Non-Плашеща студентски заем Стратегии Възстановяване

Home » Uncategorized » Non-Плашеща студентски заем Стратегии Възстановяване

Non-Плашеща студентски заем Стратегии Възстановяване

Има ли било целесъобразно погасяване студентски заем “сезон” започва толкова скоро след Хелоуин? След като се плаши от духове къщи и страховити същества, наскоро завършили университета имат нещо още по-лошо да се плашите – пристигането на първите си сметки за студентски заем. Стоновете, идващи от пощенската кутия може да бъдат по-лоши от тези, които чух в навечерието на Вси Светии. Но, не се боят, изплащане на студентски заеми, няма да получите кръвта си състезания.

Помислете за тези студентски заем Стратегии Възстановяване

  • Get организираната: Най-доброто нещо да направите, в лицето на страха е да поеме контрола над ситуацията. Събиране на информация за съществуващите си студентски заеми, определи дали те са федерално или частни, да се групират списък на обслужващите заем, да разберете кога и как да започнете да печелите плащания по кредитите, както и да са наясно с това, което трябва да направите, ако имате проблеми с извършване на плащания.
  • Определете дали всъщност трябва да започне извършване на плащания в момента: Има няколко ситуации, в които дори не може да се наложи да започне извършване на плащания по тези студентски заеми веднага. Ако продължавате образованието си или да поеме активна служба военна служба, например, може да бъде допустима за отлагане. Ако сте получили разсрочване няма да е необходимо да се извършват плащания на своите студентски заеми, и на федералното правителство може да се изплаща лихва на вашия Федерална Пъркинс кредит, Direct субсидиран заем и / или Субсидирано Федерална Stafford заем през това време. Правителството няма да плаща лихвите по всички несубсидирана заеми, каквито PLUS заеми родителите ви може да са заети, или каквито и да било частни студентски заеми. Това не е автоматичен процес, а вие ще трябва да подадете заявка за разсрочване на вашия кредит сервиз. Ако не можете да направите вашите плащания по кредитите, но не отговарят на условията за отлагане, може да отговаря на условията за получаване на търпение. Това ще ви позволи да спре извършването на плащания или за намаляване на месечните си плащания за период до 12 месеца, но интерес ще продължи да се начислява върху двете си субсидирани и несубсидирана заеми.
  • Поемете контрол над вашия план за плащане: Ако не правите нищо, ще бъде назначен на стандартен 10-годишен план за погасяване на федерални студентски заеми, но имате известна гъвкавост, когато става въпрос за тези планове. Много планове са на разположение, които могат да протегне срок за погасяване, приведе месечната вноска по-тясно с действителните си доходи, или постепенно засили суми за плащане с течение на времето, но тези варианти не са автоматични. Трябва да се поеме контрол, говорете с вашия кредит сервиз, обсъждат вашата конкретна финансово състояние, както и да кандидатства за погасителния план, студентски заем, който е точно за вас
  • Помислете за консолидация заем: Той може просто да стане твърде объркваща опитва да следите на всички месечни плащания за някои студенти, така че може да има смисъл да се помисли заем консолидация. Има някои предимства и недостатъци, свързани с този процес, но основното предимство е, че тя съчетава всички федерални студентски заеми в един директен заем консолидация. Това го прави много по-лесно да се спре по пътя с плащанията си, въпреки че частни студентски заеми не могат да бъдат обединени в това плащане. Можете да работите директно с вашия кредит сервиз на консолидация заем, и не трябва да плащат такса за това. Само не забравяйте да продължите да правите вашите редовни плащания, така че вашия кредит не навлиза в по подразбиране.
  • Направете го лесно за себе си: Винаги можете да платите с обикновена поща, но повече студенти предпочитат да имат своите месечни плащания по електронен път на дебита, така че те не трябва да се тревожи за това.
  • Не се страхувайте да помолите за помощ: Ако намерите себе си в доста голяма финансова свързват, не се опитвайте да се борят сами или да пренебрегнем проблема, тъй като и двете са лоши стратегии. Говорете с Вашия заем сервиз веднага, обяснете ситуацията и да правите каквото можете, за да остане на пистата.

Страховете ни променят като с напредването на възрастта.

Когато беше в гимназията, може да са се страхували да плащат за колежа, завършване на FAFSA или обучение за финансова помощ. Сега, след като сте завършил колеж, да вземе контрол над тези страхове студентски заем.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.