Miten tärkeysjärjestykseen budjetti

Home » Budgeting » Miten tärkeysjärjestykseen budjetti

Miten tärkeysjärjestykseen budjetti

Budjettisi vetää sinut miljoona eri suuntiin: korjata autoa, säästää eläkkeelle, maksaa pois luottokortteja, ostaa uusia työperäisten vaatteita ja tallentaa lastesi college koulutus.

Miten voit tasapainottaa nämä erilliset säästöt tavoitteita, jotka kaikki vaativat erilaisia ​​määriä käteistä ja on eri määräajat?

1: Eläkkeelle tulee ensin

Tarkennus: Ei ole olemassa tavoite, että on tärkeämpää kuin säästää teidän eläkkeelle.

Useimmat ihmiset sivuuttaa eläkkeelle kahdesta syystä-yksi, se näyttää kaukana, ja kaksi, he olettavat, että he voivat vain jatkaa työskentelyä niiden 70s.

Valitettavasti kaikki eläkkeelle siirtymiset ovat vapaaehtoisia. Työvoiman vähennyksiä, ikään ikääntyneiden työntekijöiden syrjinnän, perhehoito velvollisuudet ja terveysasiat voi pakottaa ihmisiä varhaiseläkkeelle. Älä ajattele “eläkkeelle”, kuten valinta; ajattele sitä jotain, joka mieluiten on valinta, mutta saattaa johtua pakko työttömyydestä.

Jos työnantaja tarjoaa “matching panos” hyödyntää sitä. Jotkut työnantajat osallistuu 50 senttiä jokaista dollaria, enintään summan, jonka olet sijoittanut eläkerahasto. Muut työnantajat voivat edes vastaa dollarin-for-dollarin.

Tämä on ainoa tilanne, jossa ansaitset taattu “paluu” sijoitukselle. Maksimoida vastaavan rahoitusosuuden, vaikka sinulla on luottokortti velka. Eläkkeelle tulee ensin.

Jos työnantaja ei tarjoa vastaavan suuruisella, tai jos olet jo tavannut rajan, niin seuraava prioriteetti on …

2: maksaa pois luottokorttiluottojen

Ei kaikki velka on huono. Saattaa olla strategisista syistä haluat valita vain tehdä vähintään maksut on matalan rahoituseriä, veroja tukemien kiinnitys tai opintolainaa.

Mutta jos sinä pidät luottokorttiluottojen, maksaa se alas vaikka luottokortit tarjoaa tällä hetkellä “teaser” nolla-prosentin koron. Se on vain ajan kysymys ennen teaser korko skyrockets osaksi kaksinumeroinen.

Maksaa pois luottokortteja antaa sinulle taattu “paluu”, mikä tekee siitä paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin sijoittamalla rahat muualle tai säästää ostaa joitakin muita kohtaan.

3: Käynnistä hätärahasto

Tämä kärki liittyy läheisesti sen yllä: välttämiseksi tulevaisuudessa luottokorttiluotoille perustamalla hätärahasto. Tämä rahasto auttaa kattaa odottamattomia menoja kuin tärkeimmät lääketieteen laskun tai liittyvien kustannusten on työpaikan menetys.

Asiantuntijat eri mieltä siitä, kuinka suuri hätärahasto pitäisi olla. Jotkut sanovat, että pitäisi olla niin pieni kuin $ 1000. Toiset sanovat sinun tulisi säästöä 3 kuukauden elinkustannukset. Ja vielä, toiset menevät niin pitkälle kuin suositella säästää 6-12 kuukautta ja elinkustannuksiin. Tärkeintä kuitenkin on, että olet varattu jotain.

4: pitää varoja Odotettu, Ajoittainen Kustannukset

Tiedätte, että jonakin päivänä, katto vuotaa. Astianpesukoneen murtuu. Sinun täytyy soittaa putkimies. Auton moottori räjähtää. Tarvitset uudet renkaat. Kivi lentää läpi tuulilasiin.

Nämä eivät ole “hätätilanteet” tai “yllättäviä menoja.” Nämä ovat ne kulut.

Te tiedätte , että kodin ja auto korjauksia tarvitaan. Et vain tiedä milloin.

Varattu rahasto näitä väistämättömiä koti ja auto korjaukset. Tämä ei ole sama kuin hätärahasto. Tämä on yksinkertaisesti ylläpito rahasto ennustettavissa, ne kulut, jotka sattuvat satunnaisin väliajoin.

Samoin, tiedät että sinun yksi päivä tarvitse ostaa toisen auton. Joten alkaa tehdä auton maksun itse. Tämä estää sinua tarvitse rahoittaa vaunusta seuraavaan.

5: Tee lista Jäljellä Tavoitteet

Aivoriihen listan kaikista jäljellä tavoite haluat säästää: 10 päivän Pariisiin, ruostumattomasta teräksestä-ja-graniitti keittiö uudistaa, ja runsas loma lahjoja vanhemmille.

Tässä vaiheessa ei keskeytä ihmetellä miten maksat tämän. Vain aivoriihen luettelosta.

Sitten kirjoittaa asetetun määräajan kullekin näistä tavoitteista.

Älä välitä, onko se “realistinen” -Sinä vielä aivoriihi.

6: vastaavuuden Kustannukset

Seuraavaksi kirjoita tavoite summia vierekkäin tavoite. Unelmalomaan Pariisiin maksaa $ 5.000. Keittiö uudistaa maksaa $ 25000. Ylenmääräinen loma lahjoja maksaa $ 800: ssa.

7: Divide

Jakaa kustannukset kunkin tavoitteen sen päättymistä. Jos haluat $ 5,000 Pariisiin vuoden kuluessa (12 kk), esimerkiksi, sinun täytyy tallentaa $ 416 per kuukausi. Jos haluat $ 25,000 keittiö uudistaa kahdessa vuodessa (24 kk), sinun täytyy tallentaa $ 1041 per kuukausi.

Tässä vaiheessa olet luultavasti huomannut, että et voi täyttää kaikki tavoitteet niiden tarkoitus määräaikaan-varsinkin kun tekijä eläkkeelle, maksaa velkansa ja rakentaminen hätärahasto, jotka ovat teidän top kolme prioriteettia.

Joten on aika alkaa muokata näitä tavoitteita. Voit leikata muutamia tavoitteita täysin ehkäpä et tarvitse uusittu keittiö, kun kaikki. Voit myös vaihtaa määräajan on joitakin tavoitteita-ehkäpä Pariisin vuodessa on epärealistista, mutta Pariisissa 18 kuukauden ($ 277 per kuukausi) tuntuu enemmän saavutettavissa.

8: ansaita enemmän

Muista: rahaa hallinta on kaksisuuntainen yhtälö. Helpoin tapa lisätä säästämisaste on ansaitsemalla enemmän. Etsi muita töitä, joita voi puuttua iltaisin ja viikonloppuisin. Tallentaa jokaisen penniäkään että ansaitset teidän sivutyöpaikkojen. Pian voit olla lento Pariisiin.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.