Osnove vzajemnih skladov: Kaj so in kako lahko zaslužite

Home » Investing » Osnove vzajemnih skladov: Kaj so in kako lahko zaslužite

 Osnove vzajemnih skladov: Kaj so in kako lahko zaslužite

Vzajemni skladi so morda najlažje in najmanj stresen način, da vlagajo na trgu. V bistvu je bil bolj nov denar uvedli v sklade v zadnjih nekaj letih, kot kadarkoli v zgodovini. Preden skočite v bazen in začeli metati denar v vzajemne sklade, bi morali vedeti, kaj so in kako delujejo. Kot del naše Celotno Začetnik priročnik za vlaganje v vzajemne sklade posebnega, lahko ta članek vam temelje, kar potrebujete, da začnete razumeti medsebojne naložbe sklada.

Kaj je vzajemni sklad?

Preprosto povedano, vzajemni sklad je bazen denarja, ki jih posameznih investitorjev, podjetij in drugih organizacij. Upravljavec sklada je najel, da vlagajo denar investitorji so prispevali, in cilj Upravljavec sklada je odvisna od vrste sklada; upravitelj sklada za določen dohodek, na primer, bi si prizadevajo zagotoviti najvišji donos na najmanjšim tveganjem. Dolgoročna vodja rast, na drugi strani pa naj bi poskušali premagati Dow Jones Industrial Average ali S & P 500 v fiskalnem letu.

Zaprta vs odprt skladov, Load vs brez obremenitve

Vzajemni skladi so razdeljeni na štirih področjih: zaprti in odprtih sredstev; ta je razdeljen na obremenitvijo in brez obremenitve.

  • Zaprti skladi
    Ta tip sklada ima določeno število izdanih delnic javnosti prek prve javne ponudbe. Te delnice trgovanje na prostem trgu; To, skupaj z dejstvom, da je zaprti sklad ne odkupi ali izda nove delnice kot običajni vzajemni sklad, podreja delnice sklada z zakoni ponudbe in povpraševanja. Kot rezultat, delnice zaprtih skladov običajno trgovino s popustom do čiste vrednosti sredstev.
  • Open-End skladi
    večina vzajemnih skladov so odprti. V osnovnem pomenu, to pomeni, da sklad nima določeno število delnic. Namesto tega bo sklad izdajo novih delnic za vlagatelje, ki temelji na trenutni čiste vrednosti sredstev in odkupi delnice, ko je investitor odloči za prodajo. Odprti skladi odražajo vedno čiste vrednosti premoženja osnovnih naložb sklada, saj so delnice ustvarili in uničili, kot je potrebno.
  • Obremenitev v primerjavi s št Load
    obremenitvijo, v medsebojnem govoriti sklada, je prodajna provizija. Če sklad zaračuna obremenitev, bo investitor plačal prodajno provizijo na vrhu čiste vrednosti sredstev delnic sklada. Brez obremenitve sredstev ponavadi ustvarjajo višje donose za vlagatelje zaradi nižjih stroškov, povezanih z lastništvom.

Kakšne so prednosti vlaganja v vzajemni sklad?

Vzajemni skladi so jih strokovni vodja denarja, ki neprestano nadzira delnice in obveznice v portfelju sklada aktivno upravlja. Ker je to njegov glavni poklic, se lahko namenijo bistveno več časa za izbiro naložb od posameznega vlagatelja. To zagotavlja mir uma, ki prihaja z informirano vlaganje brez stresa analizi računovodskih izkazov in izračun finančne kazalnike.

Kako izbrati sklad, ki je prava zame?

Vsak sklad ima posebno strategijo investiranja, slog ali namen; nekateri, na primer, vlagajo le v modri podjetja chip. Druge naložbe v start-up podjetjih ali posebnih panogah. Iskanje vzajemni sklad, ki ustreza vašim investicijske merila in stil je ključnega pomena; če ne veš nič o biotehnologiji, nimate poslovno vlaganje v sklad biotehnološka. Morate vedeti in razumeti vaše naložbe.

Potem, ko ste poravnajo na vrsto sklada, se obrnite na Morningstar ali Standard and Poors (S & P). Obe lestvici podjetja izdajajo sklada na podlagi preteklih izkušenj. Morate, da te lestvice z zrna soli. Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnje, še posebej, če je upravljavec sklada v zadnjem času spremenilo.

Kako začeti vlagati v sklad?

Če že imate posredniške račun, lahko kupite delnice vzajemnih skladov, kot bi delež zalog. Če ne, lahko obiščete spletno stran sklada ali jih pokličete in zahteva informacije in prijavo. Največ sredstev imajo minimalno začetno investicijo, ki se lahko razlikujejo od $ 25 – $ 100.000 + z večino v $ 1.000 – 5.000 $ območju (minimalna začetna naložba se lahko bistveno zmanjša ali opusti, v celoti, če je naložba za račun upokojitev, kot 401k, tradicionalni IRA ali Roth IRA, in / ali investitor strinja z avtomatskimi, ponovno pojavila odbitkov iz preverjanje ali varčevalni račun za vlaganje v sklad.

Pomen dolar-Cost povprečenja

povprečenje strategija dolar strošek je prav tako veljajo za vzajemne sklade, saj je za navadne delnice.

Vzpostavitev tak načrt lahko bistveno zmanjša dolgoročno tržno tveganje in za posledico višjo neto vrednosti v obdobju desetih let ali več.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.