Onko järkevämpää käyttää maksukorttia tai luottokortilla?

Home » Credit and Debt » Onko järkevämpää käyttää maksukorttia tai luottokortilla?

Onko järkevämpää käyttää maksukorttia tai luottokortilla?

Vaikka ne näyttävät täsmälleen samanlaisia ​​piilossa sisällä lompakon, luottokortteja ja pankkikortteja edustavat kahta hyvin erilaista maksutapoja.

Pankkikortilla on samanlainen maksaa käteisellä tai vanhanaikainen paperi tarkistaa. Maksukortti (joka on myös erilainen kuin prepaid maksukortti) on sidottu pankkitilisi, ja kun teet ostaa, maksu on lähtenyt saldosi.

Luottokortit, toisaalta, toimivat aivan eri tavalla. Kun käytät luottokorttia ostoksen, olet lähinnä ottaa pois lainaa luottokorttiyhtiösi joka sinun myöhemmin tarvitse maksaa takaisin. Että laina on peräisin ennalta määrätyn määrän, virallisesti kutsutaan luottoraja. Sitä voidaan maksaa takaisin, ja sitten vedetään uudelleen. Tämä voi tapahtua uudestaan ​​ja uudestaan ​​niin monta vuotta haluat käyttää korttia.

Kuten kaikki rahoitustuotteita, on olemassa hyviä ja huonoja puolia, jotka liittyvät sekä pankki- ja luottokortit. Jos sinulla on jo joitakin ennakkokäsityksiä, minkä tyyppinen muovi on paras, yritä asettaa ne hetkeksi syrjään ja katsomaan hyötyjä ja haittoja kullakin maksutapa on tarjota.

väärentämisen estämiseksi

Luottokortti ja maksukortti petos on valitettavasti melko yleisiä. Kukaan ei ole immuuni. Olen joutunut luottokorttipetosten liian monta kertaa laskea. Mahdollisuudet ovat melko kunnollinen että olet jo käsitellyt luvattomia kuluja jossain vaiheessa, mahdollisesti useita kertoja. Onneksi kun luottokortin tiedot on vaarantunut tai varastettu, olet hyvin suojattu taloudelliselta kannalta.

Fair Credit Billing Act (FCBA) on liittovaltion laki, joka suojaa siinä tapauksessa koet luottokortin varkaus tai petos. FCBA-lain, jos ilmoitat luvattomia maksuja kortin myöntäjään 60 päivän kuluessa, sinun vastuuta petolliset on rajattu 50 $.

Päälle FCBA suojaukset, kaikki neljä suurta luottokorttiverkostojen (Visa, MasterCard, American Express ja Discover) on nolla vastuuta petoksesta politiikkaa. Todellisuudessa luultavasti koskaan maksaa senttiäkään jos ilmoitat luottokorttipetosten nopeasti. Ja rahaa, että on varastettu tai ”käytetty” ilman lupaa ei ole oikeastaan ​​rahaa – se on kortinmyöntäjän rahaa.

On syytä huomata, että EFT lain (EFTA) suojaa luvattomalta maksukortin samoin. Kuitenkin EFTA: n suojaukset ovat vähemmän kestäviä.

Esimerkiksi alle EFTA, sinun vastuu luvattomien maksutapahtumien kiipeää $ 500 sijasta $ 50 jos odottamaan yli kaksi työpäivää ilmoittaa petoksesta. Lisäksi, toisin kuin luottokorttipetokset, kun luvaton veloitustapahtumia tapahtuu, se on teidän rahaa, joka on varastettu. Tämä voi johtaa monia muita ongelmia, jos esimerkiksi et ole pääsyä varoja, jotka olisi pankkitilisi kun vuokraa, laskuja tai muita taloudellisia velvoitteita erääntyessä.

luotto Building

Toinen hyöty avaamisesta ja luottokortilla vastuullisesti on se, että näin on mahdollista auttaa rakentamaan vahvemman luottoa. Pidä luottokorttisi saldot alhainen, ja mieluiten maksettu pois kokonaan kuukausittain, ja kaikin tilatuen ajoissa. Olet todennäköisesti nähdä nämä tilit on myönteinen vaikutus luotto tulokset ajan mittaan.

hillitsemiseksi ylitys

Ensisijainen etu, että ihmiset yhdistävät käyttävät pankkikortit yli luottokortteja on se, että pankkikortit lannistaa ylitys tai jopa tehdä mahdottomaksi. Et ehkä suuri Money Manager, mutta jos päätät käyttää maksukorttia, ainakin et menee velan.

Samaan aikaan noin 29 miljoonaa amerikkalaista ovat tehneet luottokortilla saldo kaksi vuotta tai enemmän, mikä osoittaa, että he kroonisesti menoja enemmän kuin heillä on varaa.

Silti totuus on, että jos sinulla on ylitys ongelma, pankkikortilla ei oikeastaan ​​korjaa sitä. Se vain rajoittaa menoja tasapainoon oman tarkkailun huomioon. Toisaalta, voit avata luottokorttia tilillesi tarkoituksellisesti alaraja ja ehkä tehdä saman tavoitteen silti nauttia paremmin petoksia suojauksia.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.