Redo att köpa din första Stock? Pröva dessa

Home » Investing » Redo att köpa din första Stock? Pröva dessa

Redo att köpa din första Stock?  Pröva dessa

Att investera i aktiemarknaden är inte så enkelt som att gå in i butiken för att göra ett köp. Köpa aktier innebär att inrätta ett mäkleri konto, lägga till pengar, och forskar om de bästa bestånden innan trycka på köpknappen på din mäklare webbplats eller app.

Om du har din mäklare konto som men du är inte säker på vad du ska köpa först överväga dessa investeringar som goda introduktioner till världen av bestånden.

Blue chip-aktier

Investera termen ”Blue Chip” speglar lager av företag som är starka, lång tid marknads standbys som sannolikt inte kommer att ha några större negativa nyheter inom en snar framtid. Och även om de gör, de är gamla, robust företag som kan rida ut stormen. Blue Chips är bra för nyare investerare eftersom de tenderar att röra sig med marknaden på ett förutsebart sätt och har lägre risk än de flesta andra bestånd.

Ett bra exempel på en Blue Chip lager är Walmart. Butiken har en historia som går tillbaka till 1962, har en enorm marknad tak på $ 236.400 miljoner, och är relativt stabil jämfört med marknaden som helhet. Under det senaste året, Walmart gjorde över $ 480 miljarder i intäkter, tjänar den främsta platsen på Fortune 500-listan . Leta efter andra Blue Chip investeringar på Fortune 500 och andra listor över de största företagen i Amerika.

Exempel på blue chip-aktier:

Walmart (WMT), Coca Cola (KO), JPMorgan Chase (JPM), Exxon Mobil (XOM), Boeing (BA), Caterpillar (CAT) och General Electric (GE)

värdeaktier

Värde investera är tanken att du kan analysera ekonomin i ett företag och förutsäga ett rättvist aktiekursen, och om man tittar hårt nog företag hittar en sådan undervärderad företag som ser ut som en attraktiv investering. Som blev känd genom professor Benjamin Graham, en brittisk född ekonom och lärare som tillbringade tid både Columbia och UCLA, är värdet investera mantrat många framgångsrika investerare inklusive Warren Buffett, Irving Kahn, och Bill Ackman.

Bibeln av värde investera är Grahams 1949 bok The Intelligent Investor .

Att hitta undervärderade aktier är inte alltid lätt. En av de mest användbara mått för att titta på är företagets bokförda värde per aktie, vilket visar tillgångarna i bolaget jämfört med den nuvarande aktiekurs. Webbplats ValueWalk publicerade en Graham-Dodd lager screener som använder värde investera insikter för att hitta potentiella investeringar i denna kategori. Var noga med att hålla utkik efter mindre företag, men eftersom de är mer riskabelt och mer volatila än äldre, stabila bestånd värde. Också utkik efter företag som gick igenom en senaste stora pris swing, som aktuella nyheter kan påverka olika förhållanden och värderingsmetoder.

Använda priset för att boka och andra förhållanden, här är några exempel på värdeaktier för att komma igång.

Exempel på värdeaktier:

Transocean (RIG), Nelnet (NNI), Navient (NAVI), American Airlines (AAL), Gilead Sciences (GILD), Wells Fargo (WFC), Expedia (EXPE)

utdelning Lagren

Vissa investerare sätter sina pengar på marknaderna i hopp om att öka aktiekurserna över tiden, men andra investerare bryr sig mer om att tjäna kassaflöde från sina investeringar. Om du vill att dina aktier för att betala dig, utdelning är namnet på spelet.

Utdelning lager betalar vanligtvis en liten utdelning per aktie till investerare varje kvartal.

Ibland företag betalar en engångsutdelning, så som skedde med Microsoft 2004 när det betalas ut $ 3 per aktie, eller $ 32 miljarder, till investerare i sitt lager.

När du letar efter utdelning aktier, leta efter en trend av stadiga utdelning eller tillväxt över tiden. Utdelning skärning ses mycket negativt av marknaderna, så alla bestånd som har sänkt sina utdelningar i det förflutna bör ta upp en röd flagga för dig som en enskild investerare. Om utdelning avkastning är för höga, kan det vara en signal om att investerare förväntar aktiekursen att falla under de kommande månaderna. Varje lager betala mer än 10% bör ses med sund skepsis.

Exempel på utdelning aktier:

Verizon (VZ), General Motors (GM), Phillips 66 (PSX), Coca Cola (KO), United Parcel Service (UPS), Procter & Gamble (PG), Phillip Morris International (PM), och Monsanto (MON)

tillväxt~~POS=TRUNC Stocks

Stora företag kämpar för att växa som en procentsats, som de försöker att odla en mycket stor bas. Walmart, till exempel, är det osannolikt att se tvåsiffriga vinster i försäljningen på toppen av sin nuvarande $ 480 miljarder intäkter. Mindre företag och nyare företag är mer riskfyllda, men erbjuder intressanta möjligheter att växa inom en snar framtid.

Tillväxt bestånd kan komma ut ur alla branscher, men nyligen högteknologiska företag i Silicon Valley och andra har stora tillväxtmöjligheter. Dessa lager kan vara företag av alla storlekar. Större tillväxtaktier är vanligtvis mer stabil och mindre riskfyllt, men ger lägre avkastning än de mindre, nyare företag på marknaden.

Exempel på tillväxt Stocks:

Netflix (NFLX), Amazon (AMZN), Facebook (FB), Priceline (PCLN), Skyworks Solutions (SWKS), Micron Technologies (MU), och Alaska Air Group (ALK)

Akta riskfyllda investeringar

Medan vissa av de företag som anges ovan kommer att prestera bra och erbjuder stora marknads avkastning under de kommande månaderna och åren, oddsen är vissa bestånd från denna lista kommer att gå ner. Man kan befinna sig i en stor skandal, redovisning problem eller nyhet som skickar lager i en störtdykning. För att undvika stora förluster, se till att investera i en diversifierad portfölj av aktier i flera branscher och platser.

Majoriteten av bestånd som nämns i denna artikel är solida företag med stor ekonomi, men inte bara ta vårt ord för det! Innan du köper något bestånd, granska den senaste tidens ekonomiska resultat, analytiker yttranden, konkurrenter och det framtida landskapet för bolagets affärsmodell. Om du tycker att det är en solid verksamhet med god förvaltning och goda framtidsutsikter, är det ett köp. Men om du har några bekymmer eller reservationer, hoppa klicka på knappen Köp och vänta på en säkrare investering att komma tillsammans.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.