Privatekonomi: pengar att göra hemligheter

Home » Finance » Privatekonomi: pengar att göra hemligheter

Privatekonomi: pengar att göra hemligheter

Under årens lopp, hur ofta som jag har sett investerare lura sig är häpnadsväckande. Ibland lura de själva att tro att deras ekonomiska situation är inte så illa som det verkligen är. Andra gånger lura de själva att tro att de kan ignorera sin pension och tillbringar dagens kassa, sedan kompensera för det senare – de sällan gör.

När det gäller att hantera en investeringsportfölj, en av de vanligaste vanföreställningar jag ser är när en enskild investerare passion hävdar att ett bestånd är “undervärderad” vid 100x vinst (lära sig att beräkna pris till vinst) eller att anledningen till att de förlorar pengar på grund av “skurkar” på Wall Street.

De 4 för att tjäna pengar

Det fanns fyra nycklar vi använde under de första dagarna som understödda oss i vår strävan att tjäna pengar. Om du tar dig tid att komma ihåg var och en, tror jag du har en mycket bättre utsikter att nå dina finansiella mål än du skulle genom att gå ensam. Dessa knappar är:

  • Glöm aldrig att tjäna pengar består av en enkel formel: Intäkter (försäljning eller bruttolön) minus kostnader (kostnader) = vinst . Att tjäna mer pengar, måste du antingen öka intäkterna, minska dina kostnader, eller bådadera. Det finns inget annat sätt. Det är verkligen så enkelt. Hur du gör det innebär kompromisser i form av tid, relationer och livskvalitet. Vissa människor försöker tjäna pengar genom att gå till Law School och tjäna en högre lön, även om det innebär års studier och massor av skuld. Andra försöker tjäna pengar genom att starta ett framgångsrikt företag.
  • Fokus tvångs på att kontrollera din risk. Du ska aldrig vara villiga att ta på wipe-out risk bara för chansen att tjäna pengar. Börja inte spekulera med alternativ i hopp om att slå det rika. Inte vårdslöst låna pengar i ett försök att utnyttja själv till fästet och har en stor poäng. Lita aldrig på en enda hushållsinkomst att betala alla dina räkningar (jag föredrar mycket Berkshire Hathaway-modellen).
  • Behandla dina pengar som en anställd. Tänk på varje dollar som en potentiell anställd som kunde tjäna mer dollar för dig om skyddade dem och sätta i arbete. Vid något tillfälle skulle din dollar (arbetare) att tjäna tillräckligt för dig att leva på passiva inkomster.
  • Att tjäna pengar är omöjligt om du lura dig själv. I ett 1982 tal till det brittiska parlamentet under en internationell besök, sade dåvarande president Ronald Reagan, “Om historien lär något, lär det självbedrägeri i ansiktet av obehagliga fakta är dårskap.” Medan Reagan diskuterade statsvetenskap, gäller samma sak i ekonomi. Det första steget till att göra framsteg är att konfrontera verkligheten, inse det djärvt, och erkänna den situation som du befinner dig. Först då kan du utveckla en plan för att förbättra ditt liv. Det kanske inte är trevlig, men det är nödvändigt.

I korthet är lätt om du hålla kursen, hålla kostnaderna nere och sätta dina pengar att arbeta i goda investeringar för lång tid att tjäna pengar och bygga välstånd. Compounding kommer att göra allt för tunga lyft. En 18-årig besparing $ 500 per månad under hela sin karriär skulle gå i pension vid 65 med nästan $ 2.000.000 i rikedom på en 7% avkastning. Lägg till ytterligare ett decennium och förmögenhet växer till nästan $ 4.000.000. Öka avkastningen till 10% och portföljen sväller till $ 13.665.700. Detta är den typ av pengar och tjäna pengar.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.