Možnosti Vlaganje: Weeklys Možnosti (Short-Term trgovanj)

Home » Investing » Možnosti Vlaganje: Weeklys Možnosti (Short-Term trgovanj)

Možnosti Vlaganje: Weeklys Možnosti (Short-Term trgovanj)

Začetek leta 1973 (ko CBOE odprla svoja vrata ), navedene možnosti je prišel z le tremi datumi izteka – in to so bili tri mesece narazen.

Sčasoma so bile dodane možnosti z več različnimi datumi izteka vključno

  • Skoke (Long-Term Equity pričakovanju Series) ponudba poteka sega do treh let v prihodnosti)
  • Weeklys, z življenjsko dobo le osem dni (četrtek na naslednji petek).

V še naprej zagotavljajo proizvode, ki bodo zanimali trgovanje javnost, v letu 2010, Chicago Board Options Exchange (CBOE) začelo trgovanje možnosti, ki je potekel v samo enem tednu. So “Weeklys” Možnosti na voljo le na štirih skladov se trguje na borzi ( ETF je ): SPY, QQQ, DIA, in IWM.

Te nove možnosti so bile glede na blagovno znamko ime “Weeklys” – kljub očitno napačno črkovanje. Ti so postali zelo priljubljeni med trgovci, saj so kratkoročne možnosti še posebej zanimiva za špekulante .

  • Hiter čas upadanja jih naredi možnost izbire vrhunskih prodajalcev.
  • Relativno majhna premija jih naredi privlačne za opcijskih kupce, ki iščejo veliko bang za denar.

Weeklys so navedeni le za najbolj aktivno trguje zaloge, ETF, in indeksov. Seznam Weeklys je objavila CBOE in posodobljena (kot je očitno) tedensko.

Poceni Možnosti za nakup

Ko trgovec verjame, da bo določen stalež opraviti bistveno spremembo cen v naslednjih nekaj dneh (verjetno zato, ker novica je v teku), se splača kupiti možnosti s krajši, ne daljšo življenjsko dobo.

Pomembno je razumeti, zakaj je to res.

Dolgoročne možnosti priti z več časa premijo, in ni nobenega pravega razloga, da bi porabili več denarja za časa premije za možnosti, ki potečejo po spremembah cen delnic.

Če je vaša pričakovanja napačna in zalog premika v napačno smer, nato pa več stroškov možnost, večji svojo izgubo.

Podobno je, če je stalež premika kot je bilo pričakovano in-in možnost premika ITM, potem več časa premija se bo izkazalo, da je bil nepotreben strošek. To ni enostavno izbrati ustrezen datum veljavnosti, ampak del razlog za strategijo možnost, nakup se oceni, če bo prišlo do spremembe cen.

Po drugi strani pa prednosti za lastništvo dolgoročne možnosti je, da je čas razpada počasneje kot s kratkoročnim možnosti, in  je več časa za pričakovano spremembo cene, da se pojavljajo. Opomba: Zelo dolgoročne možnosti (Skoke) niso primerni za kratkoročne trgovce, ker nestanovitnost igra še posebej pomembno vlogo pri določanju tržne cene skoke. Ko napovedujejo smerno spremembo cene, ni nobenega razloga, da iger na srečo v prihodnje implicitno volatilnostjo . Tako naj bi lastniki Skoke možnosti treba izogibati, če vaša strategija zahteva pravilno napovedujejo spremembo cen.

Opozorila pred Opombe:

  • To je skušnjava, da bi lastnik Weeklys možnosti, ker so relativno poceni. Vendar pa, če je sprememba cen, ki jih predvideli za osnovnega sredstva ne pride hitro, hitro čas upadanja je hitra, lahko povzroči, da vaša investicija postane brez vrednosti v le nekaj dneh.
  • To je skušnjava, da bi prodal Weeklys možnosti, saj imajo visoko Theta (hiter čas pojemanja). Vendar pa te možnosti so redko daleč od denarja (ker je kratka življenjska doba, skupaj s tem, da veliko OTM, bi premija premajhna, da bi bilo vredno tvegati za prodajo) in spremembe v osnovni ceni sredstev mogel premakniti te možnosti v denar – kar ima za posledico veliko izgubo. Ceniti na tveganje, povezano s prodajo teh možnosti, bo čas, razumejo koncept gama in trgovanje z negativnim gama .

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.