Razlika med zavarovane in nezavarovane dolgove

Home » Credit and Debt » Razlika med zavarovane in nezavarovane dolgove

Razlika med zavarovane in nezavarovane dolgove

Ko gre za dolg, obstajata dve glavni vrsti: zavarovani dolg in nezavarovan dolg. Poznavanje razlike je pomembno za izposojanje denarja, za prednostno svoje dolgove pri poplačilu, in za to, da boste obdržali svoje premoženje.

zavarovane Dolgovi

Zavarovane terjatve so vezani na sredstva, ki se šteje za zavarovanje dolga. Posojilodajalci zastavno pravico na sredstva, kar jim daje pravico, da se sredstva, če padeš v ozadju na vaša plačila.

Če ima posojilodajalec vzeti sredstva, ker si postal prestopnik, bo sredstvo proda. In, če se prodajna cena za sredstvo v celoti ne pokrije dolg, posojilodajalec lahko ti opravljajo za razliko.

Hipoteka in auto posojilo sta primera zavarovanega dolga. Vaš hipotekarno posojilo, ki je zavarovano z vašega doma. Podobno je vaš avto posojilo zavarovano z vašega vozila. Če postane prestopnik na teh plačil za posojila, lahko posojilodajalec omejevalo ali znova prevzela premoženje. Naslov, posojilo je tudi vrsta zavarovanega dolga, ker ste vezani vaše vozilo dolga.

Nikoli ne v celoti v lasti sredstva vezana na zavarovanega dolga, dokler ni posojilo izplačala. Potem, lahko prosite posojilodajalec sprostiti sredstva in vam naslov, ki je brez kakršnih koli zastavnih pravic.

nezavarovani Dolgovi

Z nezavarovanih dolgov, posojilodajalci nimajo pravice do vsakega poroštva za dolg. Če padeš v ozadju na svojih plačil, ki jih običajno ni mogoče v kateri koli od vaših sredstev za plačilo dolga.

Posojilodajalec lahko sprejmejo tudi druge ukrepe, da se boste morali plačati za prestopnikov dolgove. Na primer, bodo najeti zbiralec dolga vas coax za plačilo dolga. Če to ne deluje, lahko posojilodajalec tožil in od sodišča zahteva, da okrasite svoje plače, bi sredstva, ali pa dal zastavno pravico na drugo svoje premoženje, dokler ne plača svoj dolg.

Ti bom poročala tudi status neplačanega plačila s kreditnimi pisarnami, tako da se lahko odraža na vaši kreditni poročilo. Posojilodajalci o zavarovanih terjatev sprejmejo te ukrepe, preveč.

dolg kreditna kartica je najbolj drži nezavarovan dolg. Drugi nezavarovane terjatve vključujejo študentskih posojil, plač posojila, medicinske menice, in preživnine, sodišče odredi.

Prednostno obravnavo zavarovane in nezavarovane Dolgovi

Če je dolga vezana na določen del premoženja, potem je zavarovan dolg. Če ste privezan za denar in se soočajo s težko odločitvijo o plačilnih le nekaj računov, so zavarovane dolgove so običajno najboljša izbira. Ta plačila so pogosto težje, da dohitijo in stojiš izgubiti bistvenih sredstev – kot zatočišče – če zaostala o plačilih.

Morda bi več prednost nezavarovanih dolgov, če ste kar dodatnih plačil, da bi poplačala nekaj dolga. Nezavarovani dolgovi včasih višje obrestne mere, zaradi katerih je drago, da preživijo dlje časa plačuje ti off. Tudi ko ste v načinu odplačevanja dolga, je pomembno, da se plačila minimalne in obroke na vseh računih.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.