Pensionering Strategier för småföretagare

Home » Retirement » Pensionering Strategier för småföretagare

Pensionering Strategier för småföretagare

Som småföretagare, du är helt ansvarig för din egen pension planering. Om du har anställda, kan du känna ansvar för att hjälpa dem planera för en lyckad pension. De överväganden och pensionssparande som fungerar du som småföretagare bör vara avgörande när man planerar för både din egen pension och dina anställda.

Välj en traditionell pension strategi

Det finns några andra än att använda ditt företag att finansiera din pension traditionella alternativ, såsom IRAS och 401 (k) s, som fungerar som ytterligare källor till pensionsinkomster än likvidera småföretagare.

Upprätta en ENKEL IRA:  Spar incitament match plan för anställda eller enkla IRA är en pensionsplan tillgänglig för småföretag. 2018 kan de anställda skjuta upp till $ 12.500 av sin lön, före skatt, och de som är 50 år eller äldre kan skjuta upp till $ 15.500 genom att utnyttja en $ 3000 catch-up bidrag. Däremot kan de anställda som deltar i andra arbetsgivare sponsrade planer bidrar mer än $ 18.000 i alla arbetsgivare sponsrade planer tillsammans.

Arbetsgivare kan matcha de anställdas bidrag till en enkel IRA upp till 3% av den anställdes ersättning. Omvänt kan arbetsgivaren bidra 2% av varje behörig anställds ersättning på upp till $ 270.000 i 2018. Arbetsgivaravgifter är avdragsgilla.

Inrätta en september IRA:  En förenklad anställd pension (SEP) är en annan typ av individuell pension konto (IRA) som småföretagare och deras anställda kan bidra med. Under 2018, låter den anställda gör före skatt bidrag på upp till 25% av inkomsten eller $ 55.000, vilket är mindre. Som en enkel plan, låter en SEP småföretagare gör avdragsgilla bidrag på uppdrag av kvalificerade anställda och anställda kommer inte betala skatt på de belopp en arbetsgivare bidrar på deras vägnar tills de tar distributioner från planen när de går i pension.

Nästan alla småföretag kan upprätta en September Det spelar ingen roll hur få anställda du har eller om ditt företag är strukturerad som en enskild firma, handelsbolag, företag eller ideell. Varje år kan du bestämma hur mycket att bidra med dina medarbetares räkning, så att du inte låst till att bidra om ditt företag har ett dåligt år. Ägare av verksamheten anses också anställda och kan göra de anställdas bidrag till sina egna konton.

Totalt sett är det september planen ett bättre alternativ för många små företag, eftersom det möjliggör större bidrag och större flexibilitet.

IRAS och Solo 401 (k) s: Om du är i ett konkurrensutsatt område och vill locka de bästa talangerna, kan du behöva erbjuda en pensionsplan, som de två ovan beskrivna. Men arbetsgivaren inte skyldig att erbjuda pensionsförmåner till sina anställda. Om du inte gör det, är ett sätt du kan spara din egen pension utan att involvera dina anställda genom en Roth eller traditionell IRA, som vem som helst med förvärvsinkomster kan bidra till.

Du kan också bidra till en IRA på din makes räkning. Roth IRAS kan du bidra med efter skatt dollar och ta skattefria utdelningar i pension; traditionella IRAS kan du bidra med före skatt dollar, men du ska betala skatt på utdelningar. Det mesta du kan bidra till en IRA år 2018 är $ 5500 ($ 6500 om du är 50 år eller äldre).

Slutligen, om ditt småföretag har inga andra än din make kvalificerade anställda, kan du bidra till en Solo 401 (k).

Utveckla en exitstrategi för ditt företag

Det kan tyckas märkligt att utveckla en affärsexitstrategi bör vara en av dina första överväganden när man planerar för pensionering. Men anser att detta: små företag du ägnar ditt liv byggnad kan bli din största tillgång. Om du vill att det ska finansiera din pension – och att sluta arbeta – du måste likvidera din investering. För att förbereda sig för att sälja ditt företag en dag, måste det kunna fungera utan dig. Det är aldrig för tidigt att börja tänka på hur man uppnå detta mål och om hur du hittar den bästa köparen för småföretagare.

Marknadsförutsättningarna kommer att påverka din förmåga att sälja din verksamhet. Du kanske vill bygga flexibilitet i din pensionsplan så att du kan sälja din insats under en stark marknad eller arbeta längre om en recession träffar. Du vill absolut undvika en nöd försäljning: Ett problem du stöter på om du väntar till sista minuten för att avsluta ditt företag är att din förestående pensionering kommer att skapa intrycket av en nöd försäljning bland potentiella köpare och du kommer inte att kunna sälja ditt företag på en premie.

Poängen

Mer än en tredjedel av småföretagare tillfrågade 2014 sade att de inte vill gå i pension, sade en fjärdedel att de inte planerar att gå i pension, mer än en tredjedel sade att de planerar att dela upp sin pension tid mellan arbete och fritid, och mer än hälften sade att de skulle finna det svårt att helt gå i pension. Även om du är bland de många småföretagare som planerar att fortsätta arbeta, om upprättande av en pensionsplan för ditt företag är en bra idé eftersom det ger dig alternativ – och har alternativ innebär att du kommer att känna mer nöjda med vad väg du väljer .

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.