Personlig økonomi: Money Making Secrets

Home » Finance » Personlig økonomi: Money Making Secrets

Personlig økonomi: Money Making Secrets

I løpet av årene, frekvensen der jeg har sett investorer narre seg selv er forbløffende. Noen ganger narre de selv til å tro at deres økonomiske situasjon er ikke så ille som det egentlig er. Andre ganger, narre de selv til å tro at de kan ignorere sin pensjonisttilværelse og bruke dagens kontanter, deretter gjøre opp for det senere – de sjelden gjør.

Når det gjelder å styre en investeringsportefølje, er en av de vanligste vrangforestillinger jeg ser når en person investor lidenskapelig hevder at en aksje er “undervurdert” på 100x inntjening (lære å beregne pris-til-inntjening), eller at årsaken til at de taper penger er på grunn av “skurkene” på Wall Street.

De 4 nøkler til å tjene penger

Det var fire taster vi brukte under de tidlige dager som hjalp oss i våre forsøk på å tjene penger. Hvis du tar deg tid til å huske hver enkelt, tror jeg du vil ha en mye bedre mulighet til å oppnå dine finansielle mål enn du ville gjort ved å gå den alene. Disse tastene er:

  • Aldri glemme at å tjene penger består av en enkel formel: Inntekter (salg eller brutto lønn) minus kostnader (utgifter) = resultat . For å tjene mer penger, må du enten øke inntektene, redusere utgifter, eller begge deler. Det er ingen annen måte. Det er faktisk så enkelt. Hvordan du gjør det innebærer avveininger i form av tid, relasjoner, og livskvalitet. Noen prøver å tjene penger ved å gå til law school og tjene en høyere lønn, selv om det betyr års studier og massevis av gjeld. Andre prøver å tjene penger ved å starte en vellykket bedrift.
  • Fokus besatt på å kontrollere risikoen. Du bør aldri være villig til å ta på seg tørke ut risiko bare for sjansen til å tjene penger. Ikke begynn å spekulere med opsjoner i håp om å bli rike. Ikke uvørent låne penger i et forsøk på å utnytte deg selv til Hilt og har en stor poengsum. Aldri stole på en enkelt inntekt til å betale alle regninger (jeg mye heller Berkshire Hathaway-modellen).
  • Unn pengene som en ansatt. Tenk på hver dollar som en potensiell arbeidstaker som kunne tjene mer dollar for deg hvis beskyttet dem og satt i arbeid. På et tidspunkt, ville dollar (arbeidere) være å tjene nok til å leve av passiv inntekt.
  • Tjene penger er umulig hvis du narre deg selv. I en 1982 tale til det britiske parlamentet under en internasjonal besøk, daværende president Ronald Reagan sa: “Hvis historien lærer noe, det lærer selvbedrag i møte med ubehagelige fakta er dårskap.” Mens Reagan ble diskutert politisk vitenskap, er det samme gjelder i økonomi. Det første skrittet for å gjøre fremgang, er å konfrontere virkeligheten, innse det frimodig, og gjenkjenne situasjonen der du befinner deg. Bare da kan du utvikle en plan for å forbedre livet ditt. Det kan ikke være hyggelig, men det er nødvendig.

Kort sagt, er lett å tjene penger og bygge rikdom hvis du holde kursen, holde kostnadene nede, og sette pengene dine til å arbeide i gode investeringer for lange perioder av gangen. Compounding vil gjøre alt de tunge løftene. En 18 år gammel besparende $ 500 per måned gjennom hans eller hennes karriere ville fratre ved 65 med nesten $ 2 millioner i formue på en 7% avkastning. Legg et annet tiår og formue vokser til nesten $ 4.000.000. Øke avkastningen til 10% og porteføljen svulmer til $ 13.665.700. Dette er innholdet i penger og å tjene penger.