Nasveti za uporabo debetne kartice na spletu

Home » Banking and Loans » Nasveti za uporabo debetne kartice na spletu

Debetno kartico, morda ni najboljša možnost

 Nasveti za uporabo debetne kartice na spletu

Vaš debetna kartica, ki omogoča enostavno, da preživijo iz vašega tekoči račun, in plačilne kartice sprejemajo skoraj povsod sprejemajo kreditne kartice. Ampak, če imate možnost, da uporabite kreditno kartico, je to verjetno bolj varno za uporabo kredit – še posebej, če spletno nakupovanje.

Kako uporabljati debetno kartico na spletu

  1. Vnesite številko: Navedite številko debetno kartico, ki je 16-mestna številka, če imate Visa, Mastercard, ali Discover. Še enkrat, lahko vnesete število debetnih kartic, tudi če trgovec prosi za “kreditno kartico.”
  2. Preverite podrobnosti: Poleg številke kartice, večina trgovci zahtevajo neke vrste potrditev, da se zmanjša možnost goljufije. To storite tako, da vnesete varnostno kodo (običajno na hrbtni strani kartice) in vse podatke o naslovu zahtevane – zip kodo vnesete mora ujemati z naslovom na datoteko s svojo banko.

Za razliko od nakupov na checkout števec, vam ne bo treba zagotoviti svojo kodo PIN. Spletni nakupi bodo obdelani kot “kreditne” transakcije, in sredstva, se odštejejo od vaš tekoči račun v nekaj delovnih dneh.

Debetne sprejet? Obstaja nekaj situacij, ko je potrebno dejansko kreditno kartico (nekaj hotelov in najem avtomobilov agencije sprejme le s kreditno kartico – ali bodo zaprli sredstva v svoj račun preverjanje), vendar debetne kartice so v redu za večino transakcij. Večina spletnih storitev, kot so iTunes in Netflix bo sprejel bodisi, in ne bodo vedeli, ali skrbi, da ste z uporabo debetne kartice.

Debetne kartice so dobri orodja za ohranjanje nizke stroške in upravljanje denarja. Ne prihajajo z visokimi mesečne naročnine pogosto najdemo na kreditne kartice, in ne omogočajo, da rack up dolga po visokih obrestnih merah. Vendar pa obstajajo koristi za uporabo kreditnih kartic.

Ko Kreditne kartice so boljši

Samo zato, ker si  lahko  naročite na spletu z debetno kartico na spletu ne pomeni, da  bi morala .

Nakupovanje na spletu vas izpostavlja določenim tveganjem, zlasti tveganje, da se bodo informacije vaša kartica ukradeno (da tveganje obstaja tudi v opeke in malte trgovin, vendar to ni tako enostavno hekerji ugrabil svoje podatke).

Neposredna povezava za preverjanje:  Vaš debetno kartico potegne sredstev neposredno iz vašega tekoči račun. Če nekdo uporablja številko kartice, da bi goljufive nakupe, bo vaš račun dobil izsušena. To pomeni, da bo težje (ali nemogoče) plačati za  vaše  stroške, kot so najem, hipoteke, komunalne storitve in hrano.

Če so podatki o kreditni kartici se uporabljajo na goljufiv način, si  lahko  zaščiteni po zveznem zakonu, vendar dobili ta denar nazaj na vaš bančni račun, je boleč in počasen proces.

Če bi zmanjkalo denarja v svoj račun preverjanje problem, s kreditno kartico namesto vsakdanje nakupe.

Kreditne kartice ustvariti varovalo:  Kreditna kartica ustvarja dolg, ki ga imajo za poplačilo, vendar pa ne vleči denar iz vašega tekoči račun brez vaše vednosti. Tatovi porabiti denar na kartico izdajatelja namesto tvoje, in jih lahko dobite vse, kar je zjasnilo, držeč tekoči račun nedotaknjena. Z drugimi besedami, kreditne kartice dodati dodatno plast med tatovi in svoj denar. Še več, če je vaša kreditna kartica uporabljena z goljufijo, je vaša odgovornost omejena na 50 $, medtem ko goljufije debetno kartico lahko stane veliko več (še posebej, če ne poroča goljufive dejavnosti dovolj hitro).

