Pet situacijah, kjer denar in čustva ne gredo skupaj

Home » Investing » Pet situacijah, kjer denar in čustva ne gredo skupaj

Pet situacijah, kjer denar in čustva ne gredo skupaj

Mešanje denarja in čustva, je redko dobra ideja. To skoraj nikoli ne konča dobro.

Vendar pa obstajajo nekatere ključne krat v življenju, ko je to še posebej velja, na primer, ko gredo skozi razvezo, nakup stanovanja, ali po izgubi ljubljene in podedoval znatno količino denarja.

To je enostavno v teh časih, da naj sodbo čustva v oblaku in se obžalovanja vredne finančne odločitve, ki vas bo preganjalo za prihodnja leta. S tem v mislih, tukaj je pet ključnih krat v življenju so dnevi, ko je najbolje, da preverite svoje občutke na vratih, ko sprejemajo odločitve denarja.

Homebuying in prodaja

Nepremičninski posli so ponavadi med najbolj pomembnih finančnih odločitvah ljudje v življenju, in skupaj s tem prihaja Brdska čustev.

“Ko so na kocki tako velika, da je še bolj pomembno, da se odstranijo čustva iz procesa odločanja,” je dejal Leon Goldfeld, soustanovitelj nepremičninskega posredništva mestu Yoreevo.

Da bi pomagali narediti, Goldfeld priporoča vmesni rok 48 ur. Če ste našli dom ki ga ljubiš, pritisnite gumb za pavzo. Preživite nekaj dni razmišljam o tem, preden odločitev za nakup. V tem času, se vprašajte nekaj ključnih vprašanj.

“Ali ga je kupila, ker je tvoj” sanjski dom “, ali zato, ker je po privlačni ceni?« Je rekel Goldfeld. “Idealno je odgovor je tako. Vendar pa bi ta lahko zahteva. Ne ločuje svoja čustva lahko povzroči, da plačate za dom in varovalni obdobje lahko ublažili to tveganje. “

Pri obravnavi teh dveh vprašanj, je praktičen in menijo, veliko sliko, dodaja Tonya Lockamy, ki temelji Florida nepremičninski posrednik.

“Toliko kupci odločajo o domovih, ki temeljijo na okraski in barv barve, ki jih povezujejo z,” je pojasnil. “Dobro urejena doma bo prodal hitreje kot praznega doma vsakič. Kupci morajo biti pametnejši. Dve stvari, ki so zelo pomembne pri nakupu stanovanja je lokacija in struktura doma. Vse ostalo je enostavno prilagodite svojim zahtevam. “

Ne sme spregledati, da bo proces prodaje doma je treba zapolniti tudi s čustvi. Konec koncev, so številne spomine ustvarili v enem domu, počitnice praznovali, otroci postavljeno, in še več, vse to pa lahko povlečete na svoje srce, ko poslavlja.

“Ta dodaja novo dimenzijo stresa, ko začnejo pogajanja,” je dejal Lockamy. “Videl sem prodajalci hoje od ponudbe polno ceno na čisti čustva zaradi stresa pogajanj. Pomembno je, da prodajalec se osredotoča na pogoje pogodbe pri pregledu ponudbe. Je poštena cena? Kakšni so pogoji za inšpekcijske obdobju? Ali obstajajo izredne razmere? Kako dolgo bodo morali zapiranje? “

Zakonska zveza in razveza

Začetek nove zakonske zveze, je vesel, ko je napolnjena z načrtovanjem, strank in obarvanosti v podrobnostih vaše želje in sanje za prihodnost.

Ne da bi blažilnik v tem času, je še vedno pomembno, da se odločitve, pametne denar in, kar je pomembno, da se na isti strani finančno. Urnik redno datum denar s svojim partnerjem, da govorimo odkrito, realno in pošteno o svojem finančnem stanju in ciljih.

Začnite z razmišljanjem racionalno o tem, ali res potrebujete dovršen, drago poroko. Toliko, kot si lahko borov za pravljično slovesnosti, so raziskave pokazale, da so pari, ki porabijo manj o njihovih porokah manj verjetno za razvezo.

Ko že govorimo o tej možnosti, boste morda tudi menijo, dajanje Predporočna dogovor, s katerimi zagotovi jasen finančni načrt, naj bi konec zakonske zveze, pravi Lisa Zeiderman, ustanovni partner New York zakonsko in družinsko pravo trdno Miller Zeiderman in WIEDERKEHR. “Nihče ne želi razmišljati o ideji en dan vložitve za razvezo zakonske zveze, vendar je to povsem mogoče rezultat,” pravi.

Tudi če ste že poročeni, lahko po Poroka sporazum je sestavljen pravilno razdeliti svoje premoženje. Poleg tega, če ste imeli otroke od poroke, lahko ustvarite po Poroka sporazuma, ki vključuje finančno prihodnost vaših otrok.

Pre-nups razveljavitev, ločitev je zapleteno čas za pare, ko čustva, da celo sanest med nami odloča nekoliko Izglavljen. Ključno je, da se ne pusti ti čustva voziti proces, pravi Steven Weil, predsednik in davčno vodja za RMS računovodstva v Fort Lauderdale na Floridi.

“V prizadevanjih za kaznovanje med seboj, to je enostavno, da bi porabili veliko preveč na boj, kot si sploh lahko upamo, da si opomore,” pravi Weil. “Pari, ki prihajajo, da sporazumno odločitev, da ne samo, da lahko pričakujemo, da bo več denarja na mizi razdeliti med njimi, vendar pa lahko dobite tudi postopek s poti in korak naprej s svojim življenjem.”

dedovanje

V dnevih in tednih po izgubi ljubljene osebe, je lahko težko naravnost mislim. Ukvarjanje s finančnimi vprašanji v obdobjih pomembne spremembe je lahko skoraj nemogoče.

“Po vsakem zelo čustveno pojavu, lahko dobili svojo glavo okoli matic in vijakov finančnega odločanja je grozeče ovira,” je dejal Michael Kay, avtor in življenje načrtovalec finančna na New Jerseyja finančne življenja Focus. Kay predlaga vaša prva Osredotočiti se je treba na likvidnost: Ali imate dovolj denarja na razpolago za pokritje svojih potreb?

Kot je za določanje, kako ravnati kakršno koli nepričakovani ali dediščine, ki je posledica smrti družinskega člana, pristop je odvisen od vaših dolgoročnih želje in cilje.

Vendar Mark slikar, CFA in ustanovitelj temelji Jersey New EverGuide Financial Group pravi, da je prvi korak, je treba ugotoviti, kako bi lahko še prihodki iz pristojbin za dediščino.

“Ko so ljudje čustveno so ponavadi narediti nekaj, kar bo po njihovem mnenju bi jih bolje počutil. V Hollywoodu se je upodobljen kot nekdo jedel galono sladoleda v svojih potenje med gledanjem filma, ampak v resničnem življenju to običajno pomeni kar velik nakup, ki ste jih vedno želeli, vendar pa tudi ne more upravičiti porabo naprej, “je dejal slikar. “Z nepričakovani, poraba Razlog gre ven skozi okno, ker imate novo pridobljeno denar in svoja čustva vam bo povedal, da Razmetanje, pa tudi zato, ker boste morali sami dvignili.”

Osredotočanje na dohodek dedovanje lahko zaslužil, je pomembno, saj traja nekaj čustev iz svojega sklepa. Na primer, če ste podedovali 500.000 $, je lahko začetna reakcija je, da mislijo, da je to veliko denarja in bo trajala dlje časa.

“Ko se zavedaš, da bo ta denar dobimo približno 20.000 $ na leto dohodkov, se ne počutim kot čisto toliko, kot je bilo prvotno mišljeno. Ta preprost korak omogoča nekdo ponovno oceniti, kaj storiti z denarjem in ugotovimo, najboljše alternative, “je dejal slikar.

Še en dejavnik, še posebej, ko je podedovala naložbeni portfelj, je, kako ravnati, da portfelj gredo naprej, pravi David Edwards, predsednik newyorške Heron Wealth.

“Skupna Klopka je odpor upravičenca spremeniti naložbeno strategijo prirojeno naložbeni portfelj,” je pojasnil Edwards. “” Če so te zaloge dovolj dobra za očeta, oni so dovolj dobro zame! “

Dejstvo je, trenutek dedovanja je idealen trenutek začeti znova. Pogosto dobrotnik ni mogel prodati zaloge zaradi globoke ugotovitve kapitalske dobičke, vendar s step-up v osnovi na stroškovni podlagi zalog v portfelju smrti, ni davčna kazen za prodajo, je dejal Edwards.

Nova pogajanja plač

Obstaja veliko ponosa zavita v kariere in plačo, ki lahko vpliva, kako ravnati nalogo prosi za kaj si je vredno.

Pogajanja za plače lahko čustveno, ker gre za tesnobo in strah vezan na pomisleke o imajo dovolj dohodkov, da bi poskrbel zase. Tam lahko tudi anksioznost, povezana z informacijsko asimetrijo, ki je del teh pogajanj, je pojasnil Melissa Donohue, avtor “finančne prehrano za mlade ženske. Kako (in zakaj) za poučevanje Girls okoli denarja”

“Preprosto povedano, vaš delodajalec ima navadno več znanja kot ti o tem, kaj se lahko, ali je treba plačati za svoj položaj, ki je neravnovesje,” je pojasnil.

Pogajanja denar tudi zahtevajo, da se pogovorite s svojim vrednosti in vaše vrednosti, ki je lahko čustveno zahtevna.
“Vaš dohodek bo verjetno velik del vaše finančne varnosti z upokojitvijo. Učinkovite pogajanja plače vam bo pomagal povečati to ključno bogastva graditelj, “je dejal Donohue.

Vlaganje

Nenazadnje, to ni nenavadno za čustva voziti investicijske odločitve. Skoraj vsi finančni svetovalci se strinjajo, da je treba čustva in vlaganje hranijo v nasprotnih kotih.

“Ljudje pogosto se” poročila “na zalogi ali pa imajo na naložbe, saj ima nekatere osebne povezave do družinskega člana ali investicijsko slutnja,” je povedal Meredith Briggs, potrjeno finančno načrtovalec s sedežem v New Yorku Taconic svetovalcev. “Vlaganje ni tekmovanje priljubljenosti ali test zvestobe. Ko gre za vaše osebne finance boste morali skrbno upravljanje tveganj in da pogosto pomeni ignoriranje, kar vam srce govori in posluša v glavo. “

Aaron Klein, predsednik uprave in ustanovitelj Riskalyze, platforme tveganja poravnave za vlagatelje, svari tudi pred čustvi pogon in strah vezan investiranja, ki vključuje pridobivanje razburjen, ko ne bi dovolj denarja na portfelja in zavrnitev nakup zaloge preprosto zato, ker je lahko deluje učinkovito.

“Čustva nas bo voziti zavrniti, kar je dobra kupčija za naše investicijske račune,” je dejal Klein. “Pred nekaj leti, ko je Apple bil pada, kup ljudi je kupil Apple na njegovo nizko in so naredili zelo dobro od takrat. Velika večina od nas reagiral s čustvi in ​​rekel: »To je slabo, in osebe, ki so denar, je dejal,” To je dober posel. «

“Kot ljudje imamo to izredno sposobnost, da sabotaže naše vlaganje z dajanjem čustvo je voznik,” je dodal Klein.

To ne pomeni, da so vsi, ugodne ceno ali upadanje zalog pametno nakup. Toda cena zalogi ima malo opraviti z, ali je nakup dobra ali slaba odločitev.

Nauk te zgodbe? Kot veliko drugih časih v življenju, da svoja čustva v zalivu pri vlaganju in boste verjetno počutil veliko bolje.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.