Razlogov, zakaj Online Banke je pomembno v današnjem času

Home » Banking and Loans » Razlogov, zakaj Online Banke je pomembno v današnjem času

Razlogov, zakaj Online Banke je pomembno v današnjem času

Če ste nikoli ne uporablja spletno banko, lahko se sprašujete, zakaj so tako priljubljeni in kako se razlikujejo od tradicionalnih opeke in malte bank. Obstaja veliko podobnosti, vendar pa je nekaj ključnih razlik, da spletne banke privlačen za spletne-zdrava pamet potrošnikov.

Prosti Preverjanje

Spletne banke so vaša najboljša izbira, če želite, da bi dobili brezplačno preverjanje. Prosti preverjanje nekoč standard pri skoraj vseh bankah, vendar je vse težje najti teh poslov. V večini primerov, boste morali, da izpolnjuje pogoje za brezplačno preverjanje na opeke in malte institucij, ki imajo svojo plačo avtomatično nakazali ali ga držimo velik stanje na vašem računu.

To ne velja v večini spletnih bank, ki jih ponujajo resnično svobodni preverjanje računov, da vsakdo, ki ima vsaj en dolar za deponiranje. Poleg tega, boste morda lahko, da zaslužijo obresti od denarnih sredstev na svoj tekoči račun, če uporabljate spletno banko. Obrestna mera je na splošno ni tako visoka, kot varčevalni račun obrestno mero, vendar pa je veliko več, kot si zaslužijo pri tradicionalnih bankah.

Nekatere opeke in malte banke in kreditne zadruge ponujajo tudi brezplačno preverjanje, in lahko celo plačati obresti z nagrado preverjanje računov, vendar običajno le manjše institucije ponujajo te prednosti.

Višje obrestne mere

Spletne banke so znani za plačilo višje obrestne mere (ali APY) o varčevalnih računov in potrdil o depozitu (CD). Ideja je, da jim ni treba plačati režijske stroške, povezane z gradnjo in vzdrževanje telesne vejo, tako da lahko malo plačati več. V prvih dneh spletnega bančništva, so bile višje stopnje glavna atrakcija, in ste še vedno verjetno, da bi našli boljše cene na spletu.

Če iščete absolutno najvišjo obrestno mero, ki je na voljo, spletna banka je verjetno, če se boste znašli najbolje. Samo ne bodite razočarani, če boste ugotovili, da druga banka bije svojo stopnjo. To je razlog, zakaj nekateri ljudje vodijo račune odpreti na številnih spletnih bank in prenos denarja med računi so tečaji sprememb. Ta strategija lahko izplačalo, vendar se prepričajte, da bodite pozorni na morebitne prenos dni, v katerem je svoj denar v nobenem račun zaslužka interesa.

Good Technology

Spletne banke na splošno vodilo, ko gre za bančne tehnologije. Oni niso vedno prvi, vendar pa ponavadi ponujajo nove funkcije pred stodgier opeke in malte banke storiti. Na primer, pregled vlog mobilni je dober način, da sklad na spletu bančnih računov, ne da bi pošte v depozite (kar pomeni, da lahko začnejo hitreje zaslužite visoke obrestne mere). Nekatere manjše banke in kreditne zadruge te storitve na voljo pred celo največjih spletnih bank. Torej, morda ne boste dobili najnovejše tehnologije prvi, ampak boste dobili dovolj hitro.

Spletne banke tudi vam omogočajo, da se funkcije, ki jih sicer morda ne bi dostop. Če vaša banka še vedno ne ponujajo brezplačne online plačila račun plača oziroma oseba, ki v razmerju do osebe, obstaja velika verjetnost, da ste našli spletno banko, ki ponuja te programe. Morda boste prav tako uživajo večji ATM omrežje, odvisno od tega, kje živite, zaradi česar je lažje, da bi dvige brezplačno.

Lahko Preskoči Branch

Konec koncev, spletne bančne račune vam prihranimo čas, da bi morali obiskati podružnice. Če potrebujete pomoč, večina bank ponujajo oddaljeni storitev, s pomočjo stranke klepet, e-pošte ali brezplačne telefonske linije. In, kot je konkurenca povečuje, tako da ne kakovost in dostopnost storitev za stranke.

Prav tako se lahko ljudje, ki živijo v majhnih skupnostih cenim anonimnost, ki prihaja z elektronsko bančno-nihče v mestu mora vedeti o vaših finančnih transakcij.

So spletne banke tako dober, kot Brick-and-Malta bank?

Spletne banke so izvedljiva dodatek v bančnem svetu, vendar pa niso popolni. Če imate radi delajo z ljudmi v osebo, boste morda želeli, da se držijo z opeke in malte institucije. Prav tako morate biti udobno uporabo računalnikov, in morate osnovno razumevanje varnosti interneta, ker boste morali obdržati svoje sisteme tok, da se prepreči phishing prevare. In, tako kot vse, kar je, od časa do časa, lahko pride do tehničnih glitches, ampak za večino ljudi, so koristi večje od neprijetnosti.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.