Probeer deze eenvoudige 5-categorie Budget

Home » Budgeting » Probeer deze eenvoudige 5-categorie Budget

Probeer deze eenvoudige 5-categorie Budget

U wilt een bestedingsplan, ook wel bekend als een budget te creëren, maar u wilt niet een ingewikkeld gedetailleerde regelitemniveau budget te maken, zoals het type dat kan worden vergemakkelijkt door deze budgettering werkbladen. In plaats daarvan, je wil gewoon een budget dat een vertegenwoordigt “breed overzicht.”

Op hetzelfde moment, wil je niet om een ​​budget dat is zo breed als het type schetsen we in de begroting 80/20 of het budget 50/30/20 maken.

U wilt een budget dat een beetje meer specifieke en gestructureerd. U wilt dat de Goldilocks budget, een gulden middenweg tussen de twee. U wilt dat de aard van de begroting die u toelaat te breken uw uitgaven in vijf of zes categorieën: niet te weinig, maar niet te veel. Wat zou je moeten doen?

Hier volgt een overzicht van wat uw budget eruit moet zien wanneer het is gesteld in vijf categorieën. Dit budget is degene die Today Show editor Jean Chatzky onthuld op de schuld dieet Oprah’s. Daar gaan we:

behuizing

Huisvesting moet bestaan ​​uit 35 procent van je take-home inkomen. Dat geldt ook voor de hypotheek of huur, allemaal thuis reparaties en onderhoud, onroerendgoedbelasting, nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, water en riolering, en huiseigenaar of verzekering huurder. Kortom, het geldt voor elke huisvesting gerelateerde kosten.

vervoer

Vervoer moet nemen niet meer dan 15 procent van uw take-home inkomen. Dat geldt ook voor elke auto betalingen die je maakt, benzine, autoverzekering, alle reparaties en onderhoud, het bedrag dat u betalen voor het parkeren, of (als je rijdt het openbaar vervoer), het bedrag dat u betaalt voor de trein of metro tickets.

Vergeet niet, het vervoer omvat niet alleen uw auto betaling. Het omvat alles: uw auto betaling, uw olie veranderingen en uw tune-ups, uw nieuwe radiator en distributieriem.

Andere verblijfkosten

Andere kosten van levensonderhoud, die voornamelijk zijn discretionaire uitgaven, dient te nemen van 25% van uw inkomen.

 Dit omvat het eten in restaurants, het kopen van tickets, het kopen van nieuwe kleren, naar sportevenementen, en het nemen van de familie op een leuke vakantie.

spaargeld

Besparingen moeten consumeren 10 procent van uw budget. Dit is voornamelijk voor het pensioen evenals de bouw van een noodfonds.

schuld Uitbetaling

Schuld Uitbetaling moeten consumeren 15 procent van uw inkomen. Dit geldt ook voor uw creditcards of leningen voor studenten. Het omvat niet uw minimale hypotheek of auto betaling, die worden vermeld onder “wonen” en “transport”. (Het doet omvatten alle extra betalingen die je maakt in de richting van uw hypotheek en auto lening, boven-en-voorbij het minimum.)

Je zou kunnen denken: Wacht een tweede, waarom bent u alleen pleiten voor een besparing van 10 procent? Niet het budget 80/20 en 50/30/20 budget beide bepleite spaarquote van 20 procent? Ja, dat deed ze, maar zoals u zult merken in het kader van de begroting 80/20 en het budget 50/30/20, “besparingen” opgenomen schuld paydown.

In deze vijf categorie budget, worden uw spaargeld en de schuld vermeld als twee afzonderlijke categorieën. Met 10 procent voor een en 15 procent voor de andere, je eigenlijk de besteding van 25 procent (in totaal) op een combinatie van besparingen en de schuld pay-down.

Dit is nog agressiever en ambitieuzer dan de vorige twee begrotingen aanraden.

Gebruik deze vijf categorie budget als je zou willen om een ​​budget dat is enigszins gedetailleerd te maken, maar niet overdreven.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.