Se je pametnejša uporabljati debetno kartico ali kreditno kartico?

Home » Credit and Debt » Se je pametnejša uporabljati debetno kartico ali kreditno kartico?

Se je pametnejša uporabljati debetno kartico ali kreditno kartico?

Čeprav so lahko videti popolnoma enako spravljen znotraj vaše denarnice, kreditne in debetne kartice predstavljajo dve zelo različnih vrst plačilnih metod.

Z debetno kartico je podobno plačilu z gotovino ali zastarelo preverjanje papirja. Debetno kartico (ki je prav tako razlikuje od debetno kartico predplačniško), je vezana na vaš bančni račun, in ko opravite nakup, so sredstva odtegnjena z vašega razpoložljivega stanja.

Kreditne kartice, na drugi strani pa deluje povsem drugače. Ko uporabljate kreditno kartico za nakup, ste v bistvu najemu posojila iz vaše kreditne izdajatelja kartice, ki jo bomo kasneje morali plačati nazaj. To posojilo je sestavljen iz vnaprej določenega zneska, uradno imenuje svoj kreditno linijo. To se lahko vrne, in potem spet sestavi. To se lahko zgodi znova in znova, za toliko let, kot jih želite uporabljati kartico.

Kot vse finančne produkte, so prednosti in slabosti, povezane tako z debetnimi in kreditnimi karticami. Če že imate nekaj predsodkov, od katerih je vrsta plastike najbolje, poskusite nastaviti tiste, rezerviran za trenutek in si oglejte prednosti in slabosti vsak način plačila, ki jih ponuja.

Zaščita proti goljufijam

Kreditne kartice in goljufije debetna kartica je, žal, precej pogosta. Nihče ni imun. Bil sem žrtev goljufije s kreditno kartico tudi večkrat prešteti. Možnosti so zelo dostojno, da ste že obravnavali nepooblaščenim dajatev na neki točki, morda večkrat. K sreči, ko je podatke o kreditni kartici ogrožen ali ukraden, ste zelo dobro zaščiten s finančnega vidika.

Zakon o Fair Credit plačevanja (FCBA) je zvezni zakon, ki vas ščiti v primeru, da doživite kraje kreditne kartice ali goljufije. Per je FCBA, če se prijavite nepooblaščene bremenitve na izdajatelja kartice v 60 dneh, je vaša odgovornost za goljufive transakcije omejena na 50 $.

Na vrhu zaščite FCBA, vse štiri od glavnih kreditnih kartic omrežja (Visa, MasterCard, American Express in Discover) imajo politiko goljufij nič odgovornosti. V resnici, boste verjetno nikoli plačali niti centa, če poroča goljufije kreditno kartico takoj. In denar, ki je bil ukraden ali “uporabiti” brez vašega dovoljenja ni res vaš denar – to je za kartico izdajatelja denarja.

Omeniti velja, da je Zakon o elektronski prenos sredstev (EFTA), vas varuje pred transakcij nepooblaščenih debetne kartice, kot tudi. Vendar zaščite Efte so manj zanesljive.

Na primer, v okviru EFTA, tvoja odgovornost za nedovoljene posle povzpne na 500 $ namesto 50 $, če ste čakali več kot dva delovna dneva, da poročajo o goljufiji. Poleg tega, za razliko od goljufije s kreditnimi karticami, ko pride do transakcije nepooblaščenim debetne, da je vaš denar, ki je bila ukradena. To bi lahko privedlo do številnih drugih težav, če, na primer, nimate dostopa do sredstev, ki bi moral biti na svojem bančnem računu, ko najemnina, računi ali druge finančne obveznosti zapadejo.

Credit Building

Druga prednost odpiranja in s kreditno kartico odgovorno, je dejstvo, da ima to možnost, da vam pomaga zgraditi močnejšo kredit. Naj stanja vaše kreditne kartice nizka, in prednostno poplačan v celoti vsak mesec, in da vsak plačilo na čas. Ste verjetno videli te račune imajo pozitiven vpliv na vaše kreditne ocene v daljšem časovnem obdobju.

Obvladovanje presežni

Primarna prednost, da se ljudje povezujejo z uporabo debetne kartice preko kreditnih kartic, je dejstvo, da debetne kartice odvračajo prekoračitev, ali celo onemogočajo. Morda ne bo velik denar manager, vendar če ste se odločili za uporabo debetno kartico, vsaj ne boš šel v dolgove.

Medtem pa so okrog 29 milijonov Američanov izvaja ravnotežje s kreditno kartico za dve leti ali več, kar pomeni, da oni kronično porabi več, kot si jih lahko privoščijo.

Toda resnica je, da če imate prekoračitev težave, debetna kartica ne bo dejansko popraviti. To bo le omejiti svojo porabo ravnotežja v tekoči račun. Po drugi strani pa lahko odprete račun s kreditno kartico z namerno nizko mejo in morda dosegli isti cilj, medtem ko še vedno uživajo boljše zaščite proti goljufijam.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.