Proračuni Basic: Step Guide to Ustvarjanje svojo prvo proračuna

Home » Budgeting » Proračuni Basic: Step Guide to Ustvarjanje svojo prvo proračuna

Veste, kako začeti proračuna? Sledite tem korakom

 Ustvari svoj prvi proračun

Ustvarjanje proračuna je pomemben prvi korak, da prevzame nadzor nad svojim denarjem. Lahko bi bil presenečen, kaj se boste učili.

Mnogi ljudje odkrili, da oni porabi veliko več, kot so spoznali, medtem ko je na srečo nekaj pat sami na hrbtni strani za shranjevanje več kot so vedeli.

Ko vas bo proračun, boste videli področja, na katerih lahko zmanjšanje stroškov. Prav tako boste izvedeli, koliko lahko prihranite vsak mesec v smeri prihodnjih ciljev, in boste razumeli, kako razdeliti te prihranke pri svojih kratkoročnih in dolgoročnih ciljev.

Zahtevnost: enostavno

Potreben čas: 1 ura

Tukaj je, kako:

Izračunaj svoj mesečni dohodek

Če je vaš edini dohodek izvira iz stalno službo, ta korak je tako enostavno, kot je videti na zadnje plače. Izračunajte si mesečni prevzem doma.

Če ste samozaposleni, dodate čisti dobiček iz preteklega leta in delimo s 12. Želite večjo natančnost? Dodajte svoj zaslužek iz zadnjih treh letih in deli z 36.

Sledi nepravilnih dohodek

Dodaj neredno ali pasivnih dohodkov, kot so bonusi, provizijami, dividend, prihodke od najemnin in honorarjev. Če ste prejeli to četrtletno ali letno, je v povprečju dobili mesečno oceno.

Ustvarite seznam potrebnih stroškov

Potrebni stroški so računi, morate plačati vsak mesec, vključno z:

 • Najemnine ali hipoteke
 • Avto in zavarovanje doma
 • Stroški zdravstvenega varstva
 • Odplačilo posojila, kot so študentska posojila in kreditne kartice
 • Pripomočki
 • bencin
 • živil

Razdelite letni račun za 12, za potrebne izdatke, plačane na leto, kot je davek na nepremičnine in davek od dohodka.

To vam bo pokazal stroške na mesec.

Ustvarite Seznam preudarkom Stroški

Seznam svoje diskrecijske stroške, kot so restavracije jedilnico, zabave, počitnice, elektronike in darila.

Pregleda preteklo leto vaših kreditnih in debetnih kartic izkazov za izračun svojo diskrecijsko porabo. Dodajte ga in delimo s 12, da bi našli mesečno povprečje.

Prav tako lahko kupite opremo ali se prijavite za spletno storitev, da vodijo kartic na porabo.

Dodaj svoj fiksnih in diskrecijskih mesečni stroški

Primerjajte svoje celotne stroške na vaš dohodek. Če boste porabili več, kot si zaslužite, boste morali narediti nekaj sprememb.

Če ste zaslužili več, kot ste porabili, čestitke – ste off za dober začetek. Zdaj je čas, da proračun svoje prihranke.

Cut Your Diskrecijski Stroški

Če boste porabili več, kot si zaslužijo, bi morali svoje diskrecijske stroške je treba najprej in najlažje zmanjšati. Paket kosilo, namesto da jedo zunaj. Najem film doma, namesto da bi šel v gledališče.

Trim Osnovna Stroški

Fiksni stroški so težje zmanjšati, vendar pa lahko shranite na stotine s tem. Vprašajte za ponovno oceno svojega domačega vrednosti, če menite, da vaše davkov na premoženje so previsoki. Pogajajte se za nižjo stopnjo zavarovanja za vaše različne politike. Vprašaj za poseben na svoj kabelski paket.

Nastavite varčevalnih prioritet

Ko je vaš dohodek višji od vaše stroške, odloči, katere cilje želite shraniti za. Vaš varčevalni prednostne naloge bi morale razvrščajo v tri kategorije:

 • Kratkoročno: počitnice, sklad za popravila avtomobilov
 • Vmesni: poroka, kolegij sklad za vaše otroke
 • Dolgoročna: upokojitev

Razdelite svoje prihranke v različnih računov, namenjenih za vsak cilj.

Primerjajte svoje dejanske porabe sredstev za vaš proračun

Vsak mesec, poglej skozi vaše izjave in primerjajo svoje dejanske prihodke in odhodke s povprečji predvidenih v proračunu. Boste videli področja, na katerih imate pomanjkljivosti in področja, na katerih imate več kot je bilo pričakovano.

Kaj rabiš

 • Vaši paystubs ali davčne napovedi podrobno svoj dohodek
 • Kreditne in debetne izjave kartice
 • A Seznam Stroški
 • kalkulator

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.