När är det säkert att stänga ett kreditkort?

Home » Credit and Debt » När är det säkert att stänga ett kreditkort?

När är det säkert att stänga ett kreditkort?

Du arbetar hårt för att upprätthålla god kredit värderingar, men sanningen är att även ett till synes oskyldiga misstag har potential att ångra dina ansträngningar. Kredit misstag som sena betalningar, samling konton, eller maxing ut ditt kreditkort kan snabbt förvandla dina tidigare imponerande kredit poäng till något mycket mindre attraktivt. Det betyder högre räntor på framtida lån, som kan lägga upp till tusentals extra dollar som betalas i ränta.

Utgående gamla konton kreditkort är en annan kredit blunder som har potential att sänka dig poäng. Men, det är inte en garanti för att det kommer att hända. Om du har ett kreditkortskonto som du vill eller behöver stänga, det finns försiktighetsåtgärder man kan vidta för att skydda din kredit värderingar samtidigt befria er från en oönskad konto.

Varför Utgående kreditkort kan skada din kredit Score

Det är en ganska envis kredit myt om effekterna av att stänga en kreditkortskonto och vad det innebär för dina poäng. Myten är att när du stänger en gammal kreditkortskonto, kommer du att förlora fördelen med ålder av kontot.

Credit scoringmodeller som FICO och VantageScore gör verkligen överväga en ålder av din äldsta konto och medelåldern på dina konton vid beräkning din kredit värderingar. Men stänga ett konto tar inte bort sin historia – inklusive dess ålder – från dina kreditupplysningar.

Inte nog med att historien om ett stängt konto kvar på dina kreditupplysningar, men kredit scoringmodeller kommer att fortsätta att överväga en ålder av kontot samt. Och ännu bättre, fortsätter en sluten konto ålder. Så om du stängt en fem-årig kreditkorts idag … 12 månader det kommer att bli en sex-årig kreditkort.

Nu när vi har krossat myten, här är den verkliga anledningen till att stänga den gamla kreditkortskonto kan skada dina poäng: Credit scoringmodeller anser att förhållandet mellan saldon och kreditgränserna på ditt kreditkort konton. Mer specifikt kommer kredit scoringmodeller beräkna din roterande nyttjandegrad eller, med andra ord, hur mycket av dina tillgängliga kredit du använder i form av kreditkort saldon.

Kvoten beräknas genom att lägga upp saldon på plast och dividera den siffran med summan av alla dina kreditgränser – även på fortfarande öppna kort som du inte använder. Det innebär att även om du inte använder ett kort, är den oanvända kreditgräns hjälper till att hålla det användningsförhållande lägre. Om du stänger kontot, kommer du genast att förlora värdet av den outnyttjade kreditgräns, och dina poäng kommer sannolikt att gå ner med en viss mängd. Det är därför du ofta läsa artiklar om farorna med att stänga kreditkortskonton.

Varför du kan behöva stänga ett kreditkort

I de flesta fall är det inte tillrådligt att stänga en oanvänd kreditkortskonto på grund av den potentiella negativa inverkan på din kredit värderingar. Om det inte är verkligen nödvändigt, bör du nog lämna dina kreditkortskonton öppna.

Det finns dock undantag från denna regel.

Du kan behöva stänga en gemensam kreditkortskonto efter en separation. En annan instans där du kanske vill stänga ett kreditkortskonto kan vara när du har ett kort i plånboken med ett oattraktivt årsavgift. Och du kan orsaka oavsiktlig stängning av ett konto genom att inte använda kortet för någon längre tid. Kortutgivare hatar inaktivitet, eftersom inaktivitet innebär inga intäkter.

Hur man stänger en gammal Credit Korts så säkert som möjligt

Oavsett anledning till att stänga en kreditkortskonto, med ordentlig planering kan det vara möjligt att göra det med liten eller ingen kredit skador.

Kom ihåg att det verkliga skälet stänger ett gammalt konto kan skada din kredit värderingar är att kontot stängning kan höja din roterande nyttjandegrad. Men om alla dina kreditkort redan har $ 0 balanser, sedan stänga en oanvänd konto kommer inte att öka utnyttjandegraden. Därför kommer stängningen av ditt konto troligen att ha någon inverkan på din kredit värderingar i den här situationen.

Bara för att vara säker, om du verkligen åtagit sig att stänga en kreditkortskonto som du bör tänka på timing. Stäng inte kortet om du funderar på att ansöka om ett lån eller ett annat kort. Vänta tills du stänger på lånet och sedan stänga kontot. På så sätt sparar du eventuella poäng fall för efter att du har redan godkänts.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.