42,500 x 25 = $ 1.060.000, hogy meg kéne menteni a nyugdíjra.

(Ha szeretné alapozni az előrejelzések a biztonságosabb 3 százalék szabály szorozza meg nyugdíjbevételek kaput 33.)

Egyet nem értés szabályai

Egyes pénzügyi szakértők szerint meg kell szerezni az ideális nyugdíjbevételek alapján az aktuális kiadásokat , és nem a jelenlegi jövedelem. Ha keresni $ 50.000 évente, de csak költeni 30.000 $, majd futtassa a számítások alapján a $ 30,000 számot.

(Ha az adósság, és kevesebbet keresnek töltesz, hogy a kiadások kordában először. Aztán projekt öregségi alapján a tényleges kiadásokat.)

Társadalombiztosítási

Ne felejtsük el, a nyugdíjkorhatár portfolió csak az egyik lábát egy háromlábú nyugdíjmegtakarításainak széklet. A másik két „lába” a nyugdíjak és a szociális biztonság jövedelem. Lehet, vagy nem kap nyugdíjat. Nagyjából 2/3-a az amerikaiak nem kap egy. Ha jogosult a nyugdíjra, annak mérete és feltételek függ a munkáltató. Eközben Társadalombiztosítási jövedelem nehéz megjósolni, főleg ha fiatal. Ezért – céljára tervezés – mi inkább összpontosítani a darab a puzzle, hogy beállítható.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.