Mocht u betalen uit uw hypotheek voordat u met pensioen?

Home » Real Estate » Mocht u betalen uit uw hypotheek voordat u met pensioen?

Mocht u betalen uit uw hypotheek voordat u met pensioen?

Het is ideaal uw hypotheek af te betalen voor het slapen gaan, maar soms is het niet mogelijk. Je hebt alternatieven.

De meeste mensen zouden beter af zijn niet met hypotheken in pensioen. Relatief weinig zal geen belastingvoordeel te krijgen van deze schuld, en de betalingen kunnen krijgen moeilijker te beheren met een vast inkomen.

Maar met pensioen een hypotheek voordat u met pensioen gaat is niet altijd mogelijk. Financiële planners adviseren het creëren van een Plan B te zorgen dat u niet liquideren huis rijk en cash arm.

Waarom een ​​hypotheek-vrij pensioen is meestal het beste

De hypotheekrente is technisch fiscaal aftrekbaar, maar de belastingbetaler moet specificeren om de breuk te krijgen – en minder wil, nu dat het Congres bijna verdubbeld is de standaard aftrek. Gemengd Comité Congres voor Belastingen schattingen 13,8 miljoen huishoudens zullen profiteren van de hypotheekrenteaftrek van dit jaar, in vergelijking met meer dan 32 miljoen vorig jaar.

Zelfs vóór belastinghervorming, mensen met pensioen kregen vaak minder profiteren van hun hypotheken in de tijd als betalingen overgestapt van zijn voornamelijk interessant zijn meestal opdrachtgever.

Om hypotheek betalingen te dekken, gepensioneerden hebben vaak meer terug te trekken uit hun pensioen fondsen dan ze zou doen als de hypotheek afbetaald. Die opnames meestal leiden tot meer belastingen, terwijl het verminderen van het zwembad van het geld dat gepensioneerden hebben om van te leven.

Dat is waarom veel financiële planners adviseren hun klanten betalen van hypotheken, terwijl nog gewerkt zodat ze vrij van schulden wanneer ze met pensioen gaan.

Maar in toenemende mate mensen met pensioen geld verschuldigd zijn op hun huizen. Vijfendertig procent van de huishoudens geleid door mensen leeftijden 65-74 hebben een hypotheek, volgens de enquête van Consumer Financiën van de Federal Reserve. Dat geldt ook voor 23 procent van de mensen van 75 jaar en ouder. In 1989, de verhoudingen waren 21 procent en 6 procent, respectievelijk.

Maar haasten om die hypotheken af ​​te betalen is misschien niet een goed idee, hetzij.

Maak je niet armer

Sommige mensen hebben genoeg geld in sparen, beleggen of pensioenfondsen om hun leningen af ​​te betalen. Maar veel zou hebben om een ​​aanzienlijk deel van de activa, die ze kort van contant geld voor noodgevallen of toekomstige kosten van levensonderhoud konden vertrekken nemen.

“Er zijn zeker psychologische voordelen die verband houden met zijn hypotheek-vrij, financieel, het is een van de laatste plaatsen waar ik zou leiding hebben over een cliënt te vroeg af te betalen”, zegt gecertificeerd financieel planner Michael Ciccone van Summit, New Jersey.

Dergelijke grote opnames kunnen ook mensen duwen in een veel hogere belastingschijven en leiden tot maar liefst belastingaanslagen. Wanneer een klant is rijk genoeg om te betalen uit een hypotheek en wil om dat te doen, GVB Chris Chen van Waltham, Massachusetts, raadt nog steeds het verspreiden van de betalingen in de tijd om de belastingen laag te houden.

Vaak, maar de mensen in de beste positie om hypotheken af ​​te betalen kan besluiten dat niet te doen, omdat ze een beter rendement op hun geld elders kunnen krijgen, planners zeggen. Ook zij zijn vaak degenen welvarende genoeg om grote hypotheken die nog voor belastingaftrek in aanmerking te hebben.

“Hypotheken vele malen hebben goedkope rentetarieven die aftrekbaar zijn en kan dus niet de moeite waard uit als uw portefeuille na belastingen kan overtreffen”, zegt CFP Scott A. Bisschop van Houston.

Wanneer een uitbetaling niet mogelijk is, het minimaliseren van de hypotheek

Voor velen in het pensioen, de aflossing van het huis gewoon niet mogelijk.

“The best case ‘wishful thinking’ scenario is dat ze een cash meevaller via een erfenis of iets dergelijks, dat gebruikt kan worden van de schuld af te betalen zult hebben”, zegt CFP Rebecca L. Kennedy van Denver.

In prijzig Los Angeles, GVB David Rae suggereert-hypotheek belaste cliënten herfinancieren voordat ze zich terugtrekken in hun betalingen te verlagen. ( Herfinanciering het algemeen gemakkelijker voorafgaand aan de pensionering dan na.)

“Herfinanciering kan uw resterende hypotheek saldo uit meer dan 30 jaar te spreiden, het gedeelte van uw budget het eet-up sterk verminderen”, zegt Rae, wiens kantoor is in West Hollywood.

Degenen die aanzienlijke eigen vermogen opgebouwd in hun huizen konden overwegen omgekeerde hypotheek , planners zeggen. Deze leningen kunnen worden gebruik gemaakt van de bestaande hypotheek af te betalen, maar geen betalingen nodig zijn en de omgekeerde hypotheek niet hoeft te worden betaald uit tot de eigenaar verkoopt, beweegt out of overlijdt.

Een andere oplossing: krimpen op te heffen of althans te verminderen hypotheekschuld. CFP Kristin C. Sullivan, ook van Denver, moedigt haar klanten om deze optie te overwegen.

“Maak jezelf niet gek dat je volwassen kinderen terug zal zijn bezoek aan de hele tijd”, zegt Sullivan. “Zeker niet genoeg ruimte en comfort te houden voor hen om weer in te trekken met u!”

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.