Morate uporabljati osebno posojilo za odplačilo dolga po kreditnih karticah?

Home » Credit and Debt » Morate uporabljati osebno posojilo za odplačilo dolga po kreditnih karticah?

Morate uporabljati osebno posojilo za odplačilo dolga po kreditnih karticah?

Utaplja pod kup dragih kreditno kartico dolga? Nimajo denarja, da napišete velik ček, da je izplačalo? So maxed-out kartice ubijanje vaš Fico in kreditnih točk VantageScore? Če je tako, ste zagotovo ni sama. Na nacionalni ravni, skupni dolg po kreditnih karticah povzpela na več kot $ 1 bilijon lani, glede na poročila Nilson .

Ni skrivnost, da je pretirano dolg po kreditnih karticah pogosto foreshadows resne finančne težave. V bistvu, če ste trenutno dolgujete več o vaših kreditnih kartic, kot si lahko privošči, da bi poplačala ta mesec, potem ste že v težavah in zapravlja svoj denar. Če želite dodati žaljivko škodo, lahko ta izjemno dolg po kreditnih karticah, ki je poškodoval vaše denarnice tudi boli vaše kreditne ocene.

Zakaj Credit Card Dolg Hurts kreditne ocene

Mnogi potrošniki zdi presenetljivo, da tudi “na čas” račune za kreditne kartice lahko poškoduje kreditnih točk. Resnica je, da je veliko več kot dobro zgodovino plačil, da zaslužijo veliko kreditno oceno. Zgodovina Plačilo je samo en košček veliko večje sestavljanke. Izjemna dolg po kreditnih karticah lahko negativno vpliva kreditne rezultat, tudi če bi vse svoje mesečna plačila od dneva zapadlosti.

Kreditni točkovalni modeli, kot FICO in VantageScore so namenjeni za primerjavo, koliko dolga po kreditnih karticah dolgujete (stanja), s koliko ste upravičeni, da preživijo (meje). Ta odnos med vašimi stanja kreditnih kartic in omejitev, se imenuje vaše razmerje dolga glede na omejitve ali vaše razmerje revolving izkoriščenosti.

Lahko izračunate svojo revolving razmerje izkoriščenosti na računu kreditne kartice tako, da se stanje s kreditno linijo in pomnožimo to število s 100. Na primer, če imate račun kreditne kartice z mejo $ 5000 in ravnotežje $ 2500, nato pa si revolving razmerje izkoristek je 50% (2500 ÷ 5000 = 0,5 x 100 = 50%). Plačajte to ravnovesje do 1.000 $, in vaš novi razmerje vrtljiva uporaba bi bila 20% (1000 ÷ 5000 = 0,2 x 100 = 20%). Višji ta odstotek se je spustiti kreditnih točk … to je tako preprosto.

Osebni Loan Solution

Seveda, če si lahko privoščite, da napišete velik ček in poplačala vse ali velik kos vaše kreditne kartice dolga, potem bi bilo verjetno to. Toda če je odplačilo svojega dolga s kreditno kartico naenkrat nemogoče, še vedno obstajajo nekatere druge pametne načine za obravnavo vaše kreditne kartice dolga. Odplačilo svojega dolga po kreditnih karticah z osebno posojilo, je eden od takih rešitev. Tu sta dve veliki razlogi, zakaj:

1. To je lahko cenejši dolg.

Kreditne kartice obrestne mere so navadno med najvišjimi stopnjami boste nikoli plačali. To ni nič nenavadnega za splošno uporabo kreditne kartice (American Express, Discover, MasterCard, Visa) obrestne mere naraščajo več kot 15%, tudi za ljudi z dobro kreditno. Obrestne mere za shranjevanje drobno kreditnih kartic, so skoraj vedno tudi v 20-ih.

Za primerjavo, osebna posojila obrestne mere so pogosto precej cenejši, še posebej, če imate dostojno kredit. (Samoumevno je, da velik interes za osebno posojilo – se lahko tudi povzpnete mimo 20% za vlagatelje z povprečen kredit -. Ne bi bilo zelo koristno)

2. To je skoraj zagotovljeno vaše kreditne točke bo izboljšala.

Osebna posojila so nezavarovana obročna posojila, ne revolving račune, kot so kreditne kartice. Kot rezultat, ko nosite neporavnani dolg na obroke posojila, vaši rezultati niso vplivali na enak negativen način, kot so, ko nosite izjemno revolving dolga. V resnici je stanje nosite na obroke posojila običajno šteje zoper vas zelo malo, če sploh, od kreditnega točkovanja stališča.

In ne pozabite, da je matematični problem, smo to naredili zgoraj pred nekaj trenutki? Če ste bili, da pretvorite vaš revolving kreditne kartice dolga v obročno odplačevanje dolga, potem je “revolving uporaba” problem preneha obstajati, ker je obrok dolga, niso vključeni v to matematični problem.

V bistvu, če ste bili, da bi poplačala vaše kreditne kartice dolga na več kartic z obrok posojila, lahko svoj delež dolga do meje zelo dobro iti v nič, in vaši rezultati bodo najverjetneje ustrelil skozi streho – če boste obdržali do datum plačila ob nakupu novega osebnega kredita.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.