Överraskande Fördelar för budgetering

Home » Budgeting » Överraskande Fördelar för budgetering

Varför göra en budget så viktigt?

 4 Överraskande Fördelar för budgetering

Inspirationstalare John Maxwell sade en gång: “En budget är talande dina pengar var att gå i stället för att undra om det gick.”

Budgetering är en av de enskilt mest effektiva verktyg för hantering av pengar. Men varför är det så viktigt? Vilka är fördelarna med budgetering? Och varför ska du bry dig?

Låt oss ta en titt.

# 1: Vet vad du köper

Innan du sätter dig ner för att göra en budget, kanske du inte vara medveten om hur många olika typer av saker du behöver köpa.

De flesta människor är medvetna om de objekt som orsakar dem att ta ut sin plånbok på en dag eller vecka: livsmedel, bensin, kaffe på Starbucks, restaurang måltider med vänner.

Men många människor är omedvetna om de objekt som de betalar bara för en eller två gånger per år, såsom julklappar, donationer till välgörande ändamål och bilförsäkring.

Medvetenheten försvagas ännu mer när det gäller saker som vi betalar bara för med slumpvisa intervall, såsom fastställande vårt tak, byte av diskmaskin, sätta nya däck på bilen, eller betala en dyr veterinär räkningen.

En budget hjälper dig att bli medveten om alla dessa olika typer av kostnader. Dessa kalkylblad ger en bra lista över de många kostnader som kryper upp över tid.

# 2: Ställ dina prioriteringar

Som jag har sagt många gånger på denna webbplats är budgetering konsten att anpassa dina utgifter med dina prioriteringar. Det är därför det finns ingen enskild “bästa” sättet att utforma din budget – allas prioriteringar är olika.

Skapa en budget kan hjälpa dig att formulera dessa prioriteringar. Vill du hellre skicka dina barn till privatskola, eller har tillräckligt med pengar för att ta dem till ett främmande land under somrarna? Vill du hellre betala dina lån tidigt, eller har en större pensionsfond? Vill du hellre skänka 10 procent av dina pengar till välgörenhet, köpa din nästa bil i kontanter eller renovera ditt kök?

Du kan inte köpa allt. Varje beslut kräver en kompromiss. Skapa en budget hjälper dig att tänka djupare om vilka avvägningar du är villig att göra.

# 3: Initiera Konversationer

Det är svårt att vara på samma finansiella sidan som din make. När allt kommer omkring, är du och din make kommer att ha olika prioriteringar. Om dina barn är gamla nog att ha en röst i hushållens ekonomiska frågor, är det ännu svårare att få alla på samma sida.

Skapa en budget kan hjälpa dig, din make, dina barn och andra berörda parter har en utgångspunkt för en diskussion om de ekonomiska val du gör.

Dessa samtal kan du göra kompromisser och beslut om den ekonomiska vägen din familj kommer att ta. Din budget kommer då att bli din “handlingsplan” för att uppnå dessa mål.

# 4: Nå dina mål snabbare

Verkar det som om du kan aldrig komma framåt? Just när du har gjort vissa framsteg med ditt sparande, en plötslig händelse driver dig tillbaka till ruta ett. Din bil går sönder. Ditt barn kastar en baseball genom ett fönster. Du måste få din visdom tänder dras ut, och försäkring täcker inte räkningen.

En budget kan hjälpa dig att planera för dessa oundvikliga poster. Det kan också hjälpa dig att komma framåt trots dessa överraskning kostnader.

Denna artikel om budgetering för oförutsedda utgifter erbjuder gott om information om hur du kan klara livets curveballs– och fortfarande på fast ekonomisk grund.

Du styr din budget

Många människor tenderar att bortse från fördelarna med att ha en budget eftersom de är oroliga för att de kommer att vara alltför begränsad av en.

Kom bara ihåg: du styra din budget, din budget inte kontrollera dig. Det hjälper dig att få kontroll över dina pengar och gör att du kan leva ett mer meningsfullt liv. Är det inte dags du lägger dina pengar där det räknas? Din budget kan guida dig där.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.