Mocht u mede te ondertekenen een student lening?

Home » Banking and Loans » Mocht u mede te ondertekenen een student lening?

Mocht u mede te ondertekenen een student lening?

Beslissen om mede te ondertekenen een studielening komt neer op de vraag of u de gehele lening terug te betalen op uw eigen indien nodig.

U dient mede te ondertekenen een studielening alleen als u zich kunt veroorloven om het zelf terug te betalen, omdat je kan hebben om.

Co-signing maakt u wettelijk aansprakelijk om de lening als de primaire lener niet kan terugbetalen. En als je niet kunt veroorloven om betalingen te doen, zal uw krediet worden beschadigd.

Als je kunt veroorloven om mede te ondertekenen, moet u doen in de wetenschap de risico’s en hoe je kunt krijgen van de haak voor de lening in de toekomst.

Opties te overwegen alvorens medeondertekening

Voordat u een aanvraag voor een prive-student lening als een mede-ondertekenaar, sturen de primaire lener in de richting van andere opties.

Zorg ervoor dat ze hebben de gratis applicatie voor Federal Student Aid, of FAFSA ingediend, in aanmerking komen voor alle federale student hulp. Dit geldt ook voor gratis of verdiend hulp, zoals subsidies, beurzen en werk-studie, evenals de federale studieleningen.

Voor studenten, federale student leningen zijn de beste optie, omdat ze geen krediet geschiedenis of een mede-ondertekenaar te kwalificeren vereisen. De meeste particuliere leningen te doen.

In vergelijking met de federale leningen, onderhandse leningen hebben de neiging om een ​​hogere rente te dragen en hebben minder terugbetaling opties of mogelijkheden voor de lening vergeving. Zij moeten alleen worden overwogen nadat alle federale steun is maxed out.

Er zijn een paar particuliere leningen voor studenten die geen mede-ondertekenaar vereisen. Goedkeuring is gebaseerd op carrière en inkomsten potentieel, maar die leningen hebben een hogere rente dan andere particuliere opties.

Wie kan mede te ondertekenen een lening?

Vrijwel iedereen met een in aanmerking komende credit geschiedenis kan mede te ondertekenen een studielening.

Dat betekent dat je kon mede te ondertekenen een studielening voor uw kind, kleinkind, een ander familielid of een vriend. Particuliere kredietverstrekkers op zoek naar co-ondertekenaars met een vast inkomen en goede tot uitstekende credit scores, meestal in de hoge 600s of hoger. Ze overwegen ook andere schuld die u al hebt.

Een mede-ondertekenaar geeft een lener toegang tot de universiteit financiering hij of zij anders niet zou hebben; het kan ook helpen de student te bouwen krediet.

Maar alleen maar omdat je kunt mede te ondertekenen een lening betekent niet dat je zou moeten.

Hoe medeondertekening van invloed op uw krediet

Wanneer u mede te ondertekenen een lening, bent u overhandigen de sleutels van uw krediet boven aan de student kredietnemer.

De impact van co-ondertekening zal worden gevoeld, zelfs voordat een lening wordt goedgekeurd: Je krijgt een tijdelijke ding op uw credit score te krijgen wanneer de kredietgever tijdens de toepassing fase een harde ruk aan uw krediet geschiedenis uitvoert.

Na goedkeuring zal de lening en de betaling geschiedenis weergegeven op uw credit verslag. Elke gemiste betalingen kan uw krediet kwetsen.

Als de lener geen betalingen kunnen ontmoeten en je kunt ze niet dekken, kon de lening in gebreke gaan. Het is een zwarte vlek die op uw credit verslag zal blijven voor zeven jaar, onder andere financiële gevolgen.

Andere risico’s van co-signing

Co-ondertekening kan uw vermogen om te lenen beïnvloeden. Co-ondertekening van een lening verhoogt de “schuld” deel van uw schuld-to-income ratio, die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om nieuw krediet te krijgen voor zaken als een auto of een huis.

