Når er det trygt å lukke et kredittkort?

Home » Credit and Debt » Når er det trygt å lukke et kredittkort?

Når er det trygt å lukke et kredittkort?

Du jobber hardt for å opprettholde god kreditt score, men sannheten er at selv en tilsynelatende uskyldig feil har potensial til å angre din innsats. Kreditt feil som sen betaling, samling kontoer, eller maxing ut ditt kredittkort kan fort bli dine tidligere imponerende kreditt score til noe mye mindre attraktivt. Det betyr høyere renter på fremtidige lån, som kan legge opp til tusenvis av ekstra dollar betalt i renter.

Lukke gamle kredittkortkontoer er en annen kreditt bommert som har potensial til å senke deg score. Men, det er ikke en garanti for at det kommer til å skje. Hvis du har et kredittkort konto som du ønsker eller trenger å lukke, er det forholdsregler du kan ta for å beskytte din kreditt score samtidig kvitte deg med en uønsket konto.

Hvorfor Closing kredittkort kan skade kredittkort scorer

Det er en ganske sta kreditt myten om konsekvensene av å stenge et kredittkort konto og hva det betyr for din score. Myten er at når du lukker en gammel kredittkortkonto, vil du miste fordelen av en alder av kontoen.

Kreditt scoring modeller som Fico og VantageScore gjør faktisk vurdere alder på eldste konto og gjennomsnittlig alder av kontoene dine ved beregning av kreditt-score. Men å stenge en konto fjerner ikke sin historie – inkludert sin alder – fra kreditt-rapporter.

Ikke bare vil historien om en lukket konto forbli på kreditt-rapporter, men kreditt scoring modeller vil fortsette å vurdere alder av kontoen også. Og enda bedre, fortsetter en lukket konto til alder. Så, hvis du lukket en fem år gammel kredittkort i dag … i 12 måneder kommer det til å bli en seks år gammel kredittkort.

Nå som vi har tilbakevist myten, her er den virkelige grunnen til å stenge den gamle kreditkort kan skade din score: Credit scoring modeller vurdere forholdet mellom de balanserer og kredittgrensen på ditt kredittkort kontoer. Mer konkret vil kreditt scoring modeller beregne rullerende utnyttelsesgrad, eller med andre ord, hvor mye av tilgjengelig kreditt du utnytte i form av kredittkort balanserer.

Forholdet er beregnet ved å legge opp balanserer på plast og dividere dette tallet med summen av alle kredittgrensen – selv om fremdeles åpne kort som du ikke bruker. Det betyr at selv om du ikke bruker et kort, er ubenyttet kredittramme bidrar til å holde at bruk ratio lavere. Hvis du lukker den kontoen, vil du umiddelbart miste verdien av ubenyttet kredittgrensen, og din score vil trolig gå ned med noe beløp. Det er derfor du ofte lese artikler om farene ved å stenge kredittkort kontoer.

Hvorfor du trenger for å lukke et kredittkort

I de fleste tilfeller er det ikke tilrådelig å lukke en ubrukt kredittkort konto på grunn av den potensielle negative innvirkning på kreditt score. Med mindre det er virkelig nødvendig, bør du nok la dine kredittkort kontoer åpne.

Det er imidlertid unntak fra denne regelen.

Du må kanskje lukke et felles kredittkort konto etter en separasjon. Et annet eksempel hvor det kan være lurt å lukke et kredittkort konto kan være når du har et kort i lommeboken med en lite attraktiv årsavgift. Og du kan føre til at tilfeldig nedleggelse av en konto ved å ikke bruke kortet for noen lang tid. Kortutstedere hater inaktivitet, fordi inaktivitet betyr ingen inntekter.

Hvordan å lukke et gammelt kredittkort konto så trygt som mulig

Uansett grunn for å stenge et kredittkort konto, med riktig planlegging kan det være mulig å gjøre det med liten eller ingen kreditt score skade.

Husk, den virkelige grunnen stenge en gammel konto kan skade din kreditt score er fordi kontoen stenging kunne heve din roterende utnyttelsesgrad. Men hvis alle dine kredittkort allerede har $ 0 balanserer, deretter lukke en ubrukt konto vil ikke øke utnyttelsesgraden. Derfor vil nedleggelse av kontoen din sannsynligvis ikke ha noen innvirkning på kreditt score i denne situasjonen.

Bare for å være sikker, hvis du er veldig opptatt av å stenge et kredittkort kontoen du bør tenke på timing. Ikke lukk kortet hvis du tenker på å søke om et lån eller et annet kort. Vent til du lukker på lånet og deretter avslutte kontoen. På den måten sparer du eventuelle poengsum fall for etter at du allerede har blitt godkjent.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.