Skulle du få en resa lån?

Home » Banking and Loans » Skulle du få en resa lån?

Skulle du få en resa lån?

Världens mest kända resmål kan vara spännande, men många är också dyra att nå. Om du inte har en enorm stash av flyg miles och rese poäng, kommer du sannolikt att behöva betala för flygbiljetter och någon form av logi, även om du väljer ett vandrarhem eller något billigt. Och även då du fortfarande behöver för att täcka mat, aktiviteter och transportkostnader som taxi och tåg. Vid slutet av dagen, dessa kostnader och andra gör reser privilegium inte många har råd med utan hjälp utifrån.

Inte överraskande, många blivande resenärer låna pengar de behöver för att se världen. Vanligtvis gör de det antingen via ett personligt lån eller kreditkort, men de kan också låna pengar från familj och vänner.

Lånar pengar för resor en bra idé? Oftast inte, men det hindrar inte vissa människor som är fast beslutna att fortsätta sin reslust. Om du ska låna pengar för att resa, är det bästa du kan göra ställa några grundregler och forskning det bästa lånet alternativ.

Problemet med att låna pengar för resor

Gemensam visdom säger att du bör endast låna pengar för att uppskatta tillgångar som ett hem eller ett företag. Travel är värre än motsatsen till att-en deprecierande tillgång. Det är inte något konkret du kan se eller känna, och det är värt någonting till någon annan än dig.

Men hur mycket är dina minnen verkligen värt? Om du ska låna pengar för att resa, de måste vara värt en hel del.

Det beror på, beroende på hur mycket du lånar, du kan betala tillbaka dina lån eller kreditkort balans år.

Kom också ihåg att det inte bara vad du lånar du måste betala tillbaka. Du kommer också att vara på kroken för ränta och avgifter.

Eftersom den genomsnittliga kreditkortet har nu ränta på 17 procent, kan dessa avgifter lägga upp snabbt.

Om du lånar $ 5000 för en månad lång resa till Thailand eller en resa över hela Europa och ta tio år att betala tillbaka på den nivån, till exempel, skulle du behöva betala $ 90 per månad för 120 månader till en total kostnad på $ 10.811.

Rätt sätt att låna pengar för Travel

Innan du låna pengar för att resa, lönar det sig att fråga dig själv om de långsiktiga kostnaderna faktiskt kommer att vara värt det. Vill du verkligen vill göra betalningar på din kryssning i Medelhavet fem år från och med nu när du kan spara till ett hem eller försöka bilda familj? Antagligen inte.

Men om du kommer att få en resa lån, kan du lika gärna göra det på rätt sätt från början. Här är några tips som kan hjälpa dig att hålla på rätt spår:

Utnyttja belöningar för att täcka kostnaderna

Om du har bra kredit och möjlighet att planera framåt tidigt, kan du också luta sig mot belöningar punkter för att täcka delar av resan. Det är möjligt att tjäna tillräckligt med poäng och miles för att få dina hotell och flygresor omfattas om du har en strategi och hålla fast vid det. Utforska belöningar kort och deras möjligheter, och du kan spara pengar på någon resa runt om i världen.

Ställ en budget som du kan hålla sig till

Även om du kanske inte vet exakt hur mycket du behöver för att spendera på diverse kostnader under dina resor, kan du och bör ange en budget.

Börja med hotell och flygbiljetter och räkna ut hur mycket de kommer att kosta. Därifrån gör en del efterforskningar för att ta reda på genomsnittliga mat och verksamhetskostnader för din destination.

När du vet hur om hur mycket resan kommer du tillbaka, kan du arbeta på att säkra de pengar du faktiskt behöver. Det är illa nog att låna pengar för en resa i första hand, så att du inte vill låna mer än vad som krävs.

Jämför personliga lån och kreditkort

De två mest populära finansieringsmetoder för resor är personliga lån och kreditkort. Medan ett personligt lån erbjuder en fast ränta, fast återbetalningsplan och fasta månadskostnaden kommer ett kreditkort kan du ladda din resa as you go och betala endast det belopp du låna. Kreditkort tenderar att ha högre räntor än personliga lån, men båda finansiella produkter är lätta att tillämpa på nätet.

En av fördelarna med resor kreditkort speciellt är att du kan få värdefulla reseförmåner som resa inställda / avbrottsförsäkring, bagageförsening försäkring och inga främmande transaktionsavgifter. Du kan också tjäna resor belöningar eller kontanter tillbaka på dina resekostnader, som du kan använda för att täcka dina kostnader eller spara upp för en annan äventyr.

Men resor kreditkort kommer med höga räntor som kan göra kostnaderna för resan stiga dramatiskt. Av den anledningen kan du vara bättre med en låg ränta kreditkort eller en som erbjuder 0 procent APR på inköp under en begränsad tid.

Oavsett om du bestämmer dig för ett kreditkort eller personliga lån, se till att jämföra alla dina alternativ och hur de stack upp i form av belöningar, förmåner, räntor och belöningar. Världen väntar, men den bästa resan är en som inte förstöra din ekonomi.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.