Te late betalingen kon kredietverstrekkers of collectoren achter je aan. Zodra een betaling te laat is of gemist, kunt u horen van de geldschieter, of erger nog, een incassobureau. Om gemiste betalingen te voorkomen, aan te moedigen de primaire kredietnemer aan te melden voor AutoPay of communiceren met hen elke maand voordat de betalingen verschuldigd zijn.

Je zou verantwoordelijk in geval van overlijden of invaliditeit zijn. Het klinkt misschien morbide, maar het vinden van het beleid van de kredietverlener als een lener sterft of wordt uitgeschakeld. Als zij niet toestaan om vergeving, de verantwoordelijkheid om ervoor te betalen zou uitsluitend vallen voor jou.

Wat te bespreken met de student kredietnemer

Co-ondertekening vereist een open discussie met de primaire kredietnemer, die de risico’s die je neemt op als mede-ondertekenaar en hoe de lange termijn terugbetaling zal leven beïnvloeden na de universiteit zou moeten weten. Deze discussie moet ook wat ze studeren, wanneer zij verwachten om af te studeren en wat hun vooruitzichten op werk en inkomsten potentieel zou kunnen zijn.

U kent waarschijnlijk de kredietnemer goed, dus vraag jezelf af: Is deze persoon heeft laten zien dat hij of zij is verantwoordelijk genoeg om op de inzet van een lening aan te nemen? Om jaar van de studie af te ronden? Als het antwoord nee is, dan moet je de kredietnemer in de richting van andere mogelijkheden te wijzen.

Hoe op de hoogte blijven van een co-ondertekende lening

Wanneer een geldschieter een aanbod doet, lees de lening promesse volledig om alle details te begrijpen. Bijvoorbeeld, de particuliere geldschieter Sallie Mae zegt dat de primaire lener en mede-ondertekenaar aandeel van de verantwoordelijkheid van het maken van betalingen op tijd.

Om eventuele toekomstige verrassingen te voorkomen, erachter te komen wat het niveau van communicatie die u ontvangt als een mede-ondertekenaar. Dit kan onder meer wanneer de betalingen worden gedaan of hoe snel na een gemiste betaling die u zou worden aangemeld, samen met eventuele vergoedingen beoordeeld. Vraag de geldschieter hoe u een melding ontvangt, zoals telefoonnummers, e-mail of per post.

Als de kredietnemer je vertelt dat hij of zij niet kunnen voldoen aan een betaling voor het te wijten is, contact opnemen met de geldschieter onmiddellijk om uit te vinden uw opties. U mag in staat op een nieuw afbetalingsplan te krijgen of leiden tot een tijdelijke pauze in de betalingen.

How to get vrijgelaten uit de co-signing

Er zijn twee methoden van het vrijgelaten uit de co-ondertekening van verantwoordelijkheid: mede-ondertekenaar vrijkomen en herfinanciering.

Mede-ondertekenaar release is een functie die u wilt zoeken in een prive-student lening. De meeste kredietverstrekkers laat uw naam en wettelijke aansprakelijkheid van de lening die kan worden verwijderd zodra de lener een bepaald aantal on-time betalingen heeft gemaakt. Dat aantal varieert van 12 tot 48 maanden, afhankelijk van de geldschieter.

U kunt er ook op wijzen de kredietnemer aan herfinanciering, die uw naam uit de lening van de kredietnemer zou te verwijderen en om zijn of haar leningen voor studenten te combineren tot één lening met een lagere rente, indien zij in aanmerking komen. Te herfinancieren, zullen ze nodig hebben om krediet en inkomen eisen te voldoen, en hebben een record van tijdige betaling.

Hoe mede te ondertekenen een prive-student lening

Als je klaar bent om mede te ondertekenen een lening, u en de lener moet aanbiedingen te vergelijken van meerdere student kredietverstrekkers, waaronder banken, kredietinstellingen en online kredietverstrekkers, voor de laagste prijzen te vinden.

Als mede-ondertekenaar u zult willen ervoor zorgen dat de lening heeft een maximum aan flexibiliteit op de betalingen. Overweeg lening functies, zoals lener beveiligingen – uitstel en verdraagzaamheid – samen met de terugbetaling opties en de beschikbaarheid van mede-ondertekenaar release.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.