Personlig økonomi: Money Making Secrets

Home » Finance » Personlig økonomi: Money Making Secrets

Personlig økonomi: Money Making Secrets

I løpet av årene, frekvensen der jeg har sett investorer narre seg selv er forbløffende. Noen ganger narre de selv til å tro at deres økonomiske situasjon er ikke så ille som det egentlig er. Andre ganger, narre de selv til å tro at de kan ignorere sin pensjonisttilværelse og bruke dagens kontanter, deretter gjøre opp for det senere – de sjelden gjør.

Når det gjelder å styre en investeringsportefølje, er en av de vanligste vrangforestillinger jeg ser når en person investor lidenskapelig hevder at en aksje er “undervurdert” på 100x inntjening (lære å beregne pris-til-inntjening), eller at årsaken til at de taper penger er på grunn av “skurkene” på Wall Street.

De 4 nøkler til å tjene penger

Det var fire taster vi brukte under de tidlige dager som hjalp oss i våre forsøk på å tjene penger. Hvis du tar deg tid til å huske hver enkelt, tror jeg du vil ha en mye bedre mulighet til å oppnå dine finansielle mål enn du ville gjort ved å gå den alene. Disse tastene er:

  • Aldri glemme at å tjene penger består av en enkel formel: Inntekter (salg eller brutto lønn) minus kostnader (utgifter) = resultat . For å tjene mer penger, må du enten øke inntektene, redusere utgifter, eller begge deler. Det er ingen annen måte. Det er faktisk så enkelt. Hvordan du gjør det innebærer avveininger i form av tid, relasjoner, og livskvalitet. Noen prøver å tjene penger ved å gå til law school og tjene en høyere lønn, selv om det betyr års studier og massevis av gjeld. Andre prøver å tjene penger ved å starte en vellykket bedrift.
  • Fokus besatt på å kontrollere risikoen. Du bør aldri være villig til å ta på seg tørke ut risiko bare for sjansen til å tjene penger. Ikke begynn å spekulere med opsjoner i håp om å bli rike. Ikke uvørent låne penger i et forsøk på å utnytte deg selv til Hilt og har en stor poengsum. Aldri stole på en enkelt inntekt til å betale alle regninger (jeg mye heller Berkshire Hathaway-modellen).
  • Unn pengene som en ansatt. Tenk på hver dollar som en potensiell arbeidstaker som kunne tjene mer dollar for deg hvis beskyttet dem og satt i arbeid. På et tidspunkt, ville dollar (arbeidere) være å tjene nok til å leve av passiv inntekt.
  • Tjene penger er umulig hvis du narre deg selv. I en 1982 tale til det britiske parlamentet under en internasjonal besøk, daværende president Ronald Reagan sa: “Hvis historien lærer noe, det lærer selvbedrag i møte med ubehagelige fakta er dårskap.” Mens Reagan ble diskutert politisk vitenskap, er det samme gjelder i økonomi. Det første skrittet for å gjøre fremgang, er å konfrontere virkeligheten, innse det frimodig, og gjenkjenne situasjonen der du befinner deg. Bare da kan du utvikle en plan for å forbedre livet ditt. Det kan ikke være hyggelig, men det er nødvendig.

Kort sagt, er lett å tjene penger og bygge rikdom hvis du holde kursen, holde kostnadene nede, og sette pengene dine til å arbeide i gode investeringer for lange perioder av gangen. Compounding vil gjøre alt de tunge løftene. En 18 år gammel besparende $ 500 per måned gjennom hans eller hennes karriere ville fratre ved 65 med nesten $ 2 millioner i formue på en 7% avkastning. Legg et annet tiår og formue vokser til nesten $ 4.000.000. Øke avkastningen til 10% og porteføljen svulmer til $ 13.665.700. Dette er innholdet i penger og å tjene penger.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.