Različne vrste naložb razmislite

Home » Investing » Različne vrste naložb razmislite

Kratek uvod v šestih različnih vrstah skupnih naložb

 Različne vrste naložb razmislite - kratek uvod v šestih različnih vrstah skupnih naložb

Učenje osnov vlaganja je kot učenje novega jezika. Ali razpravljali delnice, obveznice in druge investicijske vozil struktur, subjektov, in stroškov dolar porazdelitve, zato ni čudno, mnogi začnejo vlagatelji občutek, da ste v neznanih vodah. Dobra novica je, da ko ste obvlada jezik in nekatere vlaganjem osnove, boste bolje razumeli, kako to deluje.

Da bi vam pomagali na tej poti, želim podati kratek pregled, in povezavo do bolj zgovorni vsebino obloge, peščica izmed najbolj pogostih vrst naložb, ki jih bodo imeli v svojem življenju.

 

 To so:

  1. zaloge
  2. obveznice
  3. Vzajemni skladi
  4. Nepremičnina

Bomo govorili tudi o nekaterih drugih pomembnih temah, kot so pravne osebe – družbe z omejeno odgovornostjo in komanditne družbe -, prek katerih vlagatelji ponavadi vlagati v stvari, kot so hedge skladi in skladi zasebnega kapitala.

Vlaganje Osnove: delnic in obveznic

Brez dvoma, ki ima v lasti delnice je bil najboljši način zgodovinsko graditi bogastvo. In že več kot stoletje, ki vlagajo v obveznice je velja za enega najbolj varnih načinov, da bi denar. Ampak kako te naložbe res deluje?

Zaloge so zelo preprosta: oni delež lastništva v posameznem podjetju. Ko ste lastnik deleža Apple, na primer, imate majhen del te družbe. Cene delnic nihajo z usodo neke družbe, pa tudi z gospodarstva na splošno.

Ko kupite vez, medtem, ste posojanje denarja v podjetja ali ustanove, ki ga je izdal. V primeru šolskega vezi, na primer, ki ga posoja denar za šolski okoliš zgraditi novo visoko šolo ali izboljšanje razmer v razredu.

Nakup obveznic, ki jih družba izda pomeni, da ste posojanje denarja za to podjetje, ki ga lahko uporabite za rast poslovanja.

Vlaganje v vzajemne sklade

Eden od najbolj priljubljenih načinov, da imajo v lasti delnice in / ali obveznice je prek vzajemnih skladov. V bistvu, večina ljudi so statistično manj verjetno, da lastniki posameznih naložb, kot so delnice podjetij preko vzajemnih skladov, ki so na svoji 401 (k) ali Roth IRA.

Vzajemni skladi ponujajo številne ugodnosti za vlagatelje, še posebej za začetnike, ki se šele osvojitev vlaganjem osnove. Oni so na splošno zelo enostavno razumeti, in vam omogočajo, da razširijo svoje naložbe prek več družb.

Vendar, vzajemni skladi imajo tudi nekaj resnih pomanjkljivosti: jih zaračunavajo pristojbine, ki jih lahko jeste v svoj dobiček, in lahko povečajo svoj davčni račun, celo v letu, ko ne boste dejansko prodati delnice.

Real Estate Investments

Svet je poln ljudi, ki so prepričani, da je nepremičninski edina naložba, ki ima smisel. Ali ste naročeni na to filozofijo ali ne, obstaja več načinov, kot kdajkoli prej, da dodate nepremičnin na vaš portfelj.

Da, lahko kupite doma za sebe, ali lastnosti za najem. Ampak lahko tudi kupite varnost imenovane naložbe v nepremičnine sklad (NIS), ki združuje prednosti zalog s premoženjem v stvareh zemljišč, nakupovalnih središč, stanovanjskih stavb, ali skoraj nič drugega, si lahko predstavljaš.

Vlaganje strukture in subjekte

Ko preseči delnice, obveznice, vzajemni skladi, in nepremičnine, boste naleteli na različne vrste investicijskih subjektov.

Na primer, na milijone ljudi, ki nikoli ne bo lastnik deleža staleža ali obveznice. Namesto tega so vlagali svoj denar v družinskem podjetju, tako restavracija, trgovine na drobno, ali najem nepremičnin. Ja, to so podjetja, ampak tudi vi bi jim morala upoštevati naložbe, in jih ustrezno zdraviti.

Bolj izkušeni vlagatelji verjetno bo vlagal v hedge sklade in sklade zasebnega kapitala na neki točki v svojem življenju, medtem ko bo kupil delnice kotirajo na borzi komanditne skozi posrednika. Te posebne pravne strukture imajo lahko velike davčne posledice za vas in da je pomembno, da razumete, kako vlagajo prek njih lahko tako korist, in lahko škoduje vašemu Žepna knjiga

Vlaganje v Bad Gospodarstvo

To je narava sveta, ki se včasih slabe stvari se dogajajo. Ko se zgodi, da vaše naložbe ali prihrankov, ki jih ne potrebujete za paniko.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.