Sådan Katastrofe-Proof dit budget

Home » Budgeting » Sådan Katastrofe-Proof dit budget

 Sådan Katastrofe-Proof dit budget

Hvordan kan du beskytte dig mod fuldstændig finansiel katastrofe?

Det er et kritisk spørgsmål. Jeg vil gerne afsætte denne artikel til at tale om to spørgsmål:

Først vil vi gennemgå, hvordan mennesker befinder sig i ekstremt vanskelig finansiel situation. Hvad er de betingelser, der forårsager dette?

Så vi taler om tre forholdsregler du kan tage for at reducere chancerne for, at du vil være i en økonomisk stressende sted.

Har du en plan for, hvornår finansielle katastrofen rammer?

Hvad ville du gøre, hvis du eller din ægtefælle eller væsentlige andre blev fyret fra et job?

Hvad ville der ske?

Desværre kan mange mennesker ikke besvare dette spørgsmål. Et stort antal husstande har ingen beredskabsplan for, hvordan de vil klare sig i tilfælde af den ene eller begge ægtefæller mister et job.

Som et resultat, de er en lyserød slip væk fra økonomisk katastrofe.

Måske er det ikke din situation, selv om. Måske du allerede har en plan på plads for, hvad der ville ske, hvis en person blev fyret.

Måske har du regnet ud, hvordan til at betale for dine grundlæggende leveomkostninger off af én løn og skønsmæssige udgifter ud af den anden persons løn. I tilfælde af at du er afskediget fra et job, kan du stadig opfylde dine grundlæggende regninger. Hvis dette er tilfældet, først og fremmest tillykke, du er foran i kantstenen.

Hvad med en backup-plan?

For det andet, lad mig invitere dig til at deltage i en ekstra tankeeksperiment. Hvad ville der ske, hvis både du og din ægtefælle blev fyret på samme tid?

Med andre ord, hvad der ville ske, hvis din samlede husstandsindkomst faldt til nul?

Ud over det, hvad der ville ske, hvis din bil eller dit køleskab brød, eller dit tag begyndte at lække på et tidspunkt, hvor en eller begge af du er arbejdsløs? Vil du være i stand til at betale disse regninger?

De fleste mennesker har ikke forberedt på uventede situationer på alle, og mange af dem, der har er underprepared.

Mange mennesker er i stand til at beskæftige sig med en katastrofe ad gangen, såsom en opdelt bil, en utæt tag, eller en brækket apparat, men kan ikke beskæftige sig med flere stressende situationer, der ville ramme dem alle på én gang.

Hvis du er enten uforberedt eller underprepared for uventede finansielle arrangementer, hvad kan du gøre? Her er et par tips.

1. Byg en nødfond

Du bør opretholde mellem tre til seks måneder af dine basale leveomkostninger i en opsparingskonto. Grundlæggende leveomkostninger refererer til centrale nødvendigheder som bolig, dagligvarer, benzin, forsikringspræmier, forsyningsselskaber, og andre basale regninger.

Lad os antage, af hensyn til eksempel, at din normale udgifter kommer til $ 5.000 per måned. $ 2.000 i denne forbruges af restaurant måltider, tøj, ture til Starbucks, ferier, helligdage, gaver, nye iPads, og en liste over andre diskretionære udgifter. Den anden $ 3.000 i denne dækker dine grundlæggende regninger.

Hvis dette er dit nuværende budget, så ville du ønsker at gemme en nødfond på mellem $ 9.000 til $ 18.000. Dette er nok til at dække mellem tre til seks måneder af dine grundlæggende regninger.

2. afbetale gæld

Den lavere dine regninger, jo bedre af en position, du vil være i, hvis en finansiel katastrofe. En af de nemmeste måder at sænke dine regninger er ved at slippe af enhver eksisterende gæld.

Der er to teorier om, hvordan man kan slippe af med din gæld. En teori kaldet gæld stabling tilstande, som du bør lave en liste over alle dine gæld baseret på renten.

Du kan derefter smide alle reservedele skilling på gælden med den højeste rente, vedligeholde dine mindste betalinger på alle andre fordringer (selvfølgelig), og smide hver ekstra dollar, som du har på den ene med den højeste rente.

Den anden teori kaldes gælden snebold . Det hedder, at du skal lave en liste over din gæld spænder fra mindste til største balance. Du kan derefter foretage de mindste betalinger på alle dine gæld og smide alle reservedele dollar, som du har på den mindste gæld.

Når du har udslettet, at ud af din liste, vil du føle spændingen ved en sejr, som vil give den motivation for dig at fortsætte med at gå. Gælden snebold teori bruger princippet om mange små gevinster at holde dig motiveret.

Den er bygget op omkring den idé, at god finansiel forvaltning er ikke en matematisk problem, så meget som det er en motiverende én. Prøv en af ​​disse strategier; hverken det ene er bedre eller værre end den anden.

Pick uanset hvilken en der virker for dig. Hvis du prøver en, og det ser ikke ud til at virke, så prøv den anden og bruge alt efter hvilken metode giver dig mere succes.

3. Reducer dine andre Grundlæggende regninger

Dine tre største udgiftskategorier er boliger , transport og mad . Opbevar disse tre kategorier lavt. Bor i en mindre, billigere hus, end du er i stand til at kvalificere sig til at leve i. Kør en brugt bil eller bor i et område, hvor man kan benytte offentlige transportmidler eller gåtur. Kog hjem ofte til at reducere din mad regningen.

Jo lavere du kan holde dine månedlige udgifter, jo mere fleksibilitet, du vil have inden for dit budget. Denne fleksibilitet vil komme i handy, hvis du nogensinde får ramt af en økonomisk katastrofe.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.