Priprave na začetek svoje upokojitve: Koraki boste morali sprejeti pred upokojitvijo

Home » Retirement » Priprave na začetek svoje upokojitve: Koraki boste morali sprejeti pred upokojitvijo

In kako se čas do upokojitve vplivalo na moje naložbene odločitve?

Starostne Sklepi: Koliko mojega denarja bi ostali v varne naložbe?

Vlaganje ni set-to-in-pozabi-si prizadeva. Vaš portfelj naj bi se sčasoma spreminjajo in kot vaše finančne profili zori. Ko ste mlajši si lahko privoščite tvegati več, ampak kot ste starost, boste verjetno premakniti več sredstev v varne naložbe.

Naložbe v vrednostne papirje ni edini razlog, da imajo varne naložbe. Morate sklad za nujne primere. Naj bo dovolj denarja v tekoči, varne naložbe za kritje, vsaj 3 do 6 mesecev vredno življenjske stroške.

To pomeni, da če boste potrebovali 2.000 $ na mesec, da se udobno živeti, morate imeti $ 6000 – $ 12.000 v varnih, lahko dostopnih naložbe, kot so bančni varčevalnih računov ali sklade denarnega trga.

Naj te 2 osnovnih pravil v mislih:

  • Manj zavarujete zaposlitev, več denarja boste želeli obdržati v varnih naložb.
  • Bližje ste, da upokojitev, več denarja boste želeli obdržati v varnih naložb.

Za tiste, daleč od upokojitev

Za denar v IRAS in drugih pokojninskih računih, je smiselno vlagati v rast, in ne skrbi nihanja na trgu. Če imate 15 ali več let, dokler ne bo uporabil denar, koga briga, kaj trg počne ta teden, ta mesec ali v tem letu? Osredotočite se na pridobivanje največji potencialni dolgoročni donos.

Za tiste, poteče v naslednjih nekaj letih

Imajo 3 do 10 let vredno umikov v varne naložbe, kot so skladi denarnega trga, potrdil o vlogah, agencijske obveznice, zakladne vrednostne papirje in fiksnih rent.

Eden od načinov za to je, da ustvari vez ali CD lestvi, kjer vsako leto varna naložba zori in postane glavni za vas na voljo. V idealnem primeru boste začeli ta proces približno 10 let od želenega datuma upokojitve.

Ta varno denar je denar, ki ga boste uporabili za življenjske stroške v svojih prvih letih po upokojitvi.

Ta strategija malo tvegala s tem delom svojega portfelja vam omogoča, da pustite preostanek svojih naložb, vloženih za rast, lahko zagotavlja zaščito pred inflacijo. Ko so vaše naložbe rasti dobro leto, ste vzeli dobičke in uporabljati prihodka za dopolnitev varne naložbe, ki ste jih uporabljali za financiranje svoje življenjske stroške.

Kdaj je pravi čas, da preklopite na varne naložbe?

Moral bi prehod na varne naložbe na predvidenem načrtu, tako da do takrat, ko dosežejo upokojitve imate dovolj denarja v varne naložbe, ki izpolnjuje vaše zahteve dohodek za več let.

Posebne ugotovitve pridejo v poštev v 10 letih pred želeno upokojitvene starosti. V teh 10 letih okno, vsakič, ko vaši tvegane naložbe imajo eno leto z nadpovprečnimi donosi, morate vzeti dobiček in povečati količino denarja, ki ga bile dodeljene v varne naložbe. Na žalost, večina vlagateljev ne počni tega. Namesto kupujejo tvegane naložbe, potem ko so šli v vrednosti in jih nato prodajajo v paniki, ko so šli dol v vrednosti.

Ne preveč Safe

Varne naložbe so ključnega pomena za diverzifikacijo portfelja in ohranjanje finančne varnosti, če pride do nepredvidenih dogodkov, vendar če je vaš portfelj preveč varno, se lahko znajdete, ne proizvajajo dovolj dohodkov, da bi dosegli svoje finančne cilje.

Razmislite govoril, da finančni načrtovalec, da poskrbite, da bodo naložbe so dovolj varna za zaščito, vendar ne tako varno, da se resno zaostanek.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.