Overraskende Fordeler for budsjettering

Home » Budgeting » Overraskende Fordeler for budsjettering

Hvorfor lage et budsjett så viktig?

 4 Overraskende Fordeler for budsjettering

Motivasjonstrener John Maxwell sa en gang: “Et budsjett er å fortelle pengene der til å gå i stedet for å lure på hvor det gikk.”

Budsjettering er en av de mest effektive verktøyene for pengene ledelse. Men hvorfor er det så viktig? Hva er fordelene med budsjettering? Og hvorfor skal du bry deg?

La oss ta en titt.

# 1: Vit hva du kjøper

Før du setter deg ned for å lage et budsjett, kan du ikke være klar over hvor mange forskjellige typer ting du trenger å kjøpe.

De fleste er klar over de elementer som får dem til å ta ut sin lommebok på daglig eller ukentlig basis: dagligvarer, bensin, kaffe på Starbucks, restaurant måltider med venner.

Men mange er uvitende om de elementer som de bare betaler for en eller to ganger i året, for eksempel ferie gaver, veldedige donasjoner og bilforsikring.

Bevisstheten svekker enda mer når det kommer til ting som vi bare betaler for med ujevne mellomrom, for eksempel fikse taket vårt, erstatte oppvaskmaskin, sette nye dekk på bilen, eller betale en dyr veterinær regning.

Et budsjett hjelper deg å bli kjent med alle disse forskjellige typer utgifter. Disse regneark gir en god oversikt over de mange utgifter som kryper opp over tid.

# 2: Sett dine prioriteringer

Som jeg har sagt mange ganger på dette nettstedet, er budsjettering kunsten å samkjøre kostnadene med dine prioriteringer. Det er derfor det er ingen enkelt “beste” måten å designe ditt budsjett – alles prioriteringer er forskjellige.

Opprette et budsjett kan hjelpe deg med å artikulere disse prioriteringene. Vil du heller sende barna til privat skole, eller har nok penger til å ta dem til et fremmed land i løpet av sommeren? Vil du heller betale av boliglån tidlig, eller har en større pensjonsfondet? Vil du heller donere 10 prosent av pengene til veldedighet, kjøpe din neste bil i kontanter, eller fornye kjøkkenet?

Du kan ikke kjøpe alt. Hver beslutning krever en avveining. Lage et budsjett hjelper deg å tenke dypere om hvilke avveininger du er villig til å gjøre.

# 3: Ta initiativ til samtaler

Det er vanskelig å være på samme økonomiske siden som din ektefelle. Tross alt, er du og din ektefelle kommer til å ha ulike prioriteringer. Hvis barna er gamle nok til å ha en stemme i husholdningenes finansielle forhold, er det enda vanskeligere å få alle på samme side.

Lage et budsjett kan hjelpe deg, din ektefelle, dine barn og eventuelle andre interessenter har et utgangspunkt for en diskusjon om de økonomiske valgene du gjør.

Disse samtalene vil tillate deg å gjøre kompromisser og beslutninger om den økonomiske veien din familie vil ta. Budsjettet vil da bli din “action plan” for å oppnå disse målene.

# 4: nå dine mål raskere

Betyr det virke som du kan aldri komme videre? Akkurat når du har gjort noen fremgang med din sparing, skyver noen plutselig hendelse deg tilbake til utgangspunktet. bilen bryter ned. Din gutt kaster en baseball gjennom et vindu. Du trenger for å få din visdom tennene trukket ut, og forsikringen vil ikke dekke regningen.

Et budsjett kan hjelpe deg å planlegge for disse uunngåelige elementer. Det kan også hjelpe deg med å komme i forkant på tross av disse overraskelse utgifter.

Denne artikkelen om budsjettering for uventede utgifter byr på rikelig med informasjon om hvordan du kan takle livets curveballs– og fortsatt på solid økonomisk fotfeste.

Du kontrollere budsjettet

Mange mennesker har en tendens til å overse fordelene ved å ha et budsjett, fordi de er bekymret for at de vil bli altfor begrenset av en.

Bare husk: du styre budsjettet, budsjettet ikke kontrollere deg. Det hjelper deg å få kontroll over pengene dine og lar deg leve et mer tilfredsstillende liv. Er det ikke på tide du sette pengene dine der det teller? Budsjettet kan veilede deg dit.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.