Sig att leva med ingen skuld och ingen kredit värdering

Home » Banking and Loans » Sig att leva med ingen skuld och ingen kredit värdering

Sig att leva med ingen skuld och ingen kredit värdering

De flesta människor ser skuld som ett nödvändigt ont. Den konventionella visdomen är att använda skuld, men inte gå in i en skuldspiral. Ändå är det möjligt att leva – och frodas – utan att använda skuld eller oroa din kredit värderingar. För vissa, det finns lite val i frågan: om du har dålig kredit, du i underläge. Andra hatar helt enkelt idén om lån eller deras värden kan inte stödja låna pengar och betala ränta.

Fördelarna med skuldfri levande är lätt att förstå, men om du slutar spela kreditspel, är det annorlunda. Det är viktigt att veta vilka utmaningar du ansikte och hur man kan övervinna dem. Enkelt uttryckt, om du inte låna pengar och återbetala lån, kommer du inte har kredit – eller om du inte har höga kredit poäng. Som ett resultat kan det vara svårare att köpa saker, och återinträder i världen av kredit poängen kan vara smärtsamt om dina planer skulle ändras.

Du behöver inte gå tillbaka till stenåldern om du väljer att dike skuld. Det är lätt att arbeta i det moderna samhället – och även att dra nytta av tekniken – utan att förlita sig på kredit.

Spara mer, spendera mindre

En av de största utmaningarna i skuldfri livsstil är att du måste betala för allt med kontanter, även om det inte nödvändigtvis måste vara papper pengar – det kan vara ett betalkort. Detta kan inte vara ett problem för din dagliga utgifter och regelbundna utgifter.

Du bör kunna täcka dessa ut av din inkomst i alla fall. Annars är din nuvarande situation inte hållbart. För större saker, men detta är mer utmanande.

Du måste spara en avsevärd summa pengar för att köpa en bil utan att finansiera det, och det är ännu svårare att köpa en bostad. Om du inte kommer att låna, det tar mer tid, mer besparingar eller båda för att ha råd större inköp.

Med andra ord, måste du spara för fler månader eller hitta ett sätt att sätta mer dollar mot ditt mål varje månad. För de flesta människor, är den föredragna lösningen att vänta längre att köpa och köpa billigare saker. Det är inte en dålig metod för att ta, men det är inte vad du ser de flesta av dina vänner och grannar gör. Du måste vara nöjda med de interna frukterna av simple living i stället för de yttre belöningar som de flesta människor söker.

Hur man kan spendera utan ett kreditkort

 • Dag för dag kostnader:  För vardagliga utgifter – livsmedel, ärenden, underhållning och måltider – du kan betala för saker med kontanter eller bankkort. Cash gör budgetering lätt om du använder kuvertmetoden, men att hålla kontanter runt är riskabelt. Ett betalkort kopplat till ditt lönekonto ger dig all bekvämligheten med ett kreditkort, men du bara spendera pengar som du faktiskt har .
 • Månatliga räkningar:  Om du har vuxit vana vid att betala månatliga räkningar som mobiltelefonen, verktyg och gym medlemskap med ett kreditkort, det är en lätt vana att bryta. Växla till online faktura betalningar så din bank skickar pengar till ditt Biller, antingen via check eller elektronisk överföring. Precis som med ett kreditkort, kan du ställa in saker så betalningen går automatiskt. Alternativt kan du betala dessa räkningar med ditt betalkort.
 • Kontantkort:  Om du inte har ett checkkonto, kan du använda ett förbetalt betalkort i stället för en vanlig betalkort. Kontantkort är ”laddade” med medel innan du använder dem, då kan du dra kortet eller göra online faktura betalningar av din laddade balans. Kortet slutar fungera när du använder din laddade balans.
 • Debet kontra kreditkort: Oavsett om de är förbetalda eller inte, betalkort är mer riskfyllda för vardagliga utgifter än kreditkort. Om någon stjäl din betalkortsnummer och rack upp avgifter, dessa medel kommer direkt från ditt lönekonto. Du är i allmänhet skyddas mot bedrägeri och fel, men du måste meddela din bank snabbt för bästa skydd. Det verkliga problemet är att ditt konto tillfälligt kan bli tömd, vilket gör att du studsa betalningar, och detta kan leda till en dominoeffekt av mässar att städa upp. När ditt kreditkortsnummer blir stulna, tjuvar bringa kortutgivarens pengar – du behöver inte betala räkningen för ytterligare 30 dagar, vilket ger dig tid att städa upp allt utan att få ditt lönekonto inblandade.
 • Frysta tillgångar:  Debet kort kan också vara problematiskt när kortet blir dras innan det exakta beloppet för dina utgifter är känd. Detta händer oftast när du hyr en bil eller hotellrum, eller när du öppnar en flik på en nattklubb. Handlaren förauktoriserar kortet och temporärt låsa upp pengar på ditt lönekonto. Dessa avgifter bör falla av efter några dagar, men många kostnader i kombination med ett checkkonto som kör låg till att börja med kan orsaka problem. Du kanske har gott om pengar, men om banken inte låter dig använda dina pengar, kommer ditt kort att minskat och kontroller kommer att studsa. Håll ett extra buffert av pengar i kontroll för att undvika problem och kontrollera ditt tillgängliga kontosaldo regelbundet.
 • Betalkort krävs:  Debet kort fungerar nästan överallt, även när ett webbformulär ber dig att ange ett kreditkortsnummer. I sällsynta fall kan en hyra byrå kräver att du använder ett kreditkort i stället för ett betalkort för att göra en bokning. Ta reda på i förväg vad accepteras eller vilka krav som är om du bara har ett bankkort, speciellt om du behöver hyra en bil.

