När är det dags att klippa dina barn från ditt ekonomi?

Home » Finance » När är det dags att klippa dina barn från ditt ekonomi?

När är det dags att klippa dina barn från ditt ekonomi?

Jag träffade en kvinna nyligen (hon skall förbli namnlösa) som gjorde något som jag har funderat på att göra mig själv: Hon slutade ekonomiskt stöd henne odlas barn.

Jag menar  verkligen  slutat stödja dem. Hon inte längre betalar för sin bilförsäkring, sin sjukförsäkring, eller deras mobiltelefon räkningar.

”Hur gjorde du det?” Frågade jag.

”Det var fruktansvärt”, säger hon erkände ”men det måste ske.” Hon hade just gått igenom en skilsmässa, och var tvungen att koncentrera sig på att se till att hon kunde försörja sig och börja socking bort pengar för sin egen pension.

 Så hon tog ett år till ett värde av betalningar för alla dessa saker tillsammans, gav barnen klumpsumma kontroller och sade till dem ”vara smart.” Två av dem var, säger hon; man inte var. (Han bor hos henne ett tag.) Men på det hela taget, det är framsteg.

Enligt en undersökning från December CreditCards.com , tre fjärdedelar av föräldrarna att ge ekonomiskt stöd för sina vuxna barn. Det stöd tar sig många uttryck: mobiltelefon räkningar (39 procent), transport (36 procent), hyra (24 procent) och verktyg (21 procent) samt hjälp att betala ner skulder, oftast studielån (20 procent). Men i en tid då de flesta amerikaner inte har socked bort nästan nog för pensionering-median pensionssparande för alla arbetande familjer i USA är bara $ 5000, enligt Economic Policy Institute-det är klokt att göra lite mindre för vår avkomma, så att vi kan tänka lite mer om oss själva.

(Som en sidoreplik.. Att $ 5000 stat är chockerande, men exakt Medelvärdet, eller i genomsnitt mängden pensionssparande i arbets vuxna amerikanska befolkningen är närmare $ 96.000 Medianen eller mittpunkten, är betydligt lägre eftersom de människor som har lyckades rädda en hel del mer skeva den genomsnittliga upp.)

Så, hur gör du räkna ut när och hur man kan minska dina barn från ekonomiskt?

Först vet vad du betalar för. Jag menar inte taktiskt, fastän-enligt forskning från Bank of America Merrill Lynch-en tredjedel gör föräldrar inte ens vet detaljerna i vilka kostnader de är täcker. Jag menar, tänk på det liv som dina pengar låta dina barn att leva. ”Pengar kan vara en gåva, en muta, ett incitament eller en möjliggörare”, säger Ruth Nemzoff en Brandeis University kvinnoforskning Scholar och författare till  Do not bita tungan: hur man kan främja givande relationer med ditt vuxna barn . ”Välj klokt, känna dina motiv och göra dem klara.” Så här.

Bedöma situationen.

Det finns tre olika variabler att beakta, säger Nemzoff. Först: Du, dina finansiella behov, känslomässiga behov och förväntningar. För det andra: Ditt barn och  deras  finansiella behov, känslomässiga behov och förväntningar. Och för det tredje, miljön. ”Ett barn som kom hem efter år av att arbeta hårt för att de fick permitterad är mycket annorlunda än ett barn som kommer hem och inte arbetar hårt på att få ett jobb”, säger hon. Likaså om du är på en marknad där det är verkligen svårt att få ett jobb, det är annorlunda än att känna att du gör det möjligt för ditt barn att vara alltför noga söker en.

Förklara varför.

Ditt barn förtjänar att know-och kommer sannolikt att reagera bättre om de vet, varför förändring är på väg att hända.

Kanske som kvinnan jag träffade, har du haft en händelse (som en skilsmässa eller permittering) som dramatiskt har ändrat din egen finansiella landskapet. Kanske du funderar på att gå i pension själv. Eller kanske du verkligen rädd för att genom att fortsätta att stödja ditt barn på det här sättet, du skadar deras långsiktiga möjligheterna att uppnå självständighet. Oavsett din logik, lägga ut det på bordet. Om det handlar om att ändra det finansiella landskapet för ett syskon och inte en annan, detalj ditt resonemang för att liksom. (Kanske är det att du har bestämt, efter tre år, kommer att bilförsäkring vara på sin fliken medan ett andra barn är på år två och en annan fick just sin första bil.)

Och kom ihåg: Du behöver inte försvara det, bara förklara det. Det är dina pengar.

Planera framåt.

Ingen reagerar bra på överraskningar, men de finansiella som är särskilt betungande.

Ge dina barn en bra sex månader till ett år av meddelande om att dessa förändringar kommer att hända. Som ger dem tillräckligt med tid att förstå att de kommer att behöva för att antingen öka sin totala tjäna eller minska sin totala utgifterna för att absorbera dessa kostnader. Erbjud dig att hjälpa dem att räkna ut var deras pengar går i dag genom att sitta ner med sina pengar varje månad, räkningar, och efter kassaflödena.

Embrace Venmo.

Slutligen kommer det att finnas fall där det är klokt att fortsätta att betala ditt barns räkning, men ändå ge dem ekonomiskt ansvar för det. Det klassiska exemplet: Det kan vara meningsfullt för dina barn att stanna kvar på familjens mobiltelefon plan för att rädda hela familjen pengar. I detta fall kan Venmo (och dess konkurrent, Zelle) vara till stor hjälp, eftersom de tjänster som gör att du kan fakturera varandra snarare än att be om pengar månad efter månad. Dina barn kommer sannolikt redan använder dessa plattformar med sina vänner, så de är vana vid att bli elektroniskt knuffas, och tar inte illa.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.