Prøv denne enkle 5-kategori Budget

Home » Budgeting » Prøv denne enkle 5-kategori Budget

Prøv denne enkle 5-kategori Budget

Du ønsker at oprette en udgifter planen, også kendt som et budget, men du ikke ønsker at gøre en kringlet detaljeret line-post budgettet, ligesom den type, der kan fremmes gennem disse budgettering regneark. I stedet kan du bare vil have et budget, der repræsenterer en “bredt overblik.”

Samtidig, behøver du ikke ønsker at gøre et budget, der er lige så bred som den type, vi skitsere i 80/20 budget eller 50/30/20 budgettet.

Du ønsker et budget, der er lidt mere konkret og struktureret. Du vil have Goldilocks budgettet, en gylden middelvej mellem de to. Du ønsker den form for budget, der gør det muligt at nedbryde dine udgifter i fem eller seks kategorier: ikke for få, men ikke for mange. Hvad skulle du gøre?

Her er en oversigt over, hvad dit budget skal se ud, når det er anført i fem kategorier. Dette budget er den, der Today Show redaktør Jean Chatzky afsløret på Oprahs gæld kost. Nu sker det:

Boliger

Boliger skal bestå af 35 procent af din hjemmeopgave indkomst. Det omfatter pant eller leje, alle hjem reparationer og vedligeholdelse, ejendomsskatter, som elektricitet, gas, vand og kloak, og boligejer eller lejer forsikring. Kort sagt, det indeholder alle boligrelaterede udgifter.

Transport

Transport bør tage op ikke mere end 15 procent af din hjemmeopgave indkomst. Det omfatter enhver bil betalinger, som du foretager, benzin, bilforsikring, alle de reparationer og vedligeholdelse, det beløb, du betale for parkering, eller (hvis du kører offentlig transport) det beløb, du betaler for tog eller metro billetter.

Husk, er transport ikke blot omfatte din bil betaling. Det omfatter alt: din bil betaling, dine olieskift og dine tune-ups, din nye radiator og tandrem.

Andre leveomkostninger

Andre leveomkostninger, som er overvejende diskretionære udgifter, bør tage op 25% af din indkomst.

 Dette omfatter at spise på restauranter, købe koncertbilletter, købe nyt tøj, gå til sportsbegivenheder, og tager familien med på en dejlig ferie.

Opsparing

Besparelser bør forbruge 10 procent af dit budget. Det er overvejende til pensionering samt opbygning af en nødfond.

Udbetaling gæld

Udbetaling af gælden skal forbruge 15 procent af din indkomst. Dette omfatter dit kreditkort eller studielån. Det omfatter ikke din mindste pant eller bil betaling, der er opført under “boliger” og “transport”. (Det gør omfatte eventuelle ekstra betalinger, du foretager i retning af dit realkreditlån og billån, over-og-ud over det minimum.)

Du kan tænke: Vent et sekund, hvorfor er du kun går ind for en besparelse på 10 procent? Har ikke den 80/20 budgettet og de 50/30/20 budgettet både fortaler opsparing på 20 procent? Ja, de gjorde, men som du vil opdage under 80/20 budgettet og 50/30/20 budgettet, “besparelser” inkluderet gæld paydown.

I denne fem kategori budget, er din opsparing og gæld opført som to adskilte kategorier. Med 10 procent for en og 15 procent for den anden, du faktisk bruger 25 procent (i alt) på en kombination af opsparing og gæld betalings-down.

Dette er endnu mere aggressiv og ambitiøs end de to foregående budgetter anbefale.

Brug denne fem kategori budget, hvis du vil oprette et budget, der er lidt detaljeret, men ikke overdrevent så.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.