Att köpa ett hem

För vissa, motvilja mot upplåning slutar att köpa ett hem. Du kan spara upp och betala kontant för det mesta, men hem kan kosta hundratusentals dollar – som skulle ta årtionden av extrem besparing för många köpare. Om du bestämmer dig för att få en inteckning, måste du arbeta lite hårdare än de flesta låntagare på grund av din brist på kredit.

 • Alternativ Fotograf:  Du måste få godkänt baserat på ”alternativa” faktorer i stället för en traditionell Fico kredit värdering att få godkänt för ett lån. Detta begränsar antalet långivare du kommer att kunna arbeta med, eftersom vissa långivare föredrar att inte tänka utanför boxen. Det begränsar också vilka typer av lån som är tillgängliga. Du är mest sannolikt att hitta ett lån som garanteras av den amerikanska regeringen, som en FHA lån. För att avgöra din kreditvärdighet kommer långivare leta efter information om vanliga i tid betalningar du gör, till exempel hyra, verktyg och försäkringspremier. Se till att du betalar i tid under minst 12 månader innan du ansöker om ett lån.
 • Inkomst:  En annan viktig faktor är den inkomst du har till förfogande för att återbetala ett hypotekslån. När du gör manuella emissions – vilket är vad du behöver om du inte har den traditionella kredit – långivare sannolikt behöva se din skuld-till-tal under 43 procent, och lägre är bättre.
 • Reserver:  Det är också bra att ha likvida kassa till hands – med andra ord, pengar på banken. Om du är en skuldfri sparare, du antagligen där redan. Ju mer ekonomiskt trygga du är, desto mer sannolikt är det att få godkänt, även utan en kredit historia.
 • Stabilitet:  Långivare söker en säker sak, eller åtminstone så nära det som de kan få. En lång historia av arbete är bra eftersom det tyder på att ni kommer att fortsätta att tjäna en konsekvent inkomst. Den bransch du arbetar i kan också vara en faktor – säsongsanställning är mindre pålitlig, medan en regering jobb anses ofta vara säker.
 • Dags att stänga:  Utan traditionella kredit poäng, kommer det att ta ännu längre tid än normalt att få ett lån. Manuell writing är en arbetsintensiv process – någon måste granska och utvärdera alla detaljer. Detta är en allvarlig nackdel om du köper i en säljarens marknad, och det kan vara frustrerande. Kom igång på processen så snart som möjligt om du bor i en het marknad, långt innan du gör ett erbjudande.

Skulle du överger Credit Helt?

Innan du dike skuld för gott, är det värt att veta varför du kanske vill ha bra kredit så att du kan göra ett medvetet beslut att göra utan med en full förståelse för och nackdelar.

 • Det behöver inte kosta pengar att bygga kredit och underhålla stora kredit poäng. Du betalar endast ränta när du lånar pengar. Om du inte behöver låna, använda ett kreditkort för vardagliga utgifter och betala kortet av varje månad. Du har en 30-dagars frist före räntekostnader debiteras. Du kommer aldrig att betala ett öre i ränta, kommer du behålla din kredit, och du har den extra säkerheten för ett kreditkort.
 • Om du någonsin behöver pengar , är det skönt att ha en solid kredithistorik. Återigen är skulden bara ett problem om det hänger runt för länge. Du kan hålla ett kreditkort öppen för nödsituationer – bara inte använda den för att köpa mer än du har råd. Att leva utan skuld är tilltalande, särskilt efter att du har sett hårda tider. Men om du någonsin ändrar dig och vill låna, måste du börja om från början efter att du låter din kredit torka upp helt.
 • Du kan inte radera det förflutna.  Även om du går skuldfri, fortfarande existerar din kredit historia och det kan fortsätta att orsaka problem. Dessa skulder kommer att falla av dina kreditupplysningar så småningom och samlare kan inte försöka samla efter preskriptions är slut, men det tar flera år.
 • Utgifterna är problemet. Kreditkort och enkla lån kan lura dig in i en skuldfälla. Otur och hälsoproblem kan göra saken värre. Men för vissa människor, är bara en fråga om att spendera mer än de har råd med problemet. Lämnar kredit och skuld bakom kan snabbt bli av med frestelse, men en hårdare och mer viktig uppgift är att förstå var dina pengar går och varför du har spenderat det sätt du har. Gör en plan du kan hålla sig till och dina chanser att lyckas bli mycket bättre.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.