Kako ostati varen Uporaba debetne kartice

Da bi zmanjšali verjetnost za težave, upoštevati nekaj osnovnih varnostnih pravil.

  1. Poglej za zaklepanje: Prepričajte se, da ste nakupovanje na varno spletno mesto, še posebej, ko je čas, da vnesete številko kartice. Poiščite ikono ključavnice v vašem brskalniku in bodite pozorni na morebitne varnostnih opozoril, da pop up.
  2. Spremljajte svoj račun: To je vedno dobra ideja, da vodijo kartic na svoj denar, in to je še posebej pomembno, če ste si delijo podatke o računu na spletu. Preverite na svoje račune redno (enkrat na mesec, je najmanjšo možno mero – bolj pogosto je bolje). Nastavite opozorila na svoj račun, tako da boste vedeli, kdaj gre denar ven.
  3. Uporabljate varne povezave: Mobilne naprave in brezplačen brezžični internet, bi bilo enostavno, da bi dobili stvari narediti. Ampak nikoli ne veš, kako varen je javno dostopna točka. Če boste za dostop do finančnih računov ali udarec s številkami kartic, razen tiste naloge, ko ste doma ali v službi, in veste, vaš promet je varen.

Debetne Zaščita kartice

Zvezni zakon ponuja nekaj zaščite pred goljufijami v svoj tekoči račun, vendar morate prijaviti težave v najkrajšem možnem času. Če opazite težavo in obvestiti svojo banko, lahko vaša odgovornost omejena:

  • Vi ste odgovorni za do 50 $, če pokličete svojo banko v dveh dneh zlorabo.
  • Vi ste odgovorni za do 500 $, če sporočite težavo v roku 60 dni.
  • Si lahko odgovarja 100%, če ne poroča problema v 60 dneh.

Nekatere plačilne kartice prihajajo z dodatno zaščito od izdajatelja kartice, tako da ste varnejši kot zvezni zakon zahteva. Te storitve se pogosto imenujejo “nič odgovornost” politike ali podobno.

Vendar pa je kartica še vedno potegne iz vašega tekoči račun – tako da boste morali počakati  vsaj  nekaj dni, da bi dobili svoj denar nazaj. Če je vaš bančni račun je zmanjkovalo, da se dogaja, da povzroči učinek domin.

Če uporabljate predplačniške debetno kartico (v nasprotju s tisto, ki ste jo dobili s račun preverjanje), imate morda  manj  zaščite, kot je opisan zgoraj – tako se prepričajte, da raziskovalne politike za kartico pred uporabo na spletu.

Je z nami res bolj nevarno?

Z debetno kartico na spletu ni edini način, da se odtrgali. Tatovi lahko kradejo podatke o karticah iz opeke in malte trgovin, bankomati, bencinske črpalke, ali pa skoraj povsod. Morda ga odstranite s pomočjo naprave za posnemanje ali vdor v plačilni sistem trgovca na daljavo.

Glede na vse to, da ne bi bilo nujno, da se bojijo, prebijanje v vašo številko debetne kartice na spletu – nakupovanje je zelo varna na varnih spletnih straneh. Ampak, če imate možnost, kreditna kartica, je bolje za vsakdanjo porabo (in spletnimi nakupi) – samo se prepričajte, da bodite kartico off vsak mesec, da ne boste plačali finančnih stroškov. Še posebej, če niste seznanjeni s trgovcem ali pa ste nakupovanje na glavni spletni strani, je tvegano, da zagotovi  kakršno koli  vrsto številke kartice. Če želite biti še posebej varno, dodajte  še eno  plast med vami in trgovec ter plačilo s PayPal ali podobno (vendar zanesljive) storitev.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.