Ontdek hoe de inflatie invloed op uw bankrekening

Home » Banking and Loans » Ontdek hoe de inflatie invloed op uw bankrekening

Ontdek hoe de inflatie invloed op uw bankrekening
Inflatie er gebeurt als de prijzen te verhogen in de tijd. Als je ooit hebt gehoord mensen praten over de lage prijzen in de afgelopen decennia, zijn ze indirect het beschrijven van de inflatie. Toch kan de inflatie moeilijk zijn om gevoel van te maken, met name als het gaat om het beheren van uw financiën. Als de inflatie opwarmt in de komende jaren, zou je verwachten dat een aantal uitkomsten:

  • Minder koopkracht voor het geld dat u hebt opgeslagen
  • Stijgende rente op spaarrekeningen, certificates of deposit (CD’s) en andere producten
  • Lening betalingen “gevoel” meer betaalbaar op de lange termijn

Koopkrachtverlies

Inflatie maakt geld minder waardevol. Het resultaat is dat een dollar minder dan vroeger elk jaar koopt, zodat goederen en diensten  lijken  duurder als je alleen kijkt naar de in dollars genoteerde prijs. De inflatie gecorrigeerde kosten zou gelijk blijven (of het misschien niet), maar het aantal dollars die het kost om een punt koopt nog steeds verandert.

Wanneer u geld sparen voor de toekomst, je hoop dat het in staat zijn om minstens evenveel als het nu koopt kopen zal zijn, maar dat is niet altijd het geval. Tijdens periodes van hoge inflatie, is het redelijk om aan te nemen dat de dingen duurder volgend jaar zal zijn dan ze nu zijn-dus er is een stimulans om uw geld te besteden nu in plaats van het op te slaan.

Maar je moet nog steeds om geld te besparen en te houden contant geld bij de hand, ook al is de inflatie dreigt om de waarde van uw spaargeld eroderen. U zult uiteraard moet uw maandelijkse zakgeld in contanten, en het is ook een goed idee om noodfondsen op een veilige plaats, zoals een bank of credit union te houden.

De rente stijgt

Het goede nieuws is dat de rente hebben de neiging te stijgen tijdens de periodes van inflatie. Uw bank misschien niet betalen veel belangstelling vandaag, maar u kunt verwachten uw jaarlijkse percentage van het rendement (APY) op spaarrekeningen en cd’s aantrekkelijker te krijgen.

Spaarrekening en geldmarktrekening prijzen moeten vrij snel als de rente stijgt bewegen. Op korte termijn cd’s (6-12 maanden, bijvoorbeeld) kunnen ook aanpassen. Echter, op lange termijn CD tarieven zal waarschijnlijk niet verroeren totdat het is duidelijk dat de inflatie is aangekomen en dat de tarieven hoog voor een tijdje zal blijven.

De vraag is of deze tariefverhogingen zijn genoeg om gelijke tred te houden met de inflatie. In een ideale wereld, zou je op zijn minst break-even, en uw spaargeld zou zo snel prijzen te verhogen groeien. In werkelijkheid, de tarieven achter de inflatie, en inkomstenbelasting op de rente die u verdient betekent dat je waarschijnlijk  te verliezen  koopkracht bij de bank.

Strategieën Sparen voor Toenemende Inflatie

  • Houd opties open: Als u denkt dat de tarieven zullen snel stijgen, kan het best zijn om te wachten om geld in lange-termijn-cd’s te zetten. Als alternatief kunt u een ladderen strategie te gebruiken om te voorkomen dat we vast blijven zitten tegen lage tarieven, want het is moeilijk om de timing en de snelheid (evenals de richting) van de toekomstige rentewijzigingen te voorspellen.
  • Winkelen? Een stijgende rente omgeving is ook een goed moment om de gaten te houden voor een betere deals. Sommige banken zullen reageren met een hogere rente sneller dan anderen. Als uw bank is traag, is het misschien de moeite waard een rekening te openen elders. Online banken zijn altijd een goede optie voor het verdienen van concurrerende spaarrente. Maar vergeet niet dat het verschil in winst moet echt significant te zijn voor u om vooruit te komen: Switching banken kost tijd en moeite, en uw geld zou geen rente te verdienen tijdens het bewegen tussen banken. Plus, de bank met de  beste  prijs verandert voortdurend-het belangrijkste is dat je het krijgen van een concurrerend tarief. Het veranderen van de banken zal het meest logisch met een bijzonder grote rekeningsaldi of significante verschillen in rentetarieven tussen banken te maken. Met een kleine account of minor rate verschil, het is waarschijnlijk niet je tijd om te verhuizen waard.
  • Besparingen op lange termijn: Doe wat planning om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheden in de juiste soorten accounts. Bankrekeningen zijn het beste voor het geld dat je nodig hebt of nodig zou kunnen hebben in het nabije tot middellange termijn. Als je een beetje van de koopkracht als gevolg van inflatie te verliezen, dat is de prijs die je betaalt voor het hebben van een noodfonds, en dat is misschien een kleine prijs om te betalen. Praat met een financieel planner om erachter te komen wat, als er iets, moet je doen met de langere termijn geld.

Leningen en inflatie

Als u zich zorgen over de inflatie bent, kun je enige troost halen uit de wetenschap dat langlopende leningen kon eigenlijk krijgen meer betaalbaar. Als een lening betaling van een paar honderd dollar voelt als een hoop geld vandaag, zal het niet het gevoel dat zo veel in 20 jaar.

  • Langlopende leningen: Ervan uitgaande dat u niet van plan om uw leningen af te betalen vroeg, moet student leningen die afbetaald dan 25 jaar en 30-jaar vaste rente hypotheken gemakkelijker te hanteren te krijgen. Natuurlijk, als uw inkomen niet te stijgen met de inflatie of uw verhogen betalingen, zul je inderdaad slechter af zijn. Ook het verminderen van de schuld is zelden een slecht idee, omdat je nog steeds rente betalen over al die jaren als u de lening op zijn plaats te houden.
  • Leningen met variabele rente: Als de rente op uw lening veranderingen in de tijd, is er een kans dat uw tarief zal toenemen tijdens perioden van inflatie. Variabele rente leningen hebben de rente die gebaseerd zijn op andere tarieven (LIBOR, bijvoorbeeld). Een hogere snelheid kan leiden tot een hogere vereiste maandelijkse betaling, dus bereid voor betaling schok als de inflatie aantrekt.
  • Vergrendelen in de tarieven: Als u van plan bent om binnenkort te lenen, maar je hoeft geen concrete plannen te hebben, zich ervan bewust dat de tarieven hoger kunnen zijn wanneer je uiteindelijk een aanvraag voor een lening of sluis in een tarief. Als dat gebeurt, moet u meer te betalen elke maand. Laat wat speelruimte in uw budget als je winkelen voor een hoogwaardig product dat je kopen op krediet. Om te begrijpen hoe de rente van invloed op uw maandelijkse betaling en rentekosten, de uitvoering van sommige lening berekeningen met verschillende tarieven.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.