Rente vs. življenjsko zavarovanje: Kateri je pravi za upokojitev dohodek?

Home » Insurance » Rente vs. življenjsko zavarovanje: Kateri je pravi za upokojitev dohodek?

Rente vs. življenjsko zavarovanje: Kateri je pravi za upokojitev dohodek?
Medtem ko rente in življenjsko zavarovanje, obe sta si podobni, pa niso enaki. Preden boste razumeli razlike in ugotoviti, katera je lahko načrt prav za vas v zvezi z načrtom dohodka upokojitev, morate najprej razumeti ključne elemente vsakega.

Življenjsko zavarovanje : Življenjsko zavarovanje načrti zagotavljajo prihodke za vaše vzdrževane družinske člane, če umre prej, kot je bilo pričakovano. Večina življenjskih zavarovanj načrti lahko razdelimo na obeh rok-življenje ali celotnega življenjskega zavarovanja. Izraz življenjsko zavarovanje pokriva določeno časovno obdobje, običajno za 10, 20 ali več let, medtem ko je celotno življenjsko zavarovanje za vse življenje zavarovalca. Nekateri izraz življenjskega zavarovanja ponujajo možnost, da se pretvori v celo življenjskega zavarovanja pri izraz poteče.

Veliko življenjskega zavarovanja ne ponujajo denarne vrednosti in možnosti za zaslužek, kot tudi druge življenjske ugodnosti, kot je možnost kritičnega pokritosti nego; Vendar pa to ni glavna funkcija življenjskega zavarovanja. Njegova glavna naloga je skrb za vzdrževane družinske člane po vaši smrti in plačati ob koncu življenja / končnih stroškov.

Rente : Rentna načrti so namenjeni za zagotavljanje pokojnino lastniku načrta, če živi izven pričakovano življenjsko dobo. Rente zagotavljajo davki odloženi prihranke za pokojninskih prihodkov. Medtem ko je anuiteta pa ima smrtno korist upravičencem, ni brez davka. Rente so na splošno imenujejo odložene, takojšnjih ali dolgoživosti rente načrtov.

  • Odloženi rente : Odložena renta je prav, kot se sliši. Prihodki se odloži, ko so premije izplača šele pozneje, morda več let. Odložene rente so dodatno razčlenjeni na fiksni (tradicionalni , fiksno indeksirano (FIA) in s spremenljivo rente. Glavne razlike v vrstah odloženih načrtov rente so v tem, kako je zaslužil obresti in ali je posameznik videti, da bi varno naložbo ali iščejo na trgu, kot so donosi z večjim potencialom akumulacija vrednosti.
  • Takojšnje rente : Takojšnje rente plača koristi začne najkasneje v enem letu po tem, ko boste poravnali premijo zavarovalnice. Večina takojšnje rente so kupili z eno delovnim časom, plačilo pavšalnega zneska in so namenjeni začeli izplačevati najpozneje v enem letu, potem ko je bila plačana premija. Ta anuiteta načrt je zasnovan za ljudi, ki želijo zagotovljen dohodek za vse življenje.
  • Dolgoživost rente : Načrt dolgoživost renta je vrsta določen dohodek rente, ki se lahko izda v vseh starostnih obdobjih z dohodki odloženo do 45 let. Značilno je, načrti te vrste ne nameravajo, dokler imetnik je 80 let ali starejši. Misli, da je dodatni pokojninski načrt, da lahko današnji enkrat lahko vaš redni pokojninski načrt lahko zmanjšuje v izplačilo ali pa sta popolnoma ustavljena.

Kateri načrt je boljši?

Ključno pri določanju, katere načrt je pravi za vas – renta ali življenjska zavarovanja – je pogled na svoj namen. Če je vaš glavni namen je pomagati vaši vzdrževani in drugi upravičenci plačati za končni stroški, računi in so preostali denar pustili živeti, vaš Najbolje je življenjsko zavarovanje, ker se to prenese na neobdavčene svojim upravičencem.

Po drugi strani pa, če ste iskali načrt, ki vam ponuja pokojnino, potem morate biti razmišlja rente. Renta ponuja davčne odloženi prihranke in pokojnino. Preprosto povedano – življenjsko zavarovanje ščiti svoje najdražje, če umre prezgodaj, medtem ko je anuiteta ščiti svoj dohodek, če živijo dlje kot je bilo pričakovano.

Oba načrti ne zagotavljajo ugodnosti v primeru smrti, ampak vsak je zelo drugačna možnost različne namene. Če potrebujete navodila pri odločanju, če je življenjsko zavarovanje načrt ali rente za vas, se posvetujte z življenjsko zavarovanje ali načrtovanje renta svetovalca za razpravo o vseh možnosti.

Kje lahko kupite / Rentno načrt življenjsko zavarovanje za upokojitev dohodek?

Obstaja veliko uglednih podjetij, ki ponujajo tako življenjsko zavarovanje in rentno načrte. Najdete podjetje bodisi sami ali prek svojega lastnega zavarovalnega zastopnika. Če delaš iskanje, sami, menijo nekateri od teh top-rated podjetij, ki ponujajo tako načrte, če primerjamo cene: AIG, Symetra, Sagicor, Americo, ameriška Fidelity, New York življenje, Bankers Life, in nezgode, in še več. Bodite prepričani, da preverite ocene družbe finančne trdnosti in evidenco storitev za stranke v zavarovanje bonitetnih organizacij, kot je AM Best in JD Power & Associates.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.