Selvittää, miten inflaatio vaikuttaa pankkitilin

Home » Banking and Loans » Selvittää, miten inflaatio vaikuttaa pankkitilin

Selvittää, miten inflaatio vaikuttaa pankkitilin
Inflaatio tapahtuu, kun hinnat nousevat ajan mittaan. Jos olet koskaan kuullut puhuttavan alhaiset hinnat aiempina vuosikymmeninä, ne välillisesti kuvaava inflaatiota. Silti inflaatio voi olla vaikea saada tolkkua, varsinkin kun se tulee hallinnassa oman talouden. Jos inflaatio lämpenee lähivuosina, voit odottaa useita tuloksia:

  • Vähemmän ostovoiman rahaa olet tallentanut
  • Korkojen noususta säästötilien, sijoitustodistukset (CDS) ja muita tuotteita
  • Lainan maksuihin ”tunne” edullisempaa pitkällä aikavälillä

Ostovoimaa

Inflaatio tekee rahaa vähemmän arvokkaita. Tuloksena on, että yksi dollari ostaa vähemmän kuin ennen vuosittain, joten tavaroiden ja palveluiden  näyttävät  kalliimpia jos katsokaa kurssinoteeraus dollaria. Inflaatiosäädellyn kustannus saattaa pysyä samana (tai se ei ehkä), mutta määrä dollareita kestää ostaa tuotteen edelleen muuttuu.

Kun säästää rahaa tulevaisuutta varten, te toivottavasti se voi hankkia vähintään yhtä paljon kuin se ostaa tänään, mutta se ei aina tapahdu. Aikana korkea inflaatio, on kohtuullista olettaa, että asiat ovat kalliimpia ensi vuonna kuin ne ovat tänään ja näin siellä kannustin rahasi nyt sen sijaan säästää sitä.

Muista kuitenkin edelleen säästää rahaa ja pitää käteisvaroista, vaikka inflaatio uhkaa murentaa arvoa säästöjä. Sinun täytyy tietenkin kuukausittainen käyttörahaa käteisenä, ja se on myös hyvä pitää hätärahastoista turvallisessa paikassa, kuten pankin tai Osuuspankin.

Korot nousevat

Hyvä uutinen on, että korkotaso on tapana nousta aikoina inflaatiota. Pankkisi ei välttämättä maksa paljon kiinnostusta tänään, mutta voit olettaa vuotuinen tuottoprosentti (APY) talletustileille ja CD-levyjä saada houkuttelevammaksi.

Säästötili ja rahamarkkinakorot tili hinnat pitäisi siirtyä melko nopeasti kuin hinnat nousevat. Lyhytaikaiset levyjä (6-12 kuukautta, esimerkiksi) voi säätää. Kuitenkin pitkäaikainen CD hinnat luultavasti ei väisty, kunnes se on selvää, että inflaatio on saapunut ja että hinnat pysyvät korkealla jonkin aikaa.

Kysymys kuuluu, ovatko nämä korotukset ovat riitä pitämään inflaation. Ihanteellisessa maailmassa, olisit vähintään nollatuloksen, ja säästöt kasvaisi yhtä nopeasti kuin hinnat nousevat. Todellisuudessa hinnat jäljessä inflaatiota, ja tuloveron edun ansaitset tarkoittaa olet todennäköisesti  menettää  ostovoiman pankissa.

Säästäviä strategiat lisääminen Inflaatio

  • Pidä vaihtoehtoja: Jos luulet hinnat nousevat pian, se voisi olla parasta odottaa laittaa käteistä pitkäaikaisia levyjä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää laddering jotta voidaan välttää lukitus-in matalaan hintaan, koska on vaikea ennustaa ajoitus ja nopeus (sekä suunta) tulevien korkotason muutokset.
  • Ostoksia? Nouseva korko ympäristö on myös hyvä aika pitää silmällä parempia tarjouksia. Jotkut pankit reagoivat korkeampia korkoja nopeammin kuin toiset. Jos pankki on hidas, se voisi olla hyvä tilin avaamisesta muualla. Online pankit ovat aina hyvä vaihtoehto ansaita kilpailukykyinen säästämisaste. Mutta muista, että ero tuloksen todella on merkittävä voit tulla ulos eteenpäin: kytkeminen pankkien vie aikaa ja vaivaa, ja rahaa ehkä kasva korkoa liikuttaessa pankkien välillä. Lisäksi pankki kanssa  parhaan  korko muuttuu jatkuvasti, tärkeintä on, että saat kilpailukykyiseen hintaan. Muuttaminen pankit mielekästä erityisen suuri saldot tai merkittäviä eroja korkojen pankkien välillä. Pienellä tilille tai vähäinen hintojen erotus, se ei todennäköisesti ole vaivan arvoista aikaa liikkua.
  • Pitkäaikaissäästämisen: Onko joitakin suunnittelu varmista, että sinulla on oikea määrä oikeaan tilejä. Pankkitilit ovat parhaita rahaa että tarvitset tai ehkä lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä. Jos menetät hieman ostovoiman inflaation vuoksi, se on hinta, jonka maksat siitä hätärahasto-ja se voisi olla pieni hinta maksettavaksi. Keskustele rahoitussuunnittelija saada selville, mitä, jos mitään, sinun pitäisi tehdä pidemmän aikavälin rahaa.

Lainat ja Inflaatio

Jos olet huolissasi inflaatiosta, saatat saada joitakin lohtua siitä tiedosta, että pitkäaikaisten lainojen voisi todella saada edullisempia. Jos lainan maksaminen muutama sata dollaria tuntuu paljon rahaa tänään, se ei tunnu yhtä paljon 20 vuodessa.

  • Pitkäaikaisia lainoja: Olettaen et aio maksaa lainat pois aikaisin, opintolaina että maksetaan pois yli 25 vuotta ja 30 vuotta kiinteäkorkoisen kiinnitykset pitäisi saada helpompi käsitellä. Tietenkin, jos tulot epäonnistuu nousevan inflaation tai maksut nousevat, olet todellakin huonommassa asemassa. Myös velan vähentäminen on harvoin huono idea, koska et vielä maksamaan korkoa kaikkien näiden vuosien aikana, jos pidät lainan paikallaan.
  • Vaihtuvakorkoisten lainojen: Jos korko teidän laina muuttuu ajan myötä, on olemassa mahdollisuus, että korko nousee aikana inflaatio. Vaihtuvakorkoisten lainojen ovat korot, jotka perustuvat muihin hinnat (LIBOR, esimerkiksi). Korkeampi nopeus saattaa aiheuttaa korkeampaa vaadittua kuukausimaksu, joten varaudu maksu shokki, jos inflaatio nopeutuu.
  • Lukitus hinnat: Jos aiot lainata pian, mutta sinulla ei ole selkeät suunnitelmat, tietää, että hinnat voivat olla korkeampia, kun lopulta hakea lainaa tai lukita korko. Jos näin tapahtuu, sinun täytyy maksaa enemmän kuukausittain. Jättää jonkin verran liikkumavaraa oman budjetin, jos olet ostamassa arvokkaiden erä että voit ostaa luotolla. Ymmärtää, miten korko vaikuttaa kuukausimaksu ja korkokustannusten, näyttää joitakin laina laskelmia eri hinnat.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.