Reisverzekering: Goed Idee of verspilling van geld?

Home » Insurance » Reisverzekering: Goed Idee of verspilling van geld?

 Reisverzekering: Goed Idee of verspilling van geld?

Als je veel reist, heb je onvermijdelijk de kans gekregen om een ​​reisverzekering te kopen en zonder te weten veel over, je echt niet weten of het een goede deal of een ripoff. Iedere keer als je reizen op grote schaal, zou u het risico van financiële of materiële schade. Nou, om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, zijn er verschillende dingen die je moet weten over een reisverzekering bij het overwegen van uw opties.

Travel Insurance Basics

Reist u altijd brengt risico’s – zoals het risico om ziek te worden of het hebben van een ongeval, het verliezen of het hebben van uw waardevolle spullen gestolen, gemiste vluchten en zelfs het verlies van het leven in extreme gevallen. Reisverzekering kunt u een aantal gemoedsrust door te helpen om de kans op financiële schade met betrekking tot deze risico’s te verminderen. Er zijn vijf belangrijke soorten reisverzekering aangeboden, maar je kunt kopen aanvullend beleid om dekking te bieden voor specifieke problemen, zoals diefstal van identiteit. Er zijn vijf belangrijke types van reisverzekering aangeboden. De meeste van deze verschillende soorten van een reisverzekering kan worden gekocht in een combinatie reisverzekering pakket:

  • Flight Verzekeringen:  Flight verzekering is eigenlijk een levensverzekering die u dekt in het geval dat het vliegtuig crasht tijdens uw reis.
  • Bagageverzekering:  Dit dekt uw bagage die ofwel wordt vertraagd, verloren of beschadigd tijdens uw reis of vlucht. Het is opgenomen in de meeste reispakket verzekeringen. Er kunnen uitsluitingen of een prijslimiet op sieraden, elektronica of andere dure items.
  • Onderbreking van de reis / annuleringsverzekering:  Dit zal uw kosten te dekken als uw reis wordt onderbroken voor een aantal onvoorziene reden, zoals gezondheidsproblemen of als er een georganiseerde tour die u hebt prepaid of wordt geannuleerd. De verzekering dekt de niet-terugbetaalbare vergoedingen die u hebt betaald om de reis te nemen. Dit type van verzekering kan ook betrekking hebben in het geval moet je een reis te missen als gevolg van een ongeval of slecht weer.
  • Medische Verzekering:  Een medische reizen beleid zorgt voor extra dekking als u naar het buitenland reist en kan helpen betalen eigen risico of “out-of-netwerk” provider kosten die uw huidige zorgverzekering niet betaalt. Over het algemeen is dit type van medische verzekering opgehaald en betaald door uw zorgverzekeraar de kosten die uw primaire gezondheidszorg beleid niet dekken.
  • Evacuatie Verzekering:  Als u evacuatie verzekering koopt, zal dit de kosten van het vervoer u naar een medische instelling waar u de juiste behandeling krijgt in het geval van een noodsituatie te dekken. Dit soort beleid is onderworpen aan de uitsluitingen voor gevaarlijke activiteiten, zoals parachutespringen, hoewel extra aanvullende verzekering om te sporten avontuurlijke activiteiten te dekken kan zijn.

Wie wel en niet een reisverzekering nodig

Er zijn bedrijven zoals Travel Guard, Tin Been, Travelex en andere verzekeringsmaatschappijen die alleen reisverzekering te schrijven. Reisverzekering kan ook worden aangeboden in het kader van een huurcontract van als onderdeel van een vakantie pakket gekocht van een reisorganisatie. Voor iemand die veel reist en wil de gemoedsrust te weten dat ze worden behandeld in het geval dat het ergste gebeurt tijdens een reis, kan reisverzekering een goed idee zijn.

Echter, als je maar zelden reizen of dekking al door een andere vorm van verzekering, het kopen van een reisverzekering kan een verspilling van geld.

Wat de dekking die u misschien al

In sommige gevallen kan reisgerelateerde verliezen worden gedekt door uw huurders verzekering, huiseigenaren verzekering, medische verzekering of zelfs dekking voor schade die door uw credit card maatschappij. Het loont de moeite om te kijken naar wat dekking die u wellicht al op zijn plaats alvorens te beslissen om aanvullende reisverzekering die u niet nodig heeft aan te schaffen.

Het komt neer op

Alleen u kunt beslissen of de kosten van een reisverzekering is de gemoedsrust worden beschermd tegen de financiële risico’s in verband met reizen waard. Als u reizen op grote schaal en willen ervoor zorgen dat u beschermd bent, neem de tijd om te winkelen rond en krijgt de beste waarde op een verzekering.

Zorg ervoor dat je niet al tegen reizen risico’s gedekt door een bestaande verzekering alvorens het besluit om extra reisverzekering aan te schaffen. Als u een reisverzekering afsluiten, lees de kleine lettertjes om ervoor te zorgen dat u weet wat en wie is bedekt op uw reisverzekering en de dollar bedrag van de per schadegeval en beleid term grenzen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.