Različne oblike digitalnega oglaševanja

Home » Online Business » Različne oblike digitalnega oglaševanja

 Različne oblike digitalnega oglaševanja

Pred dvajsetimi leti je bilo digitalno oglaševanje samo kup pasic dajejo vidno na spletnih straneh. Bili so nadležno, ste kliknili na eni od 100, in so postali žrtve “banner slepoto.” Danes, digitalno oglaševanje je velika, z veliko različnih vrst spletnih oglasov, ki nastajajo na podlagi ciljno občinstvo, vsebino spletne strani, in poziv k dejanju. Toda pred potapljanjem v stroške, in različnih oblik, pa si oglejte osnovne definicije digitalnega oglaševanja (aka spletno oglaševanje).

osnovna definicija

Če vidite oglas na internetu, potem je razvrščena kot digitalnega oglaševanja. Dejstvo je, da so oglasi na tej zelo strani, in večina drugih spletnih strani, ki jih obiščete, saj so glavni prihodek gonilnik za internetna podjetja.

Od oglasne pasice (vključno z bogatimi medijskimi transparenti) za Search Engine Optimization (SEO), socialne mreže, email marketing, spletne male oglase, prevzemi mestu, in celo SPAM, spletno oglaševanje, je ena od najhitreje rastočih načinov za doseganje občinstvo.

S spleta zdaj takoj na voljo na pametnih telefonih, je digitalno oglaševanje razširila na mobilne platforme. Podjetja, ki se porabi milijone dolarjev poskuša najti način za oglaševanje na telefonih brez ustvarjanja neprijeten in moteč izkušnje. Doslej je najbolj priljubljen način za to je skozi avtohtone metod oglaševanja.

Stroške, povezane z digitalno oglaševanje

Obstaja na stotine različnih modelov oglaševanja na spletu, vendar je večina spada v eno od naslednjih treh kategorij.

Brez dvoma je bil vsak oglas, ki ste jih videli na spletu danes plačani iz enega od teh načinov:

 • CPA (Cost Per Action) – V tem modelu, vse tveganje pade na izdajatelj oglasa. Oglaševalec plača le založnik, če nekdo klikne in opravi transakcijo.
 • PPC (Pay Per Click) – Najpogostejša oblika spletnega oglaševanja, saj spodobi obe strani. Oglaševalec plača, ko nekdo klikne na oglas, vendar jih ne bi bilo treba opraviti nakup za založnik dobil plačano. Pri tem modelu, ciljne ključne besede so zelo pomembni.
 • CPM (cena na tisoč) – bolj znana kot CPT (cena na tisoč), oglaševalec plača za izpostavljenosti na podlagi obiskovalcev spletne strani in oči na oglas. Če spletna stran dobi dva milijona obiskovalcev na dan, in je oglas videl na 50% teh strani, potem bi CPM $ 2 enaka $ 2000.

Vrste Digital Oglaševanje

Našteti vse, bi trajalo celo večnost, ampak tukaj je nekaj glavnih načinov, da oglaševalci so dobili potrošnikom s spletno nakup:

 • Transparenti oglasi (Ti vključujejo nebotičnikov, polne transparenti, kvadratov, in gumbov.)
 • Adsense (Ti so oglasi služila potrošnikom prek Googla, ki jo prikazuje oglase, ki so pomembne za informacije o kateri koli strani.)
 • E-pošta oglaševanje (in SPAM)
 • Native Oglaševanje (To še naprej raste in prevlado na spletni oglasni prostor.)
 • Facebook oglasi
 • YouTube oglasi
 • Sponsored Tweets
 • Spletna stran prevzemi
 • Večpredstavnostni oglasi
 • Pop up oglasi (in pojavna okna spodaj)
 • Pre-video oglasi
 • blogging

Nasveti za uspeh v digitalnem oglaševanju

Digitalno oglaševanje ni več šala. Oglasne pasice, ki se uporabljajo, ki se smejali, in e-pošte so bile upoštevane nesmiselno in nadležno. Toda zdaj, z vsemi, absorbira v pametnem telefonu ali digitalne naprave, je oglaševanje, da je treba storiti tukaj. In to pomeni, da je treba storiti tudi, ker je nasičena.

Tukaj je nekaj nasvetov, da se zagotovi oglaševalska akcija postane dober ROI.

 1. Naredite oglaševalske akcije za skupno rabo
  Karkoli narediš, pomislite na vpliv, ki ga bo imel na ljudi, ki jih vidijo. Bodo ljubezen je toliko, da jih zadeti gumb “osnovni” in širjenje besedo za vas? Bodo želeli, njihovi prijatelji in sorodniki, da ga vidim? Bo “iti virusne?” Dobra digitalna kampanja mora shareability zagotoviti impresivno ROI. Brez delitve, delate preveč težko dobiti klikov in konverzij.
 2. Ne verjamem, da znotraj digitalnega polja
  digitalna kampanja je točno to; akcija, ki živi v digitalnem svetu. Ampak, da ni nujno, da bo vse digitalno. Lahko ustvarite videoposnetke ali filmske trike, nato pa jih na spletu. Lahko so akcije, ki uporabljajo na prostem, gverilsko, in telefon. Dokler je akcija povezana skupaj z digitalno, se lahko ustvari v vsakem več načinov.
 3. Analytics je ključ
  , morate pozorno spremljati digitalnih oglaševalskih akcij, in je pripravljena ukrepati na podlagi teh informacij in seveda-pravilno na trenutek prej. Če nekateri deli vaše ciljno občinstvo se preprosto ne odziva, prelivanje denarja za oglaševalsko akcijo v območjih, ki jim gre dobro. Če vidite negativne reakcije, in zmanjšanje števila klikov, poskrbite, da imate načrt pripravljen iti.

Težave z spam

Vi, ni dvoma, poznajo izraz in še bolj seznanjeni z dejanskim izdelkom. SPAM izhaja iz klasične Monty Python skice, v katerih je vse na meniju v majhni kavarni sestavljalo Spam. To obstreljevanje z Spam postal sinonim za način neželene e-pošte bombardirajo inboxes potrošnikov.

Ko je e-poštni marketing relativno nov, je SPAM zelo razširjena. Vendar pa so anti-spamming zakoni zmanjšati veliko tega prometa, z glob in drugih kazni, ki izbočenim ven krivcev. To je ni ustavilo v celoti, čeprav z Pošiljatelji neželene elektronske pošte postaja vse bolj zapletene, kot tudi iskanju načinov preteklih anti-spam filtri. To je neželena pošta v digitalnem svetu.

Druga oblika SPAM je lažno predstavljanje, ki vključuje začarani 419 goljufij. Vendar pa ta presega svetovi oglaševanja in v nekaj, kar je tako zelo nezakonito in potencialno življenjsko uničuje.

Da strankam Easy pot za odjavo

Medtem ko na temo SPAM, storiti vse, kar lahko, da bi bilo enostavno za vaše stranke hitro odjaviti iz vašega e-poštni seznam. Čeprav se morda zdi nasprotno intuitivna, ki jih ne želite ustvariti negativne izkušnje. Kar omogoča enostavno odjavite bo zapustil stranko s pozitivnim vtisom vas. Lahko pa še naprej kupovali od vas, čeprav ne dobijo svojo e-pošto. Po drugi strani pa, če si dal gumb za odjavo v 6pt črkami v sredini kup pravnih kopije in jih skok skozi obroče, da zapustijo seznam, boste izgubili, da je stranka za dobro.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.