Pomembno Finančni Lekcije Vsak delovni odraslih naj se učijo

Home » Finance » Pomembno Finančni Lekcije Vsak delovni odraslih naj se učijo

Razviti Te denarja vodstvenih sposobnosti, da Get Your Finance pod nadzorom

Pomembno Finančni Lekcije Vsak delovni odraslih naj se učijo

Navigacija svet osebnih financ je lahko ogromno, tudi za odrasle, ki ima kar nekaj izkušenj v svetu dela. Z nekaj pametnega načrtovanja, dobro strategijo in razumevanje osnov bi morali imeti možnost, da razvijejo spretnosti denarja za upravljanje, ki jih potrebujete, da bi dobili svoje finance pod nadzorom. Tu so nekatere temeljne resnice osebnih financ, da bi morali biti vsi zavedati.

1. zastavljenih ciljev

Če nimate zastavljenega cilja, da si prizadeva, da je lahko težko najti motivacijo, da shranite.

Ali je hiša, ki ste jih opazoval ali vaš upokojitev, natančno opredeliti te cilje in ugotoviti, koliko boste morali rešiti, tako da lahko obrti načrt do tja.

2. Začnite kakor hitro je mogoče

Si kdaj slišal za obrestnih obresti? Ta proces omogoča, da se obresti na svoje prihranke, da zaslužijo še več zanimanja. Prej ko začnete varčevanje za upokojitev, več časa je vaš denar je, da raste in izkoristite obrestnimi obrestmi. Čas je res močan vodilni za svoje naložbe, tako da čaka le še nekaj let za začetek varčevanja, lahko bistveno zmanjša velikost vašega upokojitev gnezdo jajce.

3. porabijo manj, kot si Poskrbite 

To je neverjetno enostavno v tem potrošniško naravnane svetu, ki živijo onkraj naših zmožnosti, ampak dobro pravilo palca je, da preizkusite in prihranite vsaj 15 odstotkov svojih prihodkov. Če se zdi, da je enostavno preveč sredstev poskušali plačevali za stvari, kot so obleke in živil z gotovino namesto s kreditno ali debetno kartico.

Umik določen znesek vsak mesec vam pomaga, da se bolj zavedajo in da boljše odločitve glede porabe.

4. Ustvarjanje proračuna 

Proračuni igrajo ključno vlogo pri odplačevanju dolga, nadzor nad svojo porabo in bivanje na poti k svojim ciljem. To je enostavno, da bi porabili malo več nekaj dni kot drugi, vendar, če imate proračun v mestu ali pa določi dnevni limit porabe boste mogli prilagoditi in make up za vse spregledov še en dan.

5. Put Your varčevanja z energijo na avtopilot

So vaši prispevki varčevalni samodejno odšteje od vaše plače prek 401k načrta in / ali neposredno depozit v borznoposredniški račun. Če si dal denar na stran, še preden jo je videl, da ga ne bo pogrešal.

6. Vedno Bodite Money Free 

Če vaš delodajalec ponuja, da se ujema odstotek vašega 401k prispevka – in večina jih – povečanje ugodnosti, ki prispevajo k meji tekme Delodajalci, ki ponujajo, da se ujemajo z vašo prispevek običajno storijo do 3-6 odstotkov svoje letne plače.. Torej, če bi 50.000 $ in tvoj šef ustreza vašemu 401k do 5 odstotkov, se prepričajte, da prispevajo $ 2.500 tekom leta.

7. Do not Go Crazy House

Bodite previdni, da ne bi preveč kupiti pri nakupovanju za nov dom. Velika hipotekarnih plačil lahko resnično nastavite nazaj s svojimi prihranki. Poskusi, da razmišljajo o tem, kaj resnično potrebujete iz vašega doma, tako da imate svobodo, porabiti za druge potrebe.

8. Zaščitite

Popolnoma popoln finančni načrt vključuje določbe za zaščito svoje življenje in svojo prihodnost. Življenjsko zavarovanje in načrtovanje nepremičnin so ključnega pomena zagotoviti svojo obveznost, da vaše ljubljene je izpolnjen, tudi potem, ko ste odšli. Začnite čim prej nakupovanje za življenjska zavarovanja, če ga ne že.

9. Ne Naj finančnem svetu ustrahovati vas

Denar guru Dave Ramsey je ugotovil, da je “80 odstotkov osebnih financ vedenje” ne vzgoja. V nasprotju s splošnim prepričanjem, vam ni treba, da finančni strokovnjak na trgu vrednostnih papirjev, da začnete graditi svoj portfelj in priprava za prihodnost. Vse, kar res morate storiti, je delo za izgradnjo trdne načrt, da boste zavežejo in držijo z leti.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.