Mikor biztonságos lezárására hitelkártya?

Home » Credit and Debt » Mikor biztonságos lezárására hitelkártya?

Mikor biztonságos lezárására hitelkártya?

Te keményen dolgoznak, hogy fenntartsák a jó hitel-pontszámok, de az igazság az, hogy még egy látszólag ártatlan tévedés lehetősége van visszavonni az erőfeszítéseket. Credit hasonló hibákat késedelmes fizetés, gyűjtemény számlák, vagy elérted a hitelkártyák gyorsan be a korábban lenyűgöző hitel pontszámot valami sokkal kevésbé vonzó. Ez azt jelenti, magasabb kamatok jövőbeni kölcsönök, amelyek növelhetik akár több ezer extra dollárt fizetett kamatot.

Záró régi hitelkártya elszámolások egy másik hitelt baklövés, hogy rendelkezik azzal a potenciállal, hogy csökkentse az eredmények. De ez nem garancia arra, hogy ez meg fog történni. Ha van egy hitelkártya számla, amit akar, vagy be kell zárni, vannak óvintézkedések, amit megtehetsz, hogy megvédje a hitel pontszámot, miközben megszabadítja magát a nem kívánt fiókot.

Miért Záró bankkártyák fájhat a Credit Score

Van egy meglehetősen makacs hitel mítosz hatása záró hitelkártya számla és hogy mit jelent a pontszámok. A mítosz az, hogy amikor bezárja egy régi hitelkártya számla, akkor elveszíti az a kor a számla.

Credit scoring modellek, mint FICO és VantageScore valóban úgy korú a legrégebbi számla és az átlagos életkor a fiókok kiszámításakor a hitel pontszámot. Azonban a záró számlát nem távolítja el a történelem – köztük a kor – saját hitel jelentések.

Nem csak a történelem egy lezárt fiókban marad a hitel jelentések, de a hitel scoring modellek továbbra is figyelembe veszi a kor a számla is. És ami még jobb, egy zárt állapot továbbra is fennáll kor. Tehát, ha zárva egy öt éves hitelkártya ma … 12 hónap alatt ez lesz a hat éves hitelkártya.

Most, hogy már leleplezte azt a mítoszt, itt a valódi oka annak, hogy lezárja a régi hitelkártya számla fájhat a pontszámok: Credit scoring modellek figyelembe az összefüggést az egyenlegek és a hitelkeret a hitelkártya elszámolások. Pontosabban hitelbírálat modell kiszámítja az Ön forgó felhasználási arány, vagy más szóval, mennyi a rendelkezésre álló keretet, hasznosítani formájában hitelkártya egyenlegét.

Az arányt úgy számítjuk ki, hogy összeadjuk az egyenlegek a műanyag, és elosztjuk ezt a számot az összeg minden hitelkeretek – még mindig nyitott kártyákat, ha éppen nem használja. Ez azt jelenti, hogy akkor is, ha nem használ kártyát, a fel nem használt hitelkeret segít tartani, hogy a használati arány alacsonyabb. Ha az adott fiókot, akkor azonnal elveszti az értékét a fel nem használt hitelkeret, és a pontszámok valószínűleg megy le egy összeget. Ezért gyakran olvas cikkeket arról, milyen veszélyekkel záró hitelkártya elszámolások.

Miért szükséges lehet, hogy közel egy hitelkártya

A legtöbb esetben ez nem tanácsos, hogy bezárja egy nem használt hitelkártya számla miatt potenciális negatív hatást gyakorol a hitel pontszámot. Kivéve, ha ez valóban szükséges, akkor inkább hagyd a hitelkártya elszámolások nyitva.

Vannak azonban kivételek a szabály alól.

Lehet, hogy közel egy közös hitelkártya számla után egy elválasztó. Egy másik esetben, ahol érdemes lehet zárni egy hitelkártya számla lehet, ha van egy kártya a pénztárca nem vonzó éves díj. És akkor előfordulhat, hogy a véletlen bezárása egy fiókot, ne használja a kártya valamilyen hosszú ideig. Kártyakibocsátó utálom inaktivitás miatt inaktivitás azt jelenti, nincs bevétel.

Hogyan bezárása Old hitelkártya számla a lehető legbiztonságosabban

Függetlenül attól, hogy az oka a záró hitelkártya számla, a megfelelő tervezést akkor lehet, hogy ezt alig vagy egyáltalán nem hitel pontszám károkat.

Ne felejtsük el, a valódi ok záró régi fiókot árthat a hitel pontszámot van, mert a fiók lezárása lehetne növelni a feltöltődő felhasználási arány. Azonban, ha az összes hitelkártyát már $ 0 egyenlegek, majd bezárja egy használaton kívüli számla nem növeli a felhasználási arány. Ezért bezárása fiókja valószínűleg nincs hatással a hitel pontszámot ebben a helyzetben.

Csak a biztonság kedvéért, ha igazán elkötelezettek a záró hitelkártya számla meg kell gondolni az időzítés. Ne zárja be a kártyát, ha arra gondol, alkalmazása során a hitel vagy egy másik kártyát. Várja meg, amíg be nem zárja a kölcsön, majd lezárja a számlát. Így takaríthat meg minden lehetséges pontszám ejtési miután már jóváhagyták